Boureanu: PDL merge alaturi de presedinte, avem dreptatea de partea noastra

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 16:53
3083 citiri
Boureanu: PDL merge alaturi de presedinte, avem dreptatea de partea noastra
Foto: B1TV

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a anuntat luni ca PDL a demarat pregatirile pentru campania electorala de sustinere a lui Traian Basescu, in paralel cu propria echipa pe care o va avea presedintelui suspendat.

Conducerea PDL a fost prezenta sambata la sediul central al partidului, in frunte cu presedintele Vasile Blaga si secretarul general Gheorghe Flutur. La intalnire a fost prezent si fostul lider Emil Boc, in prezent primar al Clujului.

Boc: Guvernul a schimbat legea Referendumului dupa declansarea suspendarii

Cristian Boureanu a declarat la finalul intalnirii ca au avut loc discutii cu liderii de filiale din teritoriu urmand ca luni, la ora 11, sa aiba loc o sedinta a Colegiului Director, la care vor participa toti presedintii de organizatii din tara si o parte dintre parlamentari.

"Ne pregatim de referendum", a spus Boureanu, confirmand faptul ca PDL va organiza mitinguri de sustinere a presedintelui in toata tara, in paralel cu cele spontane care se desfasoara deja in mai multe orase, inclusiv in Capitala.

"Mergem in mod sigur alaturi de presedinte, avem mare incredere ca avem pentru ce sa ne batem. Dincolo de numele presedintelui, vorbim de democratia in Romania. Va fi unul din argumentele noastre.(...) Indiferent cine ar fi fost presedintele Romaniei, romanii ar fi avut motive sa iasa in strada si sa se bata pentru statul de drept", a declarat vicepresedintele PDL.

"Stabilitatea politica si credibilitatea Romaniei este pusa la indoiala ca in vremea cand PSD era la guvernare

Cristian Boureanu nu a dorit sa comenteze avizul CCR, spunand ca PDL nu a facut acest lucru niciodata.

"Stim ca avem dreptatea de partea noastra", a tinut sa sublinieze acesta, criticand abuzurile facute de guvernarea USL.

"Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile constituie un precedent extrem de periculos! Este o situatie care vulnerabilizeaza Romania pe plan international si ne-a facut sa pierdem tot ce am castigat ca si credibilitate(...) Inclusiv stabilitatea politica si credibilitatea Romaniei este pusa la indoiala, situatie cu care nu ne-am mai intalnit din 2001-2002 cand PSD era la guvernare", a explicat Cristian Boureanu.

Departamentul de stat american, ingrijorat de Romania - NATO preia comunicatul

Van Rompuy condamna schimbarile din Romania intr-o vizita in Malta

Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Venetia despre suspendarea lui Basescu

Intrebat daca Traian Basescu va fi prezent la PDL pentru organizarea campaniei, Boureanu a raspuns: "Va avea propria echipa de campanie, care va lucra impreuna cu noi, nu stiu unde va avea sediul, dar sunt convins ca va iesi purtatorul de cuvant sa anunte".

Cristian Boureanu a mai anuntat ca, duminica, PDL va organiza o conferinta de presa pe tema referendumului si a precizat ca nu s-a stabilit oficial coordonatorul de campanie al PDL, dar e usor de ghicit ca acesta va fi, ca si altadata, Vasile Blaga.

"Campania este dincolo de numele presedintelui, este vorba despre apararea valorilor democratice in Romania", a mai spus el, invitandu-i la referendum pe toti cei care sustin democratia, indiferent de partidele cu care voteaza la alegeri.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Boureanu PDL campanie Basescu, #PDL campanie referendum Basescu , #PDL