Boureanu: Ponta ramane un propagandist de scoala veche, are un record la minciuni

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 21:59
2228 citiri
Boureanu: Ponta ramane un propagandist de scoala veche, are un record la minciuni

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu respinge acuzatiile premierului Ponta referitoare la lipsa de sustinere a fostei puteri pentru laserul de la Magurele si pentru combinatul Mechel Campia Turzii, spunand ca azi in sedinta de Guvern Ponta a stabilit un record in privinta minciunilor.

"Victor Ponta ne-a aratat din nou, astazi, ca este propagandist de scoala veche pentru care minciuna este principala arma. Premierul Ponta isi asuma fara exceptie toate reusitele guvernamentale ca fiind ale lui si arunca in curtea altora toate nereusitele. Astazi Victor Ponta a mintit din nou, de doua ori, in decurs de 5 minute.

O data, cand si-a asumat, practic, meritul pentru proiectul Extreme Light Infrastructure de la Magurele, cel mai mare laser din lume, pentru care Comisia Europeana a aprobat, ieri, finantarea. (...) Victor Ponta a mai mintit o data, in aceeasi sedinta. De data aceasta, pentru a acuza guvernele PDL pentru problemele cu care se confrunta combinatul Mechel Campia Turzii", spune Boureanu intr-o declaratie remisa NewsIn.

Boureanu ii aminteste lui Ponta "ca in mandatul lui Cristian Adomnitei, pe care l-a laudat pentru aceasta initiativa (laserul, n.r.), proiectul a ramas in faza unor discutii" si ca acesta "a demarat efectiv in 2011, in timpul Guvernului Boc, perioada in care proiectul s-a pus pe hartie si s-a depus cererea de finantare la Uniunea Europeana". "Acest proiect nu ar fi fost posibil fara implicarea si lobby-ul facut de Daniel Funeriu", spune deputatul PDL.

Cat priveste afirmatiile despre combinatul Mechel Campia Turzii, Boureanu sustine ca "din nou, Victor Ponta a uitat ca uzina a fost vanduta in 2003, cand prim-ministru era mentorul sau, Adrian Nastase".

"Victor Ponta a facut din minciuna politica de stat. Insa o declaratie de a sa se confirma in fiecare zi cu sedinta de guvern: 75% din timpul sedintelor de guvern se consuma facand propaganda politica. Primul ministru este preocupat sa isi puna numele pe tot ceea ce s-a facut bun in Romania si sa gaseasca vinovati pentru tot ce nu stie sau nu vrea sa rezolve", conchide Boureanu.

Premierul Ponta a spus miercuri ca se bucura ca laserul de la Magurele se concretizeaza in timpul Guvernului sau si a amintit ca in trecut, pesedistii si liberalii, au fost luati in "bascalie" de presa pentru aceasta initiativa.

La Campia Turzii este un nou exemplu de "succesuri", cum a fost si cu Nokia, a mai aratat Ponta. "Au un talent extraordinar cei de la PDL de a anunta ''succesuri'' economice, dupa care sa ne ramana noua sa reparam necazurile", a acuzat el.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....