Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Boureanu spune ca Ponta face "un joc murdar"

Luni, 02 Mai 2011, ora 15:57
1782 citiri
Boureanu spune ca Ponta face "un joc murdar"
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu a declarat, luni, ca Victor Ponta face "un joc murdar" si nu are incredere in declaratiile sale, deoarece PSD este adversarul politic al democrat-liberalilor si nu pot fi parteneri.

"Victor Ponta joaca un joc murdar si nu am deloc incredere in declaratiile pe care le face. PSD este adversarul nostru principal, in primul rand, si istoria politica de 20 de ani a domnului Blaga si istoria mea de cel putin 10 ani a aratat ca intotdeauna i-am considerat adversari si niciodata parteneri", a spus Boureanu.

Acesta a adus ca exemple protocolul pe care Valeriu Stoica dorea sa-l semneze cu PSD in 2001, cand facea parte din PNL, si fata de care Ponta s-a impotrivit, dar si colaborarea PD-L-PSD de la guvernare, fata de care actualul lider social-democrat a fost de asemenea impotriva.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca un PD-L condus de Vasile Blaga va avea un rol de jucat in Parlament si o relatie normala, dar nu de colaborare cu USL, in timp ce rolul unui PD-L condus de Elena Udrea este "la tribunal si la DNA".

"Exista doua variante pe care membrii PD-L le au in fata in 14 mai la Congresul lor. Au varianta sa aleaga o conducere de partid - si aici e vorba categoric de Vasile Blaga - cu care USL n-o sa fie in colaborare si n-o sa faca aliante, dar cu care poate sa aiba o relatie normala intre Putere si Opozitie. Sau poate sa-si perpetueze un grup mafiot, cu doamna Udrea, doamna Anastase...

Dl Boc e doar asa, sa zici ca e bagat in fata in acest grup. Or acest grup care eventual va mai conduce o perioada PD-L, din punctul de vedere al USL, nu are ce cauta nici in Parlament, nici in viata politica, la putere sau in opozitie, ci are un singur loc in care trebuie sa mearga: pe bancile tribunalului pentru faptele de coruptie pe care le-au comis in aceasta perioada. E o diferenta fundamentala", a declarat seful PSD, la RFI.

Ponta a reiterat ca o relatie normala a USL cu un partid condus de Elena Udrea si Emil Boc este exclusa. Intrebat cum s-ar raporta USL la un PD-L condus de Vasile Blaga, Ponta e explicat: "Asa cum ne-am raportat in 20 de ani de politica, intr-o relatie care a fost, sigur, tensionata de multe ori, insa a fost o relatie democratica intre Putere si Opozitie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cristian Boureanu PDL, #alegeri PDL, #congres PDL , #PDL