Boureanu: Blaga e o optiune pentru Basescu, 75% din membri il vad presedinte

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 17:28
2450 citiri
Boureanu: Blaga e o optiune pentru Basescu, 75% din membri il vad presedinte
Foto:Qmagazine

Presedintele PD-L Arges, Cristian Boureanu, s-a aratat de parere ca si Vasile Blaga e una dintre optiunile lui Traian Basescu pentru conducerea partidului, nu numai Emil Boc, dat fiind ca cei doi sunt parteneri de 15 ani.

Intrebat daca prezenta lui Traian Basescu la Conventia Nationala a PD-L i-ar putea influenta pe unii delegati sa voteze cu Emil Boc, Boureanu a spus "Presedintele are dreptul sa aiba o optiune si un punct de vedere. Declaratiile au fost elocvente - fiecare din cei doi candidati are ce-i trebuie sa faca ceea ce face. E optiunea partidului si sper ca partidul sa aleaga o optiune si o perspectiva numai pentru cei 350.000 de membri, cat mai ales pentru cei care ne voteaza (...) Vasile Blaga e o optiune inclusiv pentru Traian Basescu, vorbim de un parteneriat de 15 ani, in momente foarte dificile", a declarat Boureanu pentru Ziare.com.

"Domnul Basescu, in cele mai grele momente pentru Romania, a fost cel care a avut curajul sa tina stindardul democratiei si sa conduca un partid care la vremea respectiva era amenintat de Adrian Nastase cu destructurarea, cum spunea domnul Nastase la Snagov. Prezenta dansului e o onoare pentru noi si sunt sigur ca va sti sa aprecieze si sa interpreteze optiunea pe care o va avea partidul. E nevoie de un parteneriat cu Traian Basescu, avem nevoie de un presedinte care ne reprezinta atat doctrinar, cat si pur si simplu politic, ca partid, dar in acelasi timp Traian Basescu are nevoie de un partid de dreapta care sa castige alegerile si care sa duca mai departe reformele care s-au facut in ultimii ani", a mai spus Boureanu.

Iesirea din amorteala

In opinia acestuia, 70-75% dintre membrii partidului il vor presedinte al formatiunii pe Vasile Blaga, considerand ca acesta va scoate partidul din "amorteala" in care e de trei ani.

"Eu am mai spus-o, dupa toate filialele facute in tara, cred ca 70-75% din membrii partidului il vad pe Vasile Blaga presedinte. In mod sigur va fi mai greu la delegati, dar asteptarea care exista si dorinta de schimbare nu provine neaparat de la membrii partidului, ci de la cei care ne-au votat si ne voteaza si astazi".

"Daca partidul nu va reusi sa raspunda asteptarilor celor care ne-au dat votul si ne-au dus unde suntem, exista riscul ca o alegere gresita a partidului sa ne duca la o amorteala care se manifesta la PD-L si in ultimii trei ani de zile. Cred ca Vasile Blaga e cea mai buna solutie, cred ca poate sa aduca schimbare, fermitate, un trend ascendent al partidului si ceea ce se asteapta de la relansarea PD-L", a spus Boureanu pentru Ziare.com.

Deputatul PD-L s-a aratat de parere ca schimbarea conducerii partidului e mai importanta chiar decat performantele guvernamentale in cresterea electorala a PD-L, in conditiile in care USL e in scadere.

"Rezultatele guvernarii vor avea rolul lor la cresterea partidului, dar cred ca o conducere ferma, noua si o pozitionare a partidului a liderului de necontestat in sondaje, Vasile Blaga, ar putea sa contribuie mult mai mult la un rezultat excelent pentru partid in 2012."

"Sunt doua chestiuni-o scadere constanta a USL de la infiintare, de la 60 si ceva la suta la 53%, o crestere constanta a PD-L si o mare masa de nehotarati care probabil asteapta o schimbare si o relansare a PD-L", a mai adaugat Boureanu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boureanu Blaga optiune Basescu, #Blaga favorit presedinte PDL , #stiri Cristian Boureanu