Cristian David, despre mita de 500.000 de euro: Era mai bine daca erau in lei - ce i-a rugat pe magistrati

Marti, 03 Februarie 2015, ora 16:35
7332 citiri
Cristian David, despre mita de 500.000 de euro: Era mai bine daca erau in lei - ce i-a rugat pe magistrati
Foto: Romania Tv (Arhiva)

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost arestat pentru ca "exista probe care fac verosimila si rezonabila presupunerea" ca acesta ar fi luat mita de jumatate de milion de euro. In apararea sa, fostul senator PNL a mentionat ca are doctorat in economie si o cariera politica.

Cristian David a fost arestat in noaptea de 21 ianuarie, rugand instanta sa tina cont de cariera sa politica si de faptul ca are doctorat in economie, scrie Evenimentul Zilei. In plus, a afirmat ca regreta situatia respectiva.

Fostul ministru Cristian David, arestat preventiv (Video)

De asemenea, judecatorul Marius Foitos a precizat ca "exista probe care fac verosimila si rezonabila presupunerea ca inculpatul a savarsit infractiunea de luare de mita", motivand astfel arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Cristian David.

In cazul fostului ministru de Interne cele mai importante probe ale procurorilor au fost denuntul primarului Jilavei, Adrian Mladin, si cel al fostului sau sef de cabinet Roger-Valeriu Nitescu.

Fostul ministru de Interne Cristian David, retinut - a luat mita jumatate de milion de euro

"Nitescu Valeriu Roger era foarte interesat de bunul mers al activitatii mele, interes ce a culminat cu pretinderea sumei exacte de 500.000 euro cu titlu de mita - pentru ministrul de Interne de la acea vreme, David Cristian.

(...) Arat ca momentul pretinderii sumei de 500.000 euro de catre Nitescu Valeriu Roger, pentru ministrul David Cristian, este primavara anului 2007, cand cel in cauza mi-a facilitat accesul la Bigiu Marian Cristinel. Suma de 500.000 euro a fost predata efectiv lui Nitescu Valeriu Roger, in sediul Bancii Transilvania - Sucursala Rosetti - in februarie 2008", sustinea Mladin, pe 29 iulie 2014.

Cum ar fi primit Cristian David spaga de jumatate de milion de euro (surse)

La randul sau, Nitescu spunea, tot atunci, ca fostul ministru l-a intrebat "Iese ceva din treaba asta?", iar fostul sau sef de cabinet a raspun: "Banuiesc ca da".

"La data de 1 februarie 2008, Mladin Adrian mi-a spus sa ma prezint la sediul Bancii Transilvania - Sucursala Lipscani, unde mi-a inmanat o geanta, explicandu-mi faptul ca in ea se afla suma de 500.000 euro si mi-a spus sa o predau ministrului David Cristian, pentru ajutorul acordat de acesta in rezolvarea problemelor pe care le-a avut cu dosarul de revendicare a suprafetelor de teren din judetul Buzau", marturisesa Nitescu.

Acesta a aratat ca a mers la locuinta de serviciu a lui Cristian David, din zona Pietei Galati din Bucuresti, iar dupa ce a urcat a fost intampinat de menajera.

"Avand in vedere ca ministrul David Cristian se afla in baie, menajera acestuia mi-a deschis usa apartamentului si i-am comunicat ca ii las o geanta domnului ministru. Arat faptul ca este vorba de aceeasi geanta continand suma de 500.000 euro, pe care anterior Mladin Adrian mi-a predat-o in fata sediului Bancii Transilvania, mai sus amintit. Dupa aproximativ doua-trei zile, fiind in biroul ministrului David Cristian, acesta mi-a spus, cu privire la suma de bani predata anterior, faptul ca: 'Era mai bine daca erau in lei'", a mai spus seful de cabinet al fostului ministru de Interne.

Cristian David a fost arestat preventiv, in noaptea de 21 spre 22 ianuarie, in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita jumatate de milion de euro, pentru a face interventii ca un om de afaceri sa primeasca titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzau.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...