Cristian Diaconescu, despre congresul PMP în care s-a ales noul președinte: „Nu are bază legală; Se dorește eliminarea mea de pe scena politică”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 10:43
2567 citiri
Cristian Diaconescu, despre congresul PMP în care s-a ales noul președinte: „Nu are bază legală; Se dorește eliminarea mea de pe scena politică”
Liderul PMP Cristian Diaconescu susține că congresul care a avut loc sâmbăta trecută nu are bază legală FOTO Facebook / Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu a venit cu o reacție oficială ca urmare a congresului PMP în care s-a ales un nou președinte, precizând că manifestarea nu are bază legală. Acesta a mai adăugat că nu există fundament juridic pentru ca membrii care nu au fost de acord cu gruparea lui Eugen Tomac să fie excluși din PMP.

„În contextul în care se doreşte distrugerea Partidului Mişcarea Populară şi eliminarea mea de pe scena politică fac următoarele precizări:

1. Nu renunţăm la proiectul “România Respectată”.

2. Vom continua, împreună, să îl punem în aplicare şi sperăm că în acest demers ni se vor alătura tot mai mulţi susţinători şi forţe politice conservatoare, responsabile, care iubesc această ţară şi care doresc să construiască o societate demnă în care cu toţii să avem o viaţă mai bună.

3. Nu renunţăm şi nu vom fi de acord cu distrugerea din interior a PMP, în folosul unor forţe din afara acestuia şi nici cu vreo formulă de fuziune cu un alt partid.

4. Nu există fundament juridic ca vreunul dintre colegii noştri care nu au fost de acord cu recentele decizii nestatutare să fie exclus din partid sau să suporte sancţiuni nedrepte.

5. Nu există fundament juridic care să dea dreptul cuiva să încerce să retragă sprijinul politic al vreunui ales local PMP. Orice acţiune în acest sens este nulă de drept şi vom face front comun în apărarea colegilor noştri. Vom asigura sprijin juridic în apărarea colegilor noștri.

6. În pofida tuturor dezinformărilor, demersul nestatutar care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”, a relatat Cristian Diaconescu pe Facebook.

PMP s-a rupt în două după ce, sâmbăta trecută, 19 februarie, Eugen Tomac a fost ales președinte al partidului, cu o majoritate largă, ca urmare a unui congres pe care Cristian Diaconescu, celălalt președinte, l-a caracterizat a fi ilegal.

Congresul a fost organizat de către tabăra din care face parte și Eugen Tomac, acesta din urmă fiind apoi ales cu 421 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 17 abțineri.

#Cristian Diaconescu PMP, #presedinte PMP, #congres PMP, #alegeri pmp, #conflict intern pmp, #Eugen Tomac PMP , #stiri Cristian Diaconescu