Diaconescu, despre sustinerea sa de catre Basescu: Nu are nimeni dreptul moral sa discute gestul

Miercuri, 20 August 2014, ora 20:34
2492 citiri
Diaconescu, despre sustinerea sa de catre Basescu: Nu are nimeni dreptul moral sa discute gestul

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, care va candida independent la Presedintie a declarat, miercuri, ca "semnificatia semnaturii presedintelui" Basescu pentru sustinerea candidaturii sale are "o valoarea speciala" si ca "nu are nimeni dreptul moral sa o discute".

"Semnificatia semnaturi presedintelui pe sustinerea candidaturii mele are, pentru mine, o valoare speciala. Nu are nimeni dreptul moral sa puna in discutie un gest pe care nu are cum sa -l inteleaga. Am promis ca voi candida in fata societatii romanesti, in fata presedintelui Basescu si in fata partenerilor europeni si euroatlantici si ma tin de cuvant", a mai spus, pentru Mediafax, Diaconescu.

Diaconescu, fost candidat desemnat al PMP la Presedintie si care a demisionat din acest partid, a mai declarat ca, in ce priveste asa-zisa retragere a "asa-zisului sprijin PMP, aceasta cel mai probabil ca se va resimti la fel de mult cum s-a resimtit presupusul sprijin" pe care l-avut din partea PMP, "adica deloc".

Fostul ministru de Externe a mai declarat ca a fost si "ramane onorat de sustinerea" pe care a primit-o din partea lui Basescu, caruia ii "pretuieste" sfaturile politice si fata de care a acceptat sa intre in competitia pentru presedintie.

Diaconescu a mai spus ca "in viitor" candidatura sa nu va suferi "modificari de substanta" si ca va fi in favoarea mentinerii Romaniei ca "stat occidental, modern, cu sanse reale de a evita revenirea la modelul post-sovietic" si ca va fi in continuare un suporter al statul de drept, la baza caruia sa fie "educatia si emanciparea societatii".

Udrea: Diaconescu nu e candidat de dreapta, a facut parte din cei 322 care l-au suspendat pe Basescu

Liderul PMP, Elena Udrea, sustine ca semnatura presedintelui Traian Basescu pentru candidatura la prezidentiale a lui Cristian Diaconescu nu mai este valabila si ca acesta va trebui sa obtina un alt set de semnaturi pentru a intra in cursa prezidentiala ca independent.

Udrea a declarat, la Adevarul Live, ca semnatura lui Traian Basescu pentru candidatura lui Cristian Diaconescu nu mai este valabila si ca seful statului va putea semna pentru un alt candidat.

"Legal se poate (ca Traian Basescu sa semneze pentru un alt candidat, n.r.) pentru ca domnul Cristian Diaconescu nu mai este candidatul PMP, dansul daca vrea sa stranga alta lista de semnaturi, aceea nu mai este valabila. Legal s-ar putea. Important nu este neaparat aceasta semnatura. Sigur, conteaza foarte mult pe lista de sustinatori a cui semneaza Traian Basescu. Important este cui da votul domnul presedinte si pe cine va sustine in aceasta campanie. M-as bucura ca sustinerea lui Traian Basescu sa vina catre mine", a declarat liderul PMP.

Ea a precizat ca electoratul lui Traian Basescu ar ajunge la 15%, scor care reprezinta obiectivul candidatului PMP la prezidentiale.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...