Diaconescu ii scrie lui Barroso: Ordonanta lui Dragnea ar putea sa altereze rezultatul alegerilor

Marti, 26 August 2014, ora 15:53
2675 citiri
Diaconescu ii scrie lui Barroso: Ordonanta lui Dragnea ar putea sa altereze rezultatul alegerilor

Candidatul la prezidentiale Cristian Diaconescu i-a scris presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, despre ordonanta de urgenta ce va permite alesilor locali sa-si schimbe partidul politic fara a-si pierde mandatul.

"Ma simt obligat sa va fac cunoscuta o problema politica importanta care poate sa afecteze modelul politic si institutional al Romaniei. In egala masura, este o problema care ar putea sa altereze rezultatul viitoarelor alegeri prezidentiale

Ma refer la o lege modificata, asa cum a fost prezentata ea de catre vicepremierul Liviu Dragnea, care le va permite primarilor care au fost alesi in iunie 2012 sa treaca in alte partide fara impedimentul de a-si pierde functia.

Asa cum este sistemul legislativ in Romania acum, un primar care a fost ales ca reprezentant al unui anumit partid nu poate sa migreze la alt partid si sa-si pastreze functia", noteaza fostul ministru de Externe in scrisoarea destinata lui Barroso, citata de Mediafax.

Ponta, despre propunerea lui Dragnea privind primarii: E un lucru de moralitate

Fostul consilier prezidential subliniaza ca primarul ales "nu-si poate trada cetatenii si migra in functie de diverse presiuni politice ori financiare".

O eventuala migrare a primarilor la alt partid, fara a-si pierde functia, reprezinta, in opinia lui Cristian Diaconescu, "o lovitura grea data democratiei romanesti si nu ar fi putut sa apara intr-o perioada mai proasta, avand in vedere ca se asteapta ca partidele mari, iar dintre ele mai ales partidele de guvernamant, sa obtina avantaje de pe urma acestei migrari politice in viitoarele alegeri prezidentiale".

Vasile Blaga, despre migratia primarilor: Vom sesiza cancelariile europene

De asemenea, si presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat marti ca va sesiza cancelariile europene cu privire la ordonanta de urgenta ce reglementeaza migratia primarilor la alte partide: "Ma astept la pozitii publice din partea oficialilor europeni".

Dragnea: Sa dam alesilor locali doua saptamani sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul (Video)

Dragnea: Ordonanta care permite primarilor sa-si schimbe partidul, gata pana la finele lunii

Vicepremierul Liviu Dragnea a propus, vineri, ca pentru o perioada de doua saptamani alesii locali ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si alege partidul fara sa-si piarda mandatul. In acest sens, presedintele executiv al PSD a cerut o ordonanta de urgenta.

Ulterior, duminica, Dragnea a precizat ca ordonanta care le va permite primarilor sa-si schimbe partidul, daca vor vrea, va fi gata pana la sfarsitul lunii.

Quarterly Report - Editia 4

Liderul UDMR cere explicații după ce PNL că s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR cere explicații după ce PNL că s-a aliat cu AUR la Satu Mare într-o campanie al cărei mesaj este "Să luptăm împotriva maghiarilor!"
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut din nou o reacție publică din partea liberalilor cu privire la o alianța electorală din județul Satu Mare, vineri, 24 mai. Hunor spune că PNL și AUR...
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 149 de ani de la fondarea PNL: "Liberalii au fost motorul politic în momente de cotitură pentru istoria noastră"
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 149 de ani de la fondarea PNL: "Liberalii au fost motorul politic în momente de cotitură pentru istoria noastră"
Preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța sa istorică, cu ocazia împlinirii a 149 ani de la înfiinţarea formaţiunii politice. Într-un mesaj publicat...
#Diaconescu scrisoare Barroso, #Diaconescu Barroso ordonanta Dragnea, #Diaconescu Barroso ordonanta primari, #ordonanta primari schimbare partid , #candidat prezidentiale
Comentarii