Trista umilire a lui Cristian Diaconescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 16 August 2014, ora 10:40
15158 citiri
Trista umilire a lui Cristian Diaconescu (Opinii)

Cristian Diaconescu a ajuns intr-o situatie extrem de umilitoare, nemeritata pentru un om cu profilul profesional al domniei sale, dar spre care ma tem ca s-a dus intins, desi putea sa o anticipeze.

Ca dna Udrea intentioneaza foarte serios sa candideze nu cred ca mai este un secret pentru nimeni. A lasat deja sa se intelega acest lucru foarte clar prin declaratii din ce in ce mai transparente.

Udrea: Romania este pregatita sa voteze o femeie. Voi avea sustinerea lui Traian Basescu

Si nu numai atat, dar pentru a elimina candidatura dlui Diaconescu, a fost declansata o ofensiva din ce in ce mai intensa de demolare a acestuia. A inceput cu declaratia Ruxandrei Dragomir, care nu numai ca invoca ineficienta electorala a lui Cristian Diaconescu pentru care nu se pot strange semnaturi, dar sugera chiar ca acesta l-ar fi tradat pe presedintele Basescu.

Si pentru ca dl Diaconescu nu s-a conformat, candidatului au inceput sa ii fie scoase scheletele din dulap: ca a participat, ca senator PSD, la prima suspendare a presedintelui, ca a fost un lider al stangii, ca e cam trasesist, ca ar putea fi pe mana cu Victor Ponta in virtutea acestui trecut comun si altele asemenea. Dar trecutul dlui Diaconescu era bine cunoscut in momentul in care a fost desemnat candidat al PMP. Si atunci?

Strategia Elenei Udrea mi se pare clara: un candidat iepure si un episod "draga, Cristi". Campania de imagine a domniei sale nu a incetat nicio clipa, nu a existat practic o campanie pentru dl Diaconescu, iar Elena Basescu sustine ca Elena Udrea a sabotat campania de strangere de semnaturi pentru acesta.

Existenta planului imi este sugerata si de felul in care a fost desemnat candidat dl Diaconescu: printr-un anunt al Elenei Udrea, primul in calitate de presedinte al PMP, in fata congresului, dar fara un vot al acestuia. Si cand apari din joben, acolo poti sa si dispari cu aceeasi viteza.

Ma intreb cum de dl Diaconescu nu si-a dat seama de ceea ce vedea practic mai toata lumea?

Vazand cum au fost maturati intelectualii fondatori, vazand cum in locul lor sunt instalati la butoane alde Marin Anton, vazand amaraciunea cu care a plecat Marian Preda de la conducerea Fundatiei Miscarea Populara, exact dupa ce Elena Udrea a devenit presedinte cu acte in regula al PMP, stiind cum au fost manipulate locurile pe listele pentru europarlamentare, dupa cum Elena Udrea insasi recunostea povestind cum l-a urcat ea pe Teodor Baconschi cateva pozitii, la ce se astepta dl Diaconescu?

Nu era oare previzibil ca mai devreme sau mai tarziu va fi maturat?

Probabil dl Diaconescu a primit garantii din partea presedintelui. Asa cum se pare ca au primit si intelectualii fondatori ai PMP, ca jocurile nu vor fi facute pentru Elena Udrea. Dar iata ca garantiile acestea nu sunt suficiente. Ca presedintele nu poate sau nu vrea sa le onoreze, ne vom lamuri la un moment dat.

Cert este ca presedintele si l-a asumat public repetat pe Cristian Diaocnescu, a semnat primul lista de sustinere a acestuia, a fost candidatul sau. Umilirea lui Diaconescu este, implict, si umilirea presedintelui. Si-o asuma Traian Basescu de dragul ambitiilor Elenei Udrea? Este tradat sau a tradat?

Ceea ce se profileaza este o faramitare a electoratului proBasescu intre trei candidati fara sansa: Elena Udrea, Cristian Diaconescu, care spune ca va candida fara un partid in spate, si Monica Macovei. Este simbolul pentru mostenirea politica pe care o lasa Traian Basescu dupa 10 ani de erori politice si alegeri proaste.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Diaconescu candidat PMP, #Elena Udrea candidatura presedintie , #candidat prezidentiale