Ce se va intampla cu cetatenii romani din Siria in cazul unei interventii militare

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 11:31
926 citiri
Ce se va intampla cu cetatenii romani din Siria in cazul unei interventii militare

Cristian Diaconescu, seful Cancelariei prezidentiale, a declarat ca Ministerul Afacerilor Externe s-a organizat bine in facilitarea plecarii cetatenilor romani din Siria, insa, numarul acestora este relativ mic.

In plus, atitudinea prudenta si "o anumita capacitate de dialog" cu autoritatile de la Damasc au generat romanilor din aceasta tara "o oarecare protectie", a spus Diaconescu, luni seara, la Digi 24.

"MAE pus in miscare toate formulele si mecanismele de organizare pentru facilitarea plecarii romanilor care vor sa se refugieze din Siria. Temerea este ca, daca vor incepe activitatile militare, interesul de a pleca va fi mult mai mare invers proportional cu capacitatea institutionala a Romaniei de a-i extrage. Mesajele in legatura cu analizarea foarte clara de fiecare parte a situatie au fost transmise de un an, un an si ceva. Din pacate, dezinteresul fata de evolutiile internationale de multe ori poate genera probleme.

M-as bucura foarte mult ca cei care doresc sa plece sa ia cat mai rapid aceasta solutie pentru ca mijloacele de a le facilita eventuala plecare devin din ce in ce mai putine", a explicat seful Cancelariei prezidentiale.

Citeste mai multe despre Ce se va intampla cu cetatenii romani din Siria in cazul unei interventii militare pe Digi 24.

#romani Siria repatriati, #Cristian Diaconescu romani Siria , #consilier prezidential