Ziare.com

Diaconescu: Miza alegerilor anticipate din Grecia este aproape dramatica

Joi, 17 Mai 2012, ora 13:15

   

Diaconescu: Miza alegerilor anticipate din Grecia este aproape dramatica
Avansul partidelor extremiste ar avea consecinte incalculabile, crede consilierul prezidential Cristisan Diacounescu, referindu-se la alegerile anticipate din Grecia.

Fostul ministru de Externe crede ca miza alegerilor anticipate din 17 iunie din Grecia este aproape dramatica si ca iesirea unui stat din zona euro nu este prevazuta de tratatele europene.

In opinia lui Cristian Diaconescu, "excesul de extremism creeaza frisoane la nivel european". "Miza este aproape dramatica, as putea spune, excesul de extremism si radicalism fie de dreapta, fie de stanga creand frisoane la nivel european. In urma alegerilor din 6 mai, partenerii europeni au transmis semnale clare Atenei, in sensul luarii in calcul a unor masuri pentru sustinerea cresterii economice a Greciei, dar evident, in conditiile continuarii reformelor structurale", spune consilierul prezidential, la RFI Romania.

Cristian Diaconescu precizeaza ca nici un tratat european nu prevede posibilitatea iesirii unei tari din zona euro: "Se discuta in aceste zile de iesirea Greciei din zona euro. In opinia mea, aceasta nu ar fi o optiune nici in interesul Greciei, nici al Uniunii Europene.

Aceasta perspectiva s-ar putea concretiza doar ca urmare a unor solutii irationale si sentimentale, spun oficialii de la Bruxelles, ale eventualului Guvern rezultat in urma alegerilor.

Nu exista prevederi pentru excluderea sau iesirea unui stat din zona euro. Din perspectiva juridica, odata cu intrarea in zona euro, Grecia a renuntat cu caracter permanent la dreptul sau de a emite moneda nationala. Tratatul de la Lisabona prevede doar posibilitatea iesirii unui stat din UE.

Or iesirea din UE are implicatii extrem de serioase. Intrarea intr-o astfel de situatie creeaza incertitudini foarte-foarte mari. Variantele cele mai optimiste spun ca un fenomen de contagiune s-ar transmite automat spre intrarea Ciprului intr-o zona extrem de complicata".

Citeste mai multe despre Diaconescu: Miza alegerilor anticipate din Grecia este aproape dramatica! pe RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problema este ca nimeni din Europa

nu sta sa-l asculte pe acest looser lipsit de doctrina.

 

 

pentru dr.strangelove

Daca si Diaconescu e looser , atunci tu poti sa te impusti, despre ce doctrina tot indrugi, vad ca pe unde vezi numele lui il terfelesti, probabil esti vreun psdist comunist si iti pare rau ca a plecat de la voi. Omul acesta nu a trecut de la un partid la altul, a plecat dintr-un partid si si-a facut altul, asta spre deosebire de Nastase trecut prin 5 partide, Iliescu, 5 partide, Crin 4 partide. Chiar despre el nu cred ca se poate spune ceva rau, doar aburelile de genul care le zici tu care sunt pareri nefondate de om incuiat.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor