Ziare.com

Lovitura de la Cotroceni: Consilierii prezidentiali lanseaza Miscarea Populara

de Diana Robu
Luni, 25 Martie 2013, ora 19:02

   

Lovitura de la Cotroceni: Consilierii prezidentiali lanseaza Miscarea Populara
Consilierul prezidential Cristian Diaconescu anunta infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Astazi (luni - n.red.) am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei 'Miscarea Populara'", scrie Cristian Diaconescu pe blogul personal.

"Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", adauga consilierul prezidential.

Acesta mentioneaza ca "vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre".

Seful cancelariei prezidentiale enumera, printre obiective, modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene.

Obiectivele Miscarii Populare

De asemenea, Cristian Diaconescu puncteaza ca, printre obiectivele Miscarii Populare, se mai afla reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta, stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide, promovarea culturii romanesti precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continuu cu romanii care traiesc in afara granitelor, precum si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa, strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei.

"In actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre", mai noteaza seful cancelariei prezidentiale.

"Misiunea acestei fundatii este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna", incheie Cristian Diaconescu.

Reactii la cald

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat primul, pe Facebook, ca se va inscrie in Fundatia Miscarea Populara. Un raspuns prompt a venit, tot pe reteaua de socializare, de la purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea: "Si eu, subscriu, Sebastian".

Mesajul a fost distribuit si de consilierul prezidential Daniel Funeriu. De asemenea, mesajul apare si pe pagina oficiala de Facebook a presedintelui Basescu.

"Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!", a scris pe reteaua sociala, la randul sau, consilierul Ioan Chifu.

Si europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat anuntul lui Diaconescu.

"Salut infiintarea Miscarii Populare. Ca membru in grupul PPE din Parlamentul European, voi participa la orice dezbatere si actiune care vor intari identitatea celei mai importante familii politice din Uniune", scrie europarlamentarul pe blog.

"Dati-mi voie sa salut aceasta initiativa, vine in intampinarea a ceea ce PDL gandeste ca partid de dreapta. Obiectivele aproape se suprapun 100% cu obiectivele PDL si nu putem decat sa ne bucuram si sa speram ca aceasta Miscare Populara se va alinia politicii PDL", a comentat si deputatul PDL Ioan Oltean.

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv!

Presedintele Traian Basescu a postat un mesaj pe Facebook la scurt timp de la incheierea Conventiei PDL la care Vasile Blaga a castigat presedintia partidului, victorie contestata de Elena Udrea. "Adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!", a subliniat Traian Basescu.

"Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei.

Si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a mai spus presedintele.

Denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata, in trecut, de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, la OSIM.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19433 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
133 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cristi Diaconescu infiinteaza Fundatia Miscarea Populara

Ponta incepe sa-i sinucida pe uslasi,ca pe procurorul Panait.Postacii uslasi s-au drogat pentru a face fatza stresului si pentru un timp de lucru mai mare,prin postarile de toata haznaua pe care le fac pe site.Asteptati haznaua mama,Haznaua 3,ca sa vedeti locuitorii permanenti de la Haznaua 3 cum mustesc de zoaie si miros pestilential.

 

 

Marele castig al Miscarii Populare ,

este trierea inca de la inscriere pe criteriile Monicai Macovei de integritate.Ce nu s-a putut face la PDL ,partid cu multi ani in spate si cu la fel de multi politicieni corupti,se va realiza la MP inca la "presectie" .Va fi mai greu la inceput cu fondurile necesare unui viitor partid,dar probabil ca este o chestie discutata si deja rezolvata. Un partid al carui statut va contine un criteriu principal numit integritate ,nu va avea concurenta in Romania (la electorat ma refer ).

 

 

Fii cuminte Maxi Taxi....

Basescu va ciuruie prin orice mijloace !

 

 

Cata dreptate ai liberalule

Ai dreptate liberalule. Base a bagat calul troian Stanisoara la voi in cetate! Veti fi macelariti!

 

 

Succes!

Cu cat mai multe initiative politice, cu atat mai bine pt romani.
Diaconescu este un om inteligent dar pe piata politicii actuale este un papa-lapte.
N-are nerv si nici temperament sa se contreze cu Palgiatorul si Cacaraul national.
Dar poate ca tocmai de unul ca Diaconescu are nevoie Romania.

 

 

Apollo, cine crezi ca va mai adera la MP ?

.. Marian Sirbu, Catalin Predoiu, Ionut Popescu, Dacian Ciolos, poate Aurescu ... jocurile sunt facute.

 

 

Comentatorii din redactii nu isi revin din soc !!

Daca Udrea, Blaga sau chiar Macovei erau deja compromisi de propaganda USL-ista si apareau comici in fruntea unui partid care sa doboare USL, nu acelasi lucru se poate spune de domnul Cristian Diaconescu. Are tot ce ii trebuie. O cariera impecabila, o tinuta morala deosebita, prestanta etc. Este tot ceea ce isi doresc cei peste 50% apatici din electoratul romanesc. Asa ca USL are un adversar credibil, serios .. jocurile se schimba!

 

 

Uslasii si simpatizantii lor sant derutati

Frica de concurenta le scade metabolismul, pofta de viatza. Asta ma bucura nespus. Uslasi, lasati-va unghiile sa creasca, ve-ti avea nevoie, ca si pitzigoii prinsi in capcana. Am zis.

 

 

cu scuzele de rigoare d-na la asociatii,fundatii nu este

necesara inscrierea activitatii conform CAEN deci daca nu incalc legea pot sa fac ce vreau .
Ordonanta nr. 37/2003 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 26/2000
cu privire la asociatii si fundatii
(publicata in Monitorul Oficial nr. 62 din 1 februarie 2003)
In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 1 pct. III. 9 din Legea nr. 680/2002 privind abilitarea Guvernului
de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I.
Ordonanta Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.39 din 31 ianuarie 2000, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1.
(1) Persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interes comunitar ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociatii ori fundatii in conditiile prezentei ordonante."

2. Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 11, cu urmatorul cuprins:
"Art. 11.
(1) In sensul prezentei ordonante, se considera a fi de interes general domenii ca: dezvoltarea economica, culturala si sociala, promovarea si apararea drepturilor si libertatilor omului, promovarea sanatatii, educatiei, stiintei, artelor, traditiilor, culturii, prezervarea monumentelor culturale, asistenta sociala, ajutorarea saracilor si defavorizatilor, asistenta oamenilor dezavantajati fizic, a copiilor si a persoanelor in varsta, activitatea de tineret, sporirea cunoasterii si participarii civice, protejarea mediului si naturii, sprijinirea religiei si valorilor umane, sustinerea bunastarii sociale, sprijinirea lucrarilor publice si infrastructurii, sprijinirea sportului.
(2) Prin interes comunitar se intelege orice interes care este specific:
a) unei comunitati: cartier, localitate, unitate administrativ-teritoriala;
b) unui grup de persoane fizice sau persoane juridice care urmaresc un obiectiv comun sau au aceleasi opinii, aceeasi cultura, orientare religioasa, sociala, profesionala si altele asemenea."
Faza ca nu-mi place mie ce face o fundatie sau o asociatie nu tine.

 

 

In sfarsit !!!! Doamne ajuta!

Bravo Cristian Diaconescu!

 

 

BASESCU RULZ!!!

Cat a durat bucuria USL si a sustinatorilor lor? Cateva ore?!! Ha ha ha!!!

USL VA DISPARE!!!

 

 

No Ioaneeee... Numa-ncet...

Nu te isteriza asa... Sa nu te loveasca apoplexia sau altceva... Ai ajuns deja la paroxism... Nimic nu va iese... Trebuia sa va asteptati!!!

USL VA DISPARE!!!

 

 

Citeste bibicule !

Citeste comentariul meu de pe pagina 2 ca sa vezi ce cred despre "soferul de barca semidoct" !!! Sa stii ca mai trag si eu cate "una" dar nu sunt bashist nici batut cu biciul plin de urzici !

 

 

USL sunt ZOB...

PDL este praf si pulbere, pentru ca evidenta afinitate a lui Blaga fata de USlk nu a trecut neobservata... Din oficiu USL este la gara asa ca solutia clara pentru romani este aceasta noua formatoiune politica. Se anunta vremuri interesante. Abia astept!!!

USL VA DISPARE!!!

 

 

sa fie intr-un ceas bun

Sa speram ca va fi ceva serios,nu o adunatura de securisti si reesapati politic!

 

 

Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor