Cristian Diaconescu ataca USL: O insulta abjecta ca am pierdut bani la Bruxelles

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:32
3357 citiri
Cristian Diaconescu ataca USL: O insulta abjecta ca am pierdut bani la Bruxelles
Foto: Q Magazine

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu se arata revoltat de atitudinea politicienilor care acuza ca Romania a inregistrat un esec la negocierile pe buget de la Bruxelles. "Este o insulta abjecta", spune Diaconescu.

Cristian Diaconescu a explicat ca " Romania a obtinut sume bune si conditii nesperat de bune pentru contextul international in care ne aflam".

"Vestita propunere de buget de cheltuieli de peste 1000 de miliarde a fost abandonata de Comisie inaite de a fi lansata, inca din octombrie 2012.

Deci 48 mld. euro pentru Romania a fost cifra o neomologata (si nerostita de vreun reprezentant roman !!!!!! ) undeva in vreo sala de negociere. Asa ca fie reaua - credinta fie lipsa de informare te pot indemna sa te referi la acest plafon, la luni bune dupa ce a disparut din negociere", a scris Cristian Diaconescu pe blog.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

Astfel, consilierul prezidential sustine ca politicienii mint atunci cand acuza faptul ca Romania a pierdut bani.

"Asadar, este corect sa mintim oamenii si sa le spunem ca 'au pierdut bani, si inca multi' ori ca 'fiecare roman a pierdut 1700 lei' sau ca 'Romania a inregistrat un ESEC la Bruxelles'? Nu, mai mult, in contextul actual, a rostogoli o asemenea minciuna reprezinta o insulta abjecta la adresa inteligentei si proiectiilor pe care si le face fiecare cetatean european care traieste in Romania.

Probabil ca acasa nu conteaza foarte mult, insa va imaginati ce-si spun comisarii europeni, liderii Comisiei, membrii Consiliului, atunci cand primesc astfel de vesti din Romania? Credeti-ma, nu vreti sa stiti!", a subliniat Diaconescu.

Lazaroiu, despre bugetul UE: Sa nu ne comportam ca niste cersetori care, dupa ce le dai bani, te si scuipa!

Consilierul prezidential a dezvaluit si cum au decurs negocierile de saptamana trecuta de la Bruxelles.

"Am negociat de-a lungul carierei mele diplomatice in conditii de infern - am negociat prezentul si viitorul si am negociat aproape imposibilul cu foste tari sovietice, am negociat 'trecutul' - parca niciodata nu a fost, insa, atat de greu. Am intrat in cladirea Consiliului joi la ora 17.00 si am iesit de acolo vineri la ora 21.00. A fost mai greu ca oricand. (...) Acum stiindu-se toate aceste aspecte, probabil, intelegeti ce am simtit vazand mesajul de acasa...

Extenuanta aventura a adoptarii bugetului european - Corespondenta de la Bruxelles

Nu cred ca este prea mult daca spun ca mesajele contradictorii venite de la Bucuresti aproape instantaneu cu prezentarea la Bruxelles a concluziilor dupa negocieri, formuleaza o imagine deplorabila de haos generalizat pentru Romania, fapt de care se fac responsabili exact aceia care incurca 'din graba' procedurile de calcul. Cred ca ne cam fortam norocul", a concluzionat Cristian Diaconescu.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Premierul Victor Ponta s-a declarat "foarte dezamagit" de rezultatul negocierilor asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, in urma carora Romania a obtinut suma de 39 de miliarde de euro.

In plus, prim-ministrul l-a criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a prezentat situatia drept una pozitiva, desi nu s-a obtinut nici un euro in plus pentru Romania, fata de propunerea din noiembrie 2012.

O.A.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...