Ziare.com

Cristian Diaconescu despre apropierea de Rusia si cum ne-ar putea umili UE - Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 08 Martie 2013, ora 12:41

   

Cristian Diaconescu despre apropierea de Rusia si cum ne-ar putea umili UE - Interviu
Consilierul prezidential Cristian Diaconescu avertizeaza ca la Bruxelles pot fi luate decizii care ne pot pune cu adevarat intr-o situatie umilitoare in raport cu UE si ca ar fi bine sa nu le testam europenilor imaginatia din acest punct de vedere.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com cum s-a degradat in mai putin de un an perceptia europeana asupra statului de drept si a ireversibilitatii reformelor din Romania. "Senzatia este ca am ajuns la limita disponibilitatii politicii interne in ceea ce priveste armonizarea cu standardele europene", a declarat Cristian Diaconescu.

Acesta apreciaza ca "asumarea doar in plan bilateral a unor masuri, urmata de invocarea scuzei ca nu ai fost sprijinit politic si pentru a pastra echilibrul si linistea in interiorul coalitiei nu ai trecut la implementarea lor, nu are valoare".

In opinia lui Cristian Diaconescu, a te contrazice cu partenerii strategici in contextul regional actual vulnerabil inseamna ca "fie nu intelegi, fie ai o agenda dubla".

Sa-i explic lui Crin Antonescu de ce sunt nervos

In vara anului trecut, aveam deja un MCV pozitiv, aveam un singur adversar explicit al aderarii la Spatiul Schengen, Olanda, care mai astepta un al doilea MCV pozitiv. A venit suspendarea, in toamna Germania inca nu era pe pozitii adverse si iata-ne acum cu un curent impotriva aderarii Romaniei. Ce s-a intamplat?

Va raspund cat se poate de concret. La data de 16 aprilie 2012, cu trei saptamani inainte de caderea Guvernului Ungureanu, ministrul de Externe german, Guido Westerwelle, spunea: "Romania poate sa conteze pe sprijinul Germaniei pentru anularea dreptului de veto in Schengen impus de Olanda si Finlanda".

La data de 3 aprilie 2012, la Bucuresti, in conferinta de presa, ministrul Afacerilor Europene al Finlandei, Alexander Stuub, spunea: "Multumesc foarte mult Cristian (Diaconescu n.r.), ma bucur ca sunt la Bucuresti (...) Am impins discutiile noastre catre acordul Schengen si as vrea sa informez pe toata lumea ca Finlanda sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen in doua etape. Am avut discutii aprinse in Parlamentul finlandez pe aceasta tema, dar am cazut de acord ca trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru ca Romania sa devina membru Schengen".

Putem astazi sa punem in paralel deciziile acelorasi state. Germania, la un moment dat, chiar isi asuma, in numele Romaniei, disponibilitatea de a convinge Olanda si Finlanda, Finlanda discuta in Parlament situatia din Romania si Bulgaria si transmite ca este de acord cu propunerea Germaniei, dupa care totul s-a schimbat la 180 de grade.

Sa-i explic si lui Crin Antonescu de ce sunt nervos. Pentru asta sunt nervos! Vorbim despre state importante, cu capacitate decizionala formidabila, ca Germania sau Olanda, state contributoare la UE, la mecanismul Schengen de o maniera substantiala, doar Olanda are PIB cat toate tarile UE venite din comunism.

Aceste state sunt interesate de modul in care Romania si Bulgaria sunt apte sa genereze credibilitate, incredere. Nu pentru ca ar avea neaparat o tema pe care sa o descopere in relatia cu Romania, ci pentru ca la randul lor aceste state sunt conduse de politicieni si politicienii dau socoteala opiniei publice.

E foarte simplu. Nu e vorba de o disponibilitate momentana a unui premier sau ministru de Externe din Olanda, a unui cancelar care ar trebui luat de cot si rugat de presedinte sa schimbe o decizie. Acesti demnitari nici n-ar putea sa faca ce li s-ar cere, indiferent de disponibilitatea personala, pentru ca e o decizie institutionala luata pe baza unor elemente foarte bine analizate.

In retorica statelor europene apar cuvintele stat de drept, criterii politice si ireversibilitate. Ceea ce parea ireversibil la jumatatea anului 2012 si urma sa mai fie confirmat de doua rapoarte MCV acum este acoperit de suspiciune.

Asumarea reprezinta un gest de mare demnitate

Care ar fi atitudinea politica potrivita in aceasta situatie?

Sunt doua formule de atitudine politica. Fie negam, cum se intampla, acuzand in stanga si in dreapta ca toata aceasta problema e doar o chestiune de perceptie, generata de oameni rau intentionati din Romania, paradoxal, singurii care sunt ascultati si care fac politica in relatia cu alte state.

Fie luam situatia asa cum este si aratam o vointa politica ce se exprima in primul rand prin disponibilitatea de a-ti asculta partenerul si atunci cand nu esti de acord cu ceea ce spune. Ideea de a respinge de plano, ca fiind numai rea intentie, orice concluzie privind functionarea statului de drept in Romania nu are tractiune.

Apoi ideea ca vor uita, prinsi cu alte probleme si nu vor mai fi interesati de astfel de lucruri, nu este sustenabila.

Este ceea ce incearca sa spuna premierul cand explica faptul ca nu mai avem ce face pentru aderare, nu mai depinde de noi?

Faptul ca sunt la Putere, cu 70%, este respectat de toate statele democratice. Dar acest lucru nu acopera asumarea unor vulnerabilitati create de cei care sunt la Putere sau nu. Retorica de respingere de plano a oricarei variante de critica este total contraproductiva. Este absolut necesar ca in relatia cu partenerii, dar si in fata opiniei publice romanesti, politicienii sa-si asume tot, mai ales cei care sunt la Putere.

Opozitia isi poate asuma selectiv, cei care sunt la Putere trebuie sa-si asume tot pentru ca o fac in numele Romaniei. Asumarea reprezinta un gest de mare demnitate. La Bucuresti, gandirea e exact invers: gestul de demnitate e sa te faci ca nu auzi, ca nu intelegi sau, mai rau, sa-ti decredibilizezi partenerul european sau euroatlantic.

Nu, gestul de demnitate e sa-ti asumi problemele, dificultatile, vulnerabilitatile, indiferent daca le-ai creat tu sau nu. Dupa asumare, trebuie sa-ti arati vointa politica de a schimba situatia de fapt. Repet, vointa politica. Nimeni nu vrea sa vada neaparat masuri luate pana luni sau pana la 1 ale lunii.

Dar vointa politica prin care intelegi reprosurile si accepti ca modificarea unor situatii e, de fapt, in favoarea ta, a Romaniei reprezinta, in opinia mea, ceea ce ar trebui facut. In ce masura este confortabil politic, intr-un partid sau altul, eliminarea unui ministru, limitarea imunitatii parlamentare, aceasta chestiune tine de capacitatea unor oameni de stat de a fi si oameni politici.

Faptul ca in interiorul partidului tau nu ai sprijin pentru asa ceva nu reprezinta un argument. Asumarea doar in plan bilateral a unor masuri, urmata de invocarea scuzei ca nu ai fost sprijinit politic si pentru a pastra echilibrul si linistea in interiorul coalitiei nu ai trecut la implementarea lor, nu are valoare.

Dl. Ponta vrea sa isi indeplineasca unele angajamente, dar nu are sprijinul USL

Cu alte cuvinte, spuneti ca dl. Ponta ar vrea sa-si indeplineasca unele angajamente, dar nu are sprijinul politic pentru ele in PSD si USL?

Mi se pare singura explicatie, avand in vedere ce spune dl. Ponta in dialog cu partenerii sai europeni. Alta explicatie nu vad. Ca nu-mi inchipui, in mod serios, ca in relatia cu partenerii europeni, demnitarii romani mint.

Lipsa acestei vointe politice inseamna ca, pentru USL, statutul si continuarea integrarii europene a Romaniei nu sunt prioritati?

Intr-adevar, Schengenul si moneda euro sunt ultimele decizii care ar confirma integrarea deplina a Romanie in UE. Fara ele, Romania nu este deplin integrata. UE e o familie cu standarde, criterii si valori. Poporul roman a dorit sa acceseze aceste sandarde si valori pentru ca niciodata integrarea europeana si in NATO nu au fost puse sub semnul intrebarii de opinia publica din Romania. Niciodata increderea in aceste procente de integrare nu a scazut sub 60%. Deci e clar un mandat in alb dat de cetatenii Romaniei.

Increderea a ajuns la 51%, potrivit ultimului Eurobarometru.

Aceasta coborare a increderii ar trebui sa ne preocupe. Senzatia este, in afara tarii, ca treptat-treptat autoritatile de la Bucuresti se simt inconfortabil cu standardele si conditionalitatile. In afara de Schengen si MCV nu avem alte conditionari legate de functionarea statului.

Senzatia este ca am ajuns la limita disponibilitatii politicii interne in ceea ce priveste armonizarea. Maine vom spune ca nu problemele noastre, birocratia, coruptia, administratia greoaie, sunt de vina ca nu reusim sa avem o absorbtie decenta a fondurilor europene, ci reaua credinta a unor institutii si a Comisiei Europene. Si vom incerca sa convingem oare populatia ca asa este?

Asistam la o campanie sustinuta de dezeuropenizare a Romaniei?

Raspunsul e da. Nu stiu daca exista un scenariu in spate. Atunci cand nu vrei sa te referi la ceea ce ceilalti stabilesc, te afli intr-un moment de izolare. Sigur ca niciun stat nu doreste sa fie izolat si atunci ca alternativa poate aparea reorientarea. E un exercitiu teoretic, nu am vreun element sa-l fundamentez.

Vecinatatea imediata a Romaniei genereaza elemente de preocupare foarte serioasa

Va sugerez cativa piloni ai acestui exercitiu teoretic: guvernul de dreapta de la Sofia a cazut, guvernul proeuropean de la Chisinau a cazut, Vocea Rusiei saluta ghioceii de la Sofia si asteapta primavara de la Bucuresti, fostul secretar de stat Hillary Clinton avertiza anul trecut ca ne aflam intr-un proces de resovietizare. Se leaga?

Ceea ce spuneti este o enuntare corecta, intr-o succesiune extrem de rapida pentru o proiectie geopolitica regionala, care, in mod natural, ar trebui sa reprezinte factori de alerta. In acest moment, exista dificultati de adaptare la standarde si in Ungaria, unde competentele Curtii Constitutionale si ale Bancii Nationale sunt limitate, toate acestea sunt acuzate direct si clar de partenerii Ungariei, europeni sau euroatlantici.

Retorica xenofoba si antisemita capata niste conotatii absolut nebanuite. Aceasta tendinta pune sub semnul intrebarii conceptul democratic intr-o tara UE si NATO. In Moldova, la doua saptamani dupa ce Consilul European ia decizia privind semnarea acordului de asociere intre Moldova si UE, adica atunci cand Alianta pentru Integrare Europeana si-a atins cel mai important deziderat, alianta se rupe, Guvernul intra intr-o criza complicata, care se va sfarsi cel mai probabil cu alegeri anticipate.

In Bulgaria, oamenii au iesit in strada nemultumiti de mecanismul politic, demonstratiile continua, niciun partid de la Sofia nu pare capabil sa ofere o guvernare care sa calmeze lumea. Ucraina pare ca s-a intors de la orientarea europeana, are dificultati de armonizare. Da, este o realitate.

Suntem inconjurati?

Vecinatatea imediata a Romaniei genereaza elemente de preocupare foarte serioasa. Trebuie sa fim atenti, solidari si, mai ales, sa tinem cat se poate de aproape de partenerii strategici: Franta, Italia, Germania si SUA. Daca intr-un astfel de moment complicat la nivel regional, cand securitatea si stabilitatea regiunii sunt vulnerabilizate, noi ne contrazicem in relatia cu partenerii de care depinde securitatea Romaniei, atunci am un mare semn de intrebare privind intelepciunea in politica externa.

Vorbeati recent despre o analiza care arata ca parcursul euroatlantic al Romaniei ar putea fi in pericol.

Anumite chestiuni punctuale sunt rastalmacite in Romania, punandu-se pe un nivel interesant intrarea in contradictie cu partenerii europeni si euroatlantici ca o chestiune de demnitate. Aceasta atitudine ma face sa cred ca pe undeva cineva fie nu intelege, fie are o agenda dubla.

Nu se poate ca un politician cu informatie minima sa-ti inchipui ca atunci cand iti indeplinesti ca tara obligatiile pe care tu ti le-ai asumat, intr-o familie in care tu ai vrut sa intri, singura atitudine naturala este sa devii agresiv si revansard. Si ceea ce ma enerveaza ingrozitor, i-o spun inca o data d-lui Antonescu, sa incerci sa explici poporului ca se afla intr-o atitudine care presupune umilinta cu acele state.

Ni se sugereaza ca suntem sub ocupatie europeana?

Suntem, intre ghilimele, sub control nedrept european.

Ocupatia presupune eliberare

Sau gasirea unei alternative.

Care ar fi pericolul concret la care va refereati?

Vin tot felul de destepti si explica la televizor cat de greu e sa suspenzi dreptul de vot al unui stat in UE. Inclusiv faptul ca ne asumam o astfel de discutie arata primitivism. Pot fi aplicate de o maniera politica decizii care in limita tratatelor constituive ale UE sa genereze, intr-adevar, o situatie de umilinta pentru statele carora li se aplica asa ceva. Hai sa nu le testam imaginatia din acest punct de vedere!

Anume?

Stiu si elemente, dar sper ca nu se aplica si apoi, nefacand obiectul unor decizii, nu le pot spune public. Dar in conditiile in care ne hotaram ca relatia cu UE si cu NATO trebuie stabilita la un nivel minimal, poate e mai bine sa le-o spunem direct, nu sa le o sugeram, ca cine stie ce inteleg.

Deci, in acest moment, dupa gesturile publice, incerc sa-mi explic daca dualitatea de limbaj merge spre ideea ca in Romania castigul politic si electoral prevaleaza indiferent de celelalte teme sau daca autoritatile din Romania inteleg ca exista o zona care nu se atinge, care este element fundamental pentru functionarea statului, si o zona in care jocul politic e permis.

Cititi luni a doua parte a interviului cu Cristian Diaconescu, referitoare la atacurile asupra SRI si la situatia din PSD.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 168121 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest politruc plangaret este demn de toat mila.

PPC-ist din vocatie,scuipa unde a lins,oportunist,fentangiu,tradator Acesta este caracterul acestui consilier prezidential. Este un mic slujbas arivist care si ar trada si pe mama si pe tata si pe bunica pe toata familia doar pt a fi sus. Pacat de caracter ca altfel este destept. Baga iar stramba cu Rusia lansata de el si de chifu in spatiu pt salvarea lui baseRau. Sferele de influenta Rusia-UE s-au stabilit clar. pana la proba contrarie suntemai UE care ne poate vinde oricand pe un servetel de hartie. Liniile de demarcatie nu vor fi incalcate

 
 

 
 

 

Cunoscand raul ce-l face USL Romaniei, mi-am permis un avatar...

....pe masura lor si urii mele: "Fac lipsa mare pe voi" !

curatenia prin justitie...

si printre jegurile de politruci ar trebui sa ne-o facem de unii singuri fara nici un fel de MCV...din pacate romanii nu au fost niciodata in stare de nimic pana la capat...au avut intotdeauna nevoie de stapani care ii mane de la spate ca pe vite...fie spre bine fie spre rau

 

Mda..

Ti-ai permis un avatar si un nume pe masura culturii si inteligentei tale:)))

 

cristinel este unul din cei mai santajabili politi

cieni,din RO ! nevasta-sa stie,de ce ! Iel nu-l are pe nashu in suflet,dar este foarte lunecos si garantez ca va reveni la matca !

Prea multa teorie..

Situatia este clara. UE vrea ca justitia sa fie independenta si sa stopeze cit de cit coruptia. Guvernul nostru vrea sa apere cu orice pret coruptii chiar cu riscul deteriorarii latiei cu UE. Felix este cazul cel mai reprezentativ.

copilul, iar ai tras pe gat direct din măgar!

.

Mai slefuieste ortografia!

Se scrie .."ati" si "indobitocit-o",dar precum toti nepriceputii te-ai apucat si tu sa suflii in cimpoi pe forum.

"suflii" ai luat din limba romani? Inseamnă că tu

suflii in buciumul distinsului senator-ursar-turnător odios, Voiculesco.

Toata stima domnule Diaconescu pentru analiza logica

si realista!

Sunteti un model unic de politician care plecat

din latrina PSD isi continua cariera independenta,

transparenta si constructiva in folosul Romaniei!!

V-am strans mana,felicitat si dorit succes acum

doua saptamani in Diaspora,in

imposibila si responsabila pozitie pe care o

detineti in stat intr- tara membra a UE care

isi bate joc prin guvernul ei de valorile

democratice,morale si de civilizatie ale

secolului XXI!

Mai slefuieste ortografia!

Se scrie ":" in loc de ".." si "sufli" dar precum toti nepriceputii te-ai apucat si tu sa "suflii" in cimpoi pe forum.

P.S. incearca sa treci peste impunsaturile astea de doi lei.

Domule CACARAU, e de RAU !

Si sa te fereasca Dumnezeu de mania po[porului caci din 70% nu ramane nimic decate o teorie politica stearpa, fara sustinere.

Hai PDL la guvernare, singura salvare !

 

nu-i vad bine pe astia de la USL !

Negoita cu blocurile lui de carton a scapat . Nu stim ce a facut cu oamenii aia , ca onor PDL habar nu are sa speculeze nimic .

Vom mai primi palme dupa ceafa de la UE si nu numai ...
Pana ne iese USL din cap .........

 

@calculator

Antena3 si propaganda USL dauneaza grav sanatatii mentale! Cred ca ai luat un Troian de la Gadea... :)))

@ Ghilotina

Dupa mine se comite o greseala majora, care este si una din cauzele pentru care pdl a avut dezastrul de la alegeri.Trebuie sa starpim coruptia, sa asiguram statul de drept si fie, asa cum zici tu sa ne iasa usl din cap pentru palmele pee care le primim de la ue? Asa un discurs nu face decat sa indeparteze alegatorii. Toate aceste lucruri trebuie sa le facem pentru ca asa este normal si bine nu pentru ca ne obliga Europa. Nu mai fiti agenti electorali ai usl, stimuland reactii nationaliste.

Tov Kakarau cel repetent si puturos a spus ca ....

este de acord cu ce sa votat la referendum [300
parlamentari]dar nu cu unicameralul.Deci acest ordinar calca in picioare vointa romanilor.Dragi romani???nu va-ti saturat inca de Kakarau???

Asa e ,A3 afecteaza sanatatea mintala a basistilor

si ma bucur nespus de asta
Finita la comedia portocalia!

 

Ioana Ene ; ceaiul se bea in cana cu coada pe "sanga"

O cariera ratata : Cristian Diaconescu.

Stiu si elemente, dar sper ca nu se aplica si apoi, nefacand obiectul unor decizii, nu le pot spune public. Dar in conditiile in care ne hotaram ca relatia cu UE si cu NATO trebuie stabilita la un nivel minimal, poate e mai bine sa le-o spunem direct, nu sa le o sugeram, ca cine stie ce inteleg.

 

Mars:)

@Arthas, Basescu nu a fugit de justitie asa cum face "varanul" Voiculescu - penalul, ala care va serveste dimineata, la pranz si seara cu etnobotaniceTV prin postul Antena3. Apropierea de Rusia? vezi ce spune Marga... si criminalul Iliescu... de care nu se poate desparti PSDul si plagiatorul=hot Ponta.

Transparenta,bat-o vina(I)

Este mai mult decat evident ca cineva,undeva,are o lipsa de evidenta a minciunelelor debitate si insirate privind situatia Romaniei in cadrul unei integrari totale intr-o
familie atat de mare si complicata europeana.Mai mult ca
sigur ca dezideratele si conditiile pe care trebuie sa le
atinga si Romania sunt cunoscute de foarte mult timp iar
ceea ce se intampla acum este concluzia desfasurarii unei
teorii pe care Romania incearca sa o duca la un final
fara sa demonstreze in totalitate ca axiomele pe care le
flutura pe dinaintea romanilor sunt valabile si pentru
ceilalti membri ai familiei.Si atunci,tu,cetatean care nu
ai la indemana toate datele problemei, din lipsa de transparenta sau pentru ca ai "ceata la mal"avand un
conducator de sorginte marinareasca,stai precum curca in
fata de stivei de lemne si te intrebi,pe buna dreptate,
daca exista sau nu aceasta stiva de lemne.Te intrebi, pentru ca astazi pe stiva se cocoata un cocos care
trambiteaza ca mai demultisor sapte lemne ti-au sarit in cap si tu nu ai stiut iar in ziua urmatoare,cand ar trebui sa-ti iasa cucuiele vine un alt cocos,mai mic intradevar dar unii inca mai au pretentii de la el si
zice:"Fugi fratele meu alb ca nu e adevarat.Alea sapte
lemne nu ti-au sarit in cap,au vrut sa te mangaie ca erau
prietene cu tine."

 

Cam asa este!

De cind am intrat in UE,ne tot ajustam preturile la standardele "partenerilor strategici",adica anual se scumpesc alimentele,preturile la facturi,de fapt totul.Nu i-am auzit pe marii nostri parteneri strategici sa zica ceva si despre ajustarea salariilor romanilor la standardele Europei vestice.Acum citiva ani imi aduc aminte ca Rusia doar a redus presiunea la gazele naturale livrate Germaniei--era iarna--si si-au scuipat toti nemtii plombele de frig.Si-au uitat imediat politicienii nemti de parteneriatul strategic si s-au dus cu capul plecat la rusi, cu umilinta, rugindu-se sa le livreze gazele cu presiune.Doar sa aplice rusii aceiasi strategie si-n Romania si va vad pe toti marii forumisti stind la coada la lemne la supermarket.

vorbesti aiurea

1. Nemtii nu se caciulesc, au demnitate si onoare.
2. Avem si noi vreo 70% gaze pur romanesti si daca stii sa le folosesti chiar pot sa tina de cald.
3. Si aceasta productie poate sa creasca pana la nivelul exportului si de-aici ingerinta rusilor in politica romaneasca, vezi lovitura de stat din vara, vezi agenda dubla a plagiatorului & comp.

Sa-nteleg ca viitorul este doar langa Russia ?

.

Corect!

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/rusia-a-taiat-robinetul-de-la-gaze-225860.html

Ioana Ene trebuie interzisa.

Prin articolele ei provoca diversiune pe Ziare.com si invrajbeste pe cititori.

Vorbeati recent despre o analiza care arata ca parcursul euroatlantic al Romaniei ar putea fi in pericol.

SENINULE, da cear fi sa te interzica pa tine ?

Nu crezi ca ie mai ieftin ?
Ba io crez ca, da !

Putem astazi sa punem in paralel deciziile acelorasi state. Germania, la un moment dat, chiar isi asuma, in numele Romaniei, disponibilitatea de a convinge Olanda si Finlanda, Finlanda discuta in Parlament situatia din Romania si Bulgaria si transmite ca este de acord cu propunerea Germaniei, dupa care totul s-a schimbat la 180 de grade.

Va spun eu din mahalaua Craiovitei.

*** de oltean sa te suspende pe tine in p.i z. a ..ti.

Anumite chestiuni punctuale sunt rastalmacite in Romania, punandu-se pe un nivel interesant intrarea in contradictie cu partenerii europeni si euroatlantici ca o chestiune de demnitate. Aceasta atitudine ma face sa cred ca pe undeva cineva fie nu intelege, fie are o agenda dubla

mai nene,diaconescu,

matale te crezi diplomat.ar trebui sa sti ca RSR ar trebui sa aiba relatii comerciale cu toata lumea daca este in interesul RSR!cu alte cuvinte,de 23 de ani incoace avem exporturi de 80% cu UE in loc sa avem mai multe exporturi cu URSS,ca doar de acolo vine gazul!daca exporti mobila si vinuri in URSS nu inseamna ca suntem dependenti de URSS!!!mai cugeteaza!!!

Gresesc eu daca zic ca : "Doresc disparitia PSD" ?

Sa-mi raspunda Antonescu, rusofilul !

 

Doresc disparitoa PD-bok-basistilor

Doresc arestarea, anchetarea si condamnarea tovarasului ofiter de securitate comunista basescu traian.
Si mi-as dori ca toti bok-ii de teapa lui Diaconescu sa dispara, ca un vis urat la venire zorilor.

@Arthas

Cu acatiste ai incercat?
Sau daca nu merge nici cu acatiste mergi la mama Omida la voi la USL...:)
P.S. ai grija la ficat... stii tu treaba cu oftica...

Oare cata mizerie poate avea Diaconescu?

ca sa poata fi santajat si manipulat de Basescu?
Cat de jos o fi cazut ca sa ajunga sa linga mana celui care il umileste si sa declare ca ii place?
Ce-o fi facut?
Precis ca multe si urate!

Urat caracter, si e seful cancelariei basesciene!!!
Urata tocmeala!!

Punct ochit, punct lovit ! Iubitorii proastiei USL,sunt NERVOSI !

De aceia mi-au sters o postare.
Dqr carnea de Ren finlandez este recomandata celor care sufera de.....PROSTIE.

Domnul Cristian Diaconescu nu prea da interviuri iar atunci cand o

face foloseste un limbaj elegant desi afirmatiile sunt destul de severe: Victor Ponta intelege necesitatea respectarii standardelor UE dar nu are sustinere in USL iar Crin Antonescu vrea sa convinga poporul roman ca este umilit de statele UE!

 

Frustrare

Din pacate, Diaconescu dovedeste frustrare. Si-a atins de mult limitele iar acum face variatiuni pe o tema data!

Eu am incredere in "frustatul" asta

"Frustatului" asta de Cristian Diaconescu eu i-as da tara pe mana. Pare un om elegant, intelgent, in toate mintile si, mai ales, intelege cat de importanta de relatia cu UE si nato pentru a tine Romania pe calea ce buna (securitate, dezvoltare pentru convergenta la niveulul UE, aderare ls schengen si spatiul euro)

Pe logoreicul Antonescu nu l-as pune nici seful meu de scara: vorbeste mult si fara rost, singurul scop in viata e ambitia personala (sa se vada presedinte),nu a realizam absolut nimic in viata lui, si, mai ales, este incapabil sa inteleaga relatia noastra cu occidentul. El chiar crede ca aia cad pe spate la textele lui, asa ca poate sa spuna orice. E doar un prost manipulat de Voiculescu: eu te fac presedinte, tu ma scapi de puscarie si ne lasi sa furam. Faci ciocul mic cand o sa furam: o sa sari la ziaristi si o sa spui ca nu e adevarat, ca sunt ei basisti, indiferent cat si cum am furat.

Constantinescu o sa devina standard de barbatie si forta pe langa Antonescu, asta daca, Doamne-fereste, Antonescu ajunge presedinte.

@imbacsitul-domnul CD....

Ca Victor Ponta doreste dar nu poate,sa zicem ca as intelege,ca Antonescu vrea sa convinga poporul ca suntem
umiliti de UE nu inteleg.Adicatelea,daca judecam viceversa,pana acum un an aveam cele mai mari sanse sa intram in Schengen si stateam la colt de cotitura si astazi cand ies pe tapet doi cu declaratii diferite musiu
Antonescu e de vina.Pai,ori s-a stiut de refuzul voalat
al celor sapte care s-au dovedit trei,ori nu s-a stiut
si atunci Antonescu a mintit ca un nerusinat din 2010?
Si ca o paranteza,pe vremea cui s-a infiintat ANI si
D(a)NA si cu ce ocazie?Nu cumva problematica Justitie
sau mai bine zis marea Coruptie existenta si atat de
cunoscuta in Romania si in afara granitelor a fost unul
din punctele nevrotice ale UE?Ca aia au fost amabili cu noi si ne-au ajutat la securizarea granitelor,ca ne-au
acceptat cu toate aceste belerege corupte pana in maduva
oaselor,hai,treaca-mearga,nu-i putem acuza de lipsa de
bunavointa,dar cand nu vrei sa-ti speli rufele in familie
asta depaseste mult granitele de amabilitate si bunavointa.In Germania si pe vremea lui Ceasca si in prezent,romanasii nostri care vor sa se stabileasca definitiv intampina mari greutati in integrarea tocmai
din cauza acestei metehne,ca rufele murdare nu si le
spala in familie si le expun in public.Ori,la niste
familisti indoctrinati ca nemtii lipsa aceasta de discretie le provoaca greata.Nu suporta si nu admit
barfa si cleveteala despre ceea ce ti se intampla in
casa si nici sa umbli cu vorba despre altii ca au facut
sau n-au facut.Daca extrapolezi la nivel de tara,poate ca ai sa-mi dai dreptate.

Si sa nu spui :1 2 3 Scuipati pe ei,....de

.....raufacatori ai Romaniei.
USL si imcompetentii ei ,trebuie sa plece dela guvernare.
DEMISIA !

 

 

Propagandistule ce vrei sa gestioneze prapadul ce l-au

lasat in urma lacustele incompetente si sfertodocte portocalii in 4 ani de guvernare,ahtiate dupa bani pt partid,prezidel si pt punga proprie.
Sunt pline parchetele si DNA de sesizarile facute de Corpurile de control ,Curtea de conturi si oamenii simpli cu hotiile facute de portocalii.
De ce ii tot trage baserau cu justitia????? si isi vinde tara pt a-si salva camarila blonda vindecatoare de andropauza.
Consilierii lui inclusiv aceasta trista figura ii fac jocul uitand ca mai au un an si 6 luni si apoi vine plata

Un comentariu cu valoarea ZERO. !

Oftica mate la iOSCARI-oteni !

oscar esti un imens butoi care deja face fasss; pe

matale te preocupa o singura idee: sa-i albesti si preamaresti pe adevaratii initiatori ai prapadului. Nu conteaza metodele, strategia, tot ce conteaza se rezuma la castigul personal de pe langa gashca cinstita, firimituri sau bucatele. Peste 150% din cei care nu mai puteti trai de tirania lu baselu sunteti formati din acelasi aluat: tovarasi de haladuiala prin curtile oamenilor cinstiti, ca asta e partidu hotiei fara rusine. Majoritatea celor care-l apreciaza pe Basescu se inscriu in curentul ala care s-a saturat de mojicia voastra ordinara, culmea ipocriziei!!! cica politica cea mai cinstita(cinstita cu d'alde voi poate). Asadar toate epitetele pe care le folosesti, la improscatu cu laturi, te reprezinta la scena deschisa; ca si pe mmumia ssovietica cu indemnurile lui celebre....doare tare faptul ca nici pe prostti nu-i mai puteti pprostti, patriotule care esti.....

@oscar-Pro.......

De andropauza il vindeca detinutul politic.

Ignori un aspect fundamental al culturii dambovitene: pprostia

usl reprezinta modul optim de viata al multora dintre noi. Si nu numai nivelul discutabil de cultura ii plaseaza in jurul si fruntea pprostiei, ci si o anume forma de credinta veche, inexplicabila unui public modern cu viziune progresista; se probeaza doar traind o satisfactie inchipuita. Reciteste comentariul lui oscar din capul listei: el nu critica, doar improsca mizerii, parca urla gelozia primara, pentru ca Diaconescu nu-si aliniaza desteptaciunea la standardul in care el crede. Nu este numai manipulare, este si un strigat de deznadejde. Si revin la paradoxul provocarii: cum poti schimba o credinta cu ajutorul ratiunii!

Daca nu ai fi scris ai fost mai dastept

In mintea ta imbacsita si opacizata de propaganda portocalie a adei mesesan,cine nu e cu voi merita linsat.
Este si ceea ce propavaduiesc colonelul tuciuriu,crissstoiu,andronic,pora,badin,bichir,sorina matei
Este si filozofia lui baseRau care vede libertatea justitiei doar daca baga la puscarie toti adversarii.
Si baseRau se bazeaza pe mercenari gen cristi diaconescu care il vor trada cat de curand

@mcgogosica

- detinutu' politic e ... pasiv !

Transparenta,bat-o vina(II)

Si cocoselul cel mic si tupeist isi continua argumentatia
aratand de fapt ca tu,curca,esti bolunda la cap si ca de
fapt te-au lovit alte lemne dintr-o alta stiva la care nu
te-ai mai uitat de vreo 24 de ani.Stand intr-un picior si
inclinandu-si capul spre dreapta,curca noastra paseste
usor ridicandu-si si masurandu-si cu grija fiecare picior
pentru ca in curtea respectiva sunt multe cioburi de
sticla,pe care ea saraca nu le vede pentru ca are albeata
pe ochi si pe deasupra ii mai este si frica ca daca intoarce spatele stivei de lemne,aceasta s-ar putea prabusi peste ea.Intrebarea care se pune la sfarsitul
povestii este daca cele sapte lemne din stiva chiar au
sarit la bataie si daca nu cumva aceasta bataie s-a
petrecut noaptea,astfel ce autorii au ramas necunoscuti si atunci ramai cu nelamurirea mai veche:"Ce a fost mai
intai,oul sau curca?"Daca insa te apuci sa demolezi stiva
de lemne ai sa le gasesti pe ANI si D(a)NA si atunci te intrebi:"Astea ce cauta aici?".Eu inclin sa cred ca in
spiritul pur romanesc,marii nostri politicieni in ultimii
8(opt)ani au incercat sa ascunda cioburile sub stiva de
lemne si ca de fapt cioburile respective proveneau de la
campaniile electorale in care ne promiteau ca ne dau marea si sare in sticle si borcane.

 
 

 

Transparenta d-tale in 2 volume face lumina in ceata lui Ponta

Daca stiam ce inseamna UE, referitor la ANI si DNA, mai bine spargeam lemne in ograda largita a guvernului-sarlamentabil.

@nolticus-transparenta....

Remarca mea referitoare la ANI si DNA a fost facuta in contextul cunoasterii cerintelor de integrare in UE.In
momentul in care s-au infiintat inseamna ca se cunosteau
problemele pe justitie,coruptie,etc.si ca atare ele au
fost infiintate.Ca n-au dat rezultateele scontate asta este deja o alta problema.La fel si discutia cu privire
la existenta lor.Pisica a fost de la bun inceput in
ograda noastra,numai ca noi nu am vrut sa stim de ea.Si
de cand au fost infiintate s-au ascuns si se ascund in
continuare cioburile sub stiva de lemne.Mai pe intelesul
tuturor suntem tratati drept fraieri sau ciumpalaci.In
schimb ei isi vad mai departe linistiti de treaba,vezi
despaduririle masive,vezi Cuprumin,Rosia Montana,gazele se sist,energia si gazele mai scumpe decat se poate imagina,autostrazile care se sfarama si lista-i lunga.
Cenusa in cap isi pun cu totii pentru ca praful si pulberea pe care au facut-o in 24 de ani s-au terminat
de mult.Urmeaza CFR-ul,Loteria,TAROM-ul,Energia,Turismul,
si tot ce-a mai ramas de vandut.In schimb avem someri
din ce in ce mai multi si emigranti raspanditi prin toate
colturile lumii.

Te oftici??

propagandistule.
Poti sa ceri la tv portocalii caseta cu diaconescu care plangea ca PSD iesise de la guvernare in 2009 septembrie.
El si cu sarbu care este pe la o comisie ce tuteleaza pensii private sau fonduri cu zeci de mii de eiro salar

@oscar

- vezi ca bichir nu mai e la b1 !

Nu mai este la b1tv dar tot aia face

ca isi pierde postul de la CNSAS gras platiti si canacheu nu-i mai tipareste cartile de teologie

Avatarul meu de :" Fac lipsa mare pe voi" produce

,...multa ura USL-asilor.
Dar daca merita.... nu le iau meritul.
Nu voi pasi alaturi de USL spre tara c KGB-istilor.
Prefer occidentul !
VREAU O TARA CA AFARA ~!

nene niculaeda,

tov.diaconescu crede ca am uitat de vremurile in care a reclamat ca este urmarit pe strada...eu INCA n-am uitat!!!individul diaconescu,TRASEIST POLITIC,da sfaturi!omul asta n-are coloana vertebrala,deci este foarte bun pentru ministerul de externe!!!

Unde o fi fost pana acum?

Uite cine da lectii el este si un mare politician mai ales de politica externa - hai plimba ursul in alta parte ca ai muscat mana care iti dadea de mancare Nu crezi?

 
 

 
 

 
 

 

Un om inteligent de altfel.....

....care a hotait ca este mai bine sa se puna in slujba Satanei decit sa-si slujeasca natia! Pacat!

 

Cine spune ca Satan BaSecu si acolitii sai sunt niste prosti ?

Secta satanica antinationala cotrocenista contimnua sa ameninte.
Finita la comedia portocalia!

@Apollo13

- natia fiind cine ? felix !

Daca nu stii ce este o natie....

......stai jos si maninca seminte!

Romanii, candva oamenii cu coloana dreaptă, au ințeles că trebuia să

ne inclinăm (dar numai la salut), salutand cu hotărare și determinare procesul de extindere și dezvoltare, integrand și Țara Matcă a Civilizației Europene-Romania, in dezideratul comun, numit azi Uniunea Europeană, știindu-se bine că numai așa Europa este intreagă. "a te contrazice cu partenerii strategici in contextul regional actual vulnerabil inseamna ca"- ce domnule Diaconescu? Ce concesii să mai facem și pană cand, cat și pentru ce, dar mai ales de ce? Tocmai am fost calificați, noi cei de azi, ba mai mult și strămoșii noștri dacii,... ca nici nu indrăznesc să spun, la cat de nedrept este și asta pentru că după 1989, romanii nu sunt conduși cu trebuie, altfel poporul roman, bunii săi cetățeni, sunt oameni harnici și capabili - au dovedit-o de atatea ori cand au fost conduși de Oameni Politici și de Stat cu Adevărat, ceia ce ne lipsește din 1990 incoace, singura explicație valabilă la starea limită in care a fost adus azi poporul roman, națiunea romană de azi, in ansamblul ei.
Este vremea, mai mult ca oricand, să ne luăm țara in bună grijă, din mana celor care ne conduc de peste 23 de ani, care ne-a adus pe toți intr-o situație limită, pentru a fi stăpani, increzători și siguri pe viitorul nostru!
Avem cu cine, avem cu ce, avem pentru cine - Romania-Grădina Maicii Domnului !!!

Noi, cu noi !!!

 

@Apollo13

- cine si ce sunt doua chestii diferite !


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor