Cristian Diaconescu despre pactul propus de Antonescu: Incearca sa mute discutia

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 14:06
1400 citiri
Cristian Diaconescu despre pactul propus de Antonescu: Incearca sa mute discutia

"Unii politicieni confruntati cu o realitate destul de dura despre tara incearca sa mute discutia in cu totul si cu totul alta zona", a comentat consilierul prezidential Cristian Diaconescu propunerea facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal ar vrea "un pact minimal", pentru ca politicienii sa nu mai minta legat de subiectele importante pentru popor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara, comentand afirmatiile sefului statului, ca ii cere lui Traian Basescu sa se comporte demn in ultimul an de mandat. El a precizat ca propune "un pact minimal", pentru ca politicienii sa nu mai minta legat de subiectele importante pentru popor. Reactia sa a venit dupa ce Basescu a afirmat ca "suntem pe marginea prapastiei".

Cristian Diaconescu a explicat, pentru RFI Romania, declaratiile presedintelui: "Faptul ca presedintele Traian Basescu a anuntat o situatie critica in legatura cu Romania, care a rezultat in mod clar din discutiile cu partenerii nostri europeni si euro-atlantici, confirmat fiind de Victoria Nuland in vizita sa la Bucuresti, reprezinta un act de maxima demnitate si e aproape o obligatie pentru presedintele Romaniei.

Situatia poate deveni intr-adevar destul de complicata. Preocuparea si atentia atat a partenerului strategic american, cat si a partenerilor nostri din Uniunea Europeana este directa, este imediata si se refera exact la domeniile pe care Victoria Nuland le-a anuntat: o justitie independenta, functionarea statului de drept si drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor, adica transparenta in actul decizional. Din acest punct de vedere, dupa parerea mea, nu exista nuante".

"Politicienii din Romania trebuie sa fie extrem de atenti"

Crin Antonescu incearca sa mute discutia in alta zona, crede consilierul prezidential, Cristian Diaconescu. "Faptul ca un politician sau altul, care nici macar nu a abordat aceste teme impreuna cu Victoria Nuland isi da cu parerea intr-o maniera deja cunoscuta la noi in tara nu reprezinta un argument pentru exterior, din pacate.

Antonescu il face mincinos pe Basescu si cere pact minimal: Sa nu mai spunem minciuni (Video)

In acest moment si prin parghiile create in Parlamentul European, ca de altfel si prin atitudinea pe care unii sau altii dintre partenerii nostri sunt pregatiti sa o aiba, politicienii din Romania trebuie sa fie extrem de atenti si din acest punct de vedere, repet, orice alta referinta sau orice alta incercare de a muta discutia intr-un alt plan al sa spunem comportamentului politic sau al atitudinii intr-un fel sau altul, interpretate de un politician sau altul in campanie electorala n-au nici o legatura cu subiectul", spune el.

Citeste mai multe despre Diaconescu despre pactul propus de Antonescu: N-are legatura cu subiectul, incearca sa mute discutia in cu totul alta zona pe RFI Romania.

#Cristian Diaconescu pact Antonescu, #Antonescu minciuna pact, #Cristian Diaconescu RFI , #consilier prezidential