Cristian Diaconescu, invitat pentru discutii la Ambasada SUA: Raman de partea justitiei

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 17:27
4695 citiri
Cristian Diaconescu, invitat pentru discutii la Ambasada SUA: Raman de partea justitiei
Foto: politicaromaneasca.ro

Cristian Diaconescu a fost invitat, miercuri, la Ambasada Statelor Unite de la Bucuresti, prilej cu care au fost dezbatute mai multe subiecte, printre care si preocuparea partenerilor Romaniei fata de voturile date in Parlament impotriva arestarii unor senatori si deputati corupti.

Vizita lui Cristian Diaconescu a avut loc la scurt timp dupa ce acesta a fost desemnat de PMP drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, Cristian Diaconescu a precizat ca a intalnit la ambasada "prieteni" si ca nu au fost discutate "chestiuni de politica interna", ci "proiecte mai vechi".

Desi nu a oferit prea multe detalii, Cristian Diaconescu a spus ca pozitiile partii americane "sunt aceleasi".

"Raman de partea justitiei, a independentei acesteia", a subliniat fostul consilier prezidential, reamintind aprecierea de care se bucura sefii unor institutii din acest domeniu, care isi desfasoara activitatea "neimplicandu-se politic".

Totodata, acesta a subliniat ca a fost reliefata "preocuparea" fata de voturile date in Parlament impotriva solicitarilor DNA de arestare preventiva a unor parlamentari acuzati de coruptie.

Acest aspect a fost subliniat public si de senatorul republican John McCain, prezent sambata la Bucuresti, impreuna cu senatorii Ron Johnson si Chris Murphy, prilej cu care acestia s-au intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Trei senatori americani sunt la Bucuresti: Ce le cer romanii din SUA

John McCain a spus despre Laura Codruta Kovesi, seful DNA, ca este un adevarat erou, iar faptul ca Parlamentul refuza in mod repetat solicitarile de arestare depuse de aceasta institutie afecteaza relatiile SUA cu Romania.

"Cred ca este un adevarat erou si evident, daca Parlamentul a actionat in asa fel incat sa-i restrictioneze activitatea si sa o dea inapoi, asta ne afecteaza relatiile. Nu incercam sa le spunem oamenilor de aici ce ar trebui sa faca, dar avem anumite standarde universale pe care ne asteptam ca toata lumea sa le respecte cat mai mult posibil.

Tara noastra nu este lipsita de coruptie, se intampla tot timpul, dar ne luptam cu ea. Deci vrem sa vedem progres in acest domeniu. Si din nou, nu incercam sa interferam, doar incercam sa spunem clar ca ne afecteaza relatiile cu Romania, dar si cu alte tari", a spus McCain.

Senator american: O dezbatere in SUA despre protejarea imunitatii parlamentarilor ar fi de tot rasul (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Diaconescu ambasada SUA, #americani justitie Romania, #parlament refuza arestare corupti , #consilier prezidential