Cristian Diaconescu: Opozitia nu are lider

Luni, 01 Iulie 2013, ora 08:32
1674 citiri
Cristian Diaconescu: Opozitia nu are lider
Foto: Digi 24

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat, duminica seara, ca Opozitia din Romania nu are lider.

Acesta a admis faptul ca Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu fac parte din Opozitie, insa a accentuat ideea ca nu exista lider.

"Opozitia nu are lider. (Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu - n.red. ) Sunt printre cei care se pozitioneaza in opozitie, dar lider nu exista", a spus Diaconescu la Digi 24.

In cadrul aceleiasi emisiuni, consilierul prezidential a reiterat ideea ca Miscarea Populara nu se va tranforma in partid, ci ca "ramane acea insititutie neguvernamentala care ar urma sa aiba viziuni politice si proiecte politice si in care presedintele Basescu urmeaza sa se intoarca dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni".

Basescu: Dupa terminarea mandatului, ma ocup de Miscarea Populara

Intrebat despre necesitatea formarii unui nou partid politic, Cristian Diaconescu a spus ca "In acest moment avem nevoie sa intelegem ce doresc cei 58% din cetatenii romani care au asteptari de la clasa politica, au o serie de frustrari, nemultumiri, ale caror expresie publica lipseste.

In al doilea rand, sunt o serie de proiecte ale presedintelui Traian Basescu care vizeaza modernizarea Romanieisi care trebuie sprijinite, implementate politic si din acest punct de vedere avem clar in perspectiva politica atitudini care tin de la modificarea Constitutiei, pana la modernizarea statului".

Consilierii prezidentiali nu vor face parte din Miscarea Populara

Fostul ministru a mai spus duminica seara ca niciunul dintre consilierii prezidentiali nu vor face parte din Miscarea Populara, pentru ca asa a fost conceput proiectul la inceput.

"Ne-am propus sa cream fundatia pentru a avea o capacitate de interactiune cu societatea, alta decat cea pe care partidele politice o dezvolta astazi. Si in al doilea rand, ne dorim, chiar daca este atipic ca o fundatie sa genereze un partid, ne dorim sa nu amestecam lucrurile si sa nu generam alt gen de atitudine si, mai ales, poate respingerea din partea societatii spunandu-se ca tot oameni cu trecut politic vin acum sa ne propuna 'noul'", a adaugat el.

#Cristian Diaconescu Opozitia lider, #Cristian Diaconescu lider Opozitie, #Cristian Diaconescu Fundatia Miscarea Populara , #consilier prezidential