Cristian Diaconescu: USL dovedeste dispret fata de cetatenii chemati la referendum

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 15:23
1350 citiri
Cristian Diaconescu: USL dovedeste dispret fata de cetatenii chemati la referendum

Comasarea referendumului constitutional cu alegerile europene este "o decizie pur politicianista", crede consilierul prezidential, Cristian Diaconescu. Acesta sustine ca actuala guvernare trebuie sa dea dovada de "minima decenta" fata de cetatenii chemati la referendum, pentru ca acestia sa se exprime in cunostinta de cauza in privinta modificarii Constitutiei.

Cristian Diaconescu a apreciat, la RFI Romania, ca "ar trebui sa stim despre ce proiect de Constitutie este vorba. Deocamdata nu stim daca actuala Constitutie ar urma sa fie modificata sau este vorba de un nou proiect de Constitutie, pentru ca cetatenii care s-ar prezenta la referendum sa voteze in cunostinta de cauza.

Pe de alta parte, nu stim in acest moment daca structurile interne si internationale chemate sa se pronunte in legatura cu actul constitutional il pot aviza sau nu favorabil. E vorba de Curtea Constitutionala si Comisia de la Venetia pentru democratie prin drept.

Deci pe scurt, vad o decizie pur politicianista, care vizeaza de fapt aspecte care tin de modul in care se vor desemna structurile administrative ale tarii si ma refer aici la primul-ministru, care incearca sa-si securizeze pozitia, in conditiile in care va ramane probabil presedintele celui mai mare partid din Romania, restul aspectelor probabil nefiind foarte interesante pentru cei care au promovat aceasta idee".

Citeste mai multe despre Cristian Diaconescu: USL dovedeste dispret fata de cetatenii chemati la referendum in necunostinta de cauza pe RFI Romania.

#Cristian Diaconescu referendum alegeri, #Cristian Diaconescu comasare alegeri, #referendum Constitutie , #consilier prezidential