Cristian Diaconescu: Votul in cazul Orban nu ne bucura sub nici o forma!

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 12:57
2135 citiri
Cristian Diaconescu: Votul in cazul Orban nu ne bucura sub nici o forma!

"Nu poti intr-o zi in Parlamentul European sa insulti un comisar european, dupa care a doua zi sa te indrepti catre sustinerea unei candidaturi intr-un post destul de relevant. Este o chestiune de bun simt!". Asa a comentat consilierul prezidential, Cristian Diaconescu, votul negativ primit de Leonard Orban in comisia de control bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeana de Audit.

Cristian Diaconescu a spus, pentru RFI Romania, ca "aceasta tema a intrat deja intr-o dezbatere polarizata politic, asa cum am fost obisnuiti nu numai pe plan intern, ci si pe plan international, ceea ce dupa parerea mea nu este un semnal foarte bun".

"Oricum, bilantul european al Romaniei nu este deloc stralucit la aceasta ora, pentru ca am oferit ocazia de a se pune in discutie statul de drept, independenta justitiei in Romania, s-au produs disfunctii ridicole, dupa parerea mea, pe participarea la reuniunile de la Bruxelles, perspectiva aderarii la Schengen este cea pe care o cunoasteti, fondurile europene se apropie de blocaj total pe patru sau cinci capitole", a explicat consilierul prezidential.

Leonard Orban, aviz negativ pentru Curtea Europeana de Audit: Nu ma asteptam (Video)

Leonard Orban a primit aviz de respingere din partea Comisiei de Control Bugetar

Diaconescu spune ca sustinerea pentru Orban ar fi trebuit negociata in Parlamentul European si ca atitudinea "ciudoasa" nu ajuta la nimic.

"Romania se afla intr-un echilibru instabil. Iata ca o propunere care ar fi trebuit sa fie negociata la nivelul Parlamentului European este respinsa si n-as merge repede pe argumentatia familiilor. Familiile europene vor exista si vor avea lideri europeni extrem de importanti. Noi avem tot interesul de asemenea sa avem o reprezentare de nivel, cu oameni pregatiti profesional in toate structurile europene.

Dreptul familiilor europene de a decide intr-o forma sau alta este suveran si evident, greu contestabil. Trebuie sa plecam de la aceasta realitate, pentru ca atitudinea frustrata, suparata, ciudoasa acasa nu ajuta la nimic, nu face decat eventual sa ne coboare si mai jos in ridicol", crede Cristian Diaconescu.

"Din aceasta perspectiva eu cred ca ar fi trebuit sa existe un demers cat se poate de bine conturat si de asemenea in interes national, pentru ca o astfel de candidatura sa fie sustinuta de toate familiile. Nu poti intr-o zi in Parlamentul European sa insulti un comisar european, dupa care a doua zi sa te indrepti catre sustinerea unei candidaturi intr-un post destul de relevant. Este o chestiune de bun simt!", continua consilierul prezidential.

Traian Ungureanu: Am votat impotriva numirii lui Orban pentru ca nu are experienta

Ivan: Europarlamentarii PDL au avut sarcina de partid sa voteze impotriva lui Orban

Cristian Diaconescu afirma ca votul din comisie "nu ne bucura sub nici o forma".

"Din aceasta perspectiva si considerandu-se probabil si anumite aspecte legate de o oarecare distanta intre pregatirea in alta ordine de idei exceptionala a domnului Orban si mandatul functiei pe care urmeaza s-o indeplineasca, deci din convergenta acestor factori, a aparut aceasta decizie, care nu ne bucura sub nici o forma", conchide consilierul prezidential.

Citeste mai multe despre Diaconescu: Votul in cazul Orban nu ne bucura sub nici o forma!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Cristian Diaconescu declaratii Leonard Orban, #Leonard Orban aviz negativ, #Leonard Orban Curtea Conturi, #Orban vot negativ Curtea Conturi , #consilier prezidential