Diaconescu: Romania trebuie sa abordeze "teme pragmatice" in Parteneriatul cu SUA

Joi, 30 Mai 2013, ora 23:17
851 citiri
Diaconescu: Romania trebuie sa abordeze "teme pragmatice" in Parteneriatul cu SUA

Romania trebuie sa abordeze in interiorul parteneriatului strategic cu SUA "teme pragmatice si de actualitate", a declarat, joi, consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Diaconescu este de parere ca atat calendarul comun al contactelor bilaterale este important, cat si aprofundarea relatiilor pe domenii, informeaza Mediafax.

Abordarea sugerata de Diaconescu necesita o dezvoltare si "upgradare a task-force-ului in relatia cu Statele Unite", a spus seful Cancelariei prezidentiale, aflat in vizita oficiala in SUA, la invitatia National Security Council (NSC) si a Departamentului de Stat.

"In cadrul intalnirilor la Departamentul de Stat si la Consiliul Securitatii Nationale am reconfirmat profilul Romaniei de stat aliat si credibil in relatia cu Statele Unite ale Americii, dar si cu NATO, iar in ceea ce priveste Parteneriatul Strategic, am subliniat importanta calendarului nostru comun in ce priveste contactele bilaterale", a declarat Diaconescu.

Consilierul prezidential a aratat ca a avut si discutii "pe teme de securitate" referitoare la Afganistan "post 2014", Siria, Coreea de Nord si Orientul Mijlociu.

"Partenerii nostri americani au salutat mesajele primite si au apreciat rolul Romaniei in vecinatatea estica si Balcanii Orientali, fapt care demonstreaza deopotriva o relatie bilaterala functionala si consistenta pe multiple niveluri si domenii, dar si importanta Romaniei in context de securitate regional si global", a spus Diaconescu.

#Cristian Diaconescu vizita SUA, #Cristian Diaconescu parteneriat SUA , #consilier prezidential