Ziare.com

Cristian Diaconescu a discutat despre Schengen la prima intalnire ca ministru

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 19:51

   

Cristian Diaconescu a discutat despre Schengen la prima intalnire ca ministru
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, l-a primit vineri, 27 ianuarie 2012, in vizita de curtoazie, pe Michael Sternberg, ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, aceasta fiind reprezentantul tarii care detine presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru primele 6 luni din 2012.

"Ministrul Cristian Diaconescu a folosit ocazia pentru a trece in revista stadiul relatiilor bilaterale, marcate in anul 2012 de aniversarea a 95 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice. Totodata, a exprimat satisfactia pentru nivelul ridicat al dialogului politic dintre cele doua tari, apreciind vizita primului ministru danez la Bucuresti, organizata la data de 5 decembrie 2011, in vederea consultarilor privind detinerea de catre Danemarca, in acest semestru, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

In acest context l-a asigurat pe ambasadorul danez ca Romania sustine pe deplin obiectivele presedintiei daneze, apreciind eforturile pe care aceasta le depune pentru negocierea la nivel european a unor dosare importante in contextul actualei crize economice si financiare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de ministerul Afacerilor Externe.

Diaconescu a vorbit despre continuarea dialogului politic in domenii recum aderarea la spatiul Schengen, guvernanta economica in UE in contextul eforturilor pentru gasirea de solutii viabile la criza economica actuala, negocierile pentru cadrul financiar multianual post-2013 si cooperarea regionala.

Ambasadorul danez a reconfirmat interesul pentru aprofundarea relatiei cu Romania, atat in plan bilateral si economic, cat si in cadrul larg al afacerilor europene, se arata in acelasi comunicat.

Cristian Diaconescu a preluat, marti, functia de ministru al Afacerilor Externe, dupa revocarea lui Teodor Baconschi. Primele sale intalniri, cele de vineri, sunt rezervate mai multor ambasadori din tarile UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 939 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Huooooooo! Comunisti imputiti!

Nicio zi fara plutonierul Diaconescu dupa ce a primit firmanul de la Pekin? Domnul Becali vorbeste romaneste mai bine decit Liber-Schimbistul Diaconescu.

 

 

acest ministru nu e legal

ci este produsul unei dictaturi cu radacini staliniste.
ideile psd-iste n-o sa-i aisa niciodata din cap, asa cum lui base nu-i iese din cap iddeile comuniste pe care le-a condamna.
Bietul Michael, nici nu stie cu cine vorbeste!
Cu cineva numit ilegal, venit dintr-un partid ilegal, care nu a participat la alegeri

 

 

In ce calitate discuta, daca numirea sa nu a trecut prin...

...parlament, asa cum cere Constitutia?!
Danemarkezul o fi discutat cu el numai in calitate de traseist?! Posibil, ca astia au o foarte larga vedere fatza de minoritatile sexuale si de alta natura!

 

 

Excelent dle Diaconescu ! Asteptam sa candidati la Presedintia

Romaniei !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor