Cristian Diaconescu se intalneste cu Hillary Clinton - surse europene

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:24
1240 citiri
Cristian Diaconescu se intalneste cu Hillary Clinton - surse europene
Foto: Arhiva

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, va avea, miercuri dupa-amiaza, la Bruxelles, o intalnire bilaterala cu secretarul american de stat, Hillary Clinton, au precizat surse europene.

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, participa miercuri si joi, la Bruxelles, la reuniunea comuna a ministrilor de externe si ai apararii din statele membre NATO, principalul eveniment politic organizat in pregatirea summit-ului NATO de la Chicago din 20-21 mai.

Pe langa bilaterala cu Hillary Clinton, ministrul afacerilor externe va mai avea si alte intalniri bilaterale cu omologi aliati si parteneri.

Agenda politica a ministerialei NATO include subiecte de interes aliat privind perioada post-tranzitie din Afganistan, declararea capabilitatii interimare a NATO in domeniul apararii antiracheta, revizuirea posturii de aparare si descurajare a NATO si capabilitatile Aliantei Nord-Atlantice.

De asemenea, aliatii vor discuta despre parteneriatele NATO. Discutiile vor viza o abordare mai larga, atat cu referire la partenerii din vecinatatea Aliantei, cat si in ceea ce priveste relatia cu tarile Dialogului Mediteranean si a Initiativei de Cooperare de la Istanbul, in contextul evolutiilor din regiunea Orientului Mijlociu si Nordului Africii.

La 19 aprilie, Cristian Diaconescu va participa la Consiliul NATO-Rusia. De asemenea, tot la 19 aprilie, va avea loc o reuniune comuna a statelor membre NATO cu statele contributoare la operatiunea ISAF din Afganistan.

#Cristian Diaconescu intalnire Hillary Clinton, #Diaconescu Hillary Clinton , #ministru Externe