Diaconescu: Nu vad schimbari la Opozitie. Vor gasi un artificiu sa renunte la greva

Joi, 09 Februarie 2012, ora 22:53
3026 citiri
Diaconescu: Nu vad schimbari la Opozitie. Vor gasi un artificiu sa renunte la greva

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a aratat de parere ca, in ciuda discursului din Parlament al presedintelui PSD, Victor Ponta, liderii Opozitiei nu-si vor schimba conduita si nu vor renunta la blocarea Puterii prin orice mijloace.

"(Cat despre - n.red) discutia intre barca Puterii si barca Opozitiei, eu nu cred in ea (...) Cunosc atitudinea si conduita unora, schimbarea lor peste noapte nu e posibila", a declarat Diaconescu, joi seara, la TVR Info.

Ministrul de Externe sustine ca sunt mai multe chestiuni asupra carora ar fi nevoie de colaborare cu Opozitia.

"Parcursul cu FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana, tratatul de stabilizare fiscala... Am propus o reactie solidara pe MCV, spunandu-le ca nu e emanatia unui populism intarziat, in ceea ce ma priveste, ci a fost emanatia parlamentarilor olandezi pe chestiunea Schengen", a precizat Diaconescu.

Seful diplomatiei s-a aratat de parere ca Opozitia va incerca sa blocheze si implementarea prevederilor Tratatului Interguvernamental pentru Stabilitate Bugetara, sau pactul fiscal, cum este denumit, daca va observa ca nici in alte tari ratificarea nu e la un nivel avansat.

"Se vor uita cum evolueaza procesul de ratificare in Europa si daca nu va fi avansat, nu vor sprijini procesul. Nu vor sprijini niciun act care ar putea fi un succes pentru actuala guvernare", s-a mai aratat de parere Diaconescu.

Ministrul de Externe crede si ca cei din Opozitie vor incerca sa revina in Parlament.

"Vor cauta un mod sa se intoarca in Parlament. La impartirea functiilor au fost, vor gasi un artificiu pentru a se intoarce, dar greva va mai dura", a mai spus Diaconescu.

Victor Ponta, in Parlament: Sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, joi, in Parlament, ca spera ca noul premier sa nu fie "un nou Emil Boc", salutand totodata "ideile nobile" ale prim-ministrului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat inca o data ca USL nu va acorda un vot Guvernului. "USL a decis sa nu voteze acest guvern si din cauza unor retineri pe care le avem fata de membrii Guvernului", a precizat Ponta.

Pe de alta parte, in premiera, liderul PSD a criticat atacurile din mass-media, care "au mers uneori prea departe" la adresa Guvernului Ungureanu.

El a dezaprobat acuzatiile cum ca ministrii desemnati ar fi "clone, consilieri, second-hand".

In alta ordine de idei, Ponta i-a cerut premierului Ungureanu sa-si faca datoria ca "un prim-ministru al Guvernului, nu un ajutor al presedintelui".

Totodata, presedintele PSD si-a exprimat satisfactia fata de schimbarea Guvernului vechi, dar si fata de demisia lui Emil Boc.

Citeste si:
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, noul președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a răspuns joi, 2 decembrie, acuzațiilor făcute de liderul USR, Dacian Cioloș, conform cărora este ”avocata...
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...