Ce vrea sa schimbe Miscarea Populara

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 14:57
3145 citiri
Ce vrea sa schimbe Miscarea Populara
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a enuntat o serie de 12 domenii de interes pe care le va propune fundatia Miscarea Populara, printre acestea numarandu-se justitia, sanatatea, agricultura, dar si "libertatea in epoca Internetului".

Sebastian Lazaroiu a scris, pe contul sau de Facebook, ca primul domeniu de interes al noii fundatii este reprezetat de "etica si introducerea elementelor de etica in legislatie si in toate politicile si deciziile autoritatilor".

Familia, sanatatea, schimbarile demografice si egalitatea de oportunitati, precum si justitia si punerea cetateanului in primul plan reprezinta alte domenii de interes la Miscarii Populare.

In ce priveste infrastructura, dezvoltarea si modernizarea mediului rural sunt in atentia fundatiei, care va viza si administratia publica, cheltuielile publice si protectia sociala.

Liderul Miscarii Populare: Nu excludem un partid. Blaga sa aiba grija de PDL! Interviu

In domeniul economic, conform lui Lazaroiu, domeniile de interes vor fi economia, mediul de afaceri, pietele muncii, inovarea si finantea, dar si coeziunea economica si sociala si agricultura, mediul, resursele naturale, amenajarea teritoriului si energia.

Politica externa, apararea si securitatea, societatea si cultura, dar si educatia, cercetarea, tineretul si sportul sunt alte tinte ale Miscarii Populare.

Nu in ultimul rand, fundatia are ca domeniu de interes si "libertatea in epoca Internetului".

Miscarea Populara si-a lansat platforma: Vrem sa recastigam increderea romanilor (Video)

Fundatia Miscarea Populara si-a lansat, duminica dupa-amiaza, liderul Marian Preda sustinand ca doreste recastigarea increderii romanilor.

"Noi vorbim de o Romanie cu fruntea in sus, nu cu mana intinsa. 51% dintre cetatenii romani cu drept de vot au ramas acasa, pentru ca nu mai au incredere in clasa politica, in nici una dintre ofertele politice.

Acestora li se adreseaza Miscarea Populara. Vom merge in tara sa ascultam vocea celor activi economic, uitati de masa politica. Vrem sa cream o adevarata miscare de jos in sus si, mpreuna, sa recladim increderea in Romania", a declarat Marian Preda, in cadrul unei conferinte de presa, duminica.

F.N.

Citește și:
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că ”în momentul ăsta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic. El susţine că OMV Petrom...
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
Liberalii au transmis vineri că susţin scăderea taxării muncii şi creşterea veniturilor, dar au subliniat că, în cazul în care este redusă taxarea muncii punându-se presiune pe mediul de...