Cristian Diaconescu, despre deciziile Guvernului Ponta: Ai nevoie de tupeu de clan interlop

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 15:21
3579 citiri
Cristian Diaconescu, despre deciziile Guvernului Ponta: Ai nevoie de tupeu de clan interlop

Candidatul PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu, critica modul in care Guvernul a gestionat Initiativa Cetateneasca si a modificat, prin OUG, Legea Educatiei, afirmand ca pentru astfel de initiative, precum si pentru cea privind impozitarea proprietatilor, "ai nevoie de tupeu de clan interlop".

"Sunt convins ca Ponta nu si-a dorit niciun moment ca interventia Guvernului alaturi de Comisia Europeana in cauza aflata pe rolul Curtii de la Luxemburg privind Initiativa Cetateneasca, initiata de UDMR, sa ajunga in atentia opiniei publice", se arata intr-o declaratie a lui Diaconescu pentru MEDIAFAX, intitulata "Cum reuseste un Guvern dintr-un stat membru al UE sa fie perfect schizoid".

Diaconescu precizeaza ca, potrivit legislatiei romanesti, interventia intr-un proces international in care Romania este parte se aproba printr-un document adoptat de Guvern, de regula un memorandum.

"Deci, in Guvernul Romaniei s-a promovat un Memorandum, care a fost aprobat in sedinta de guvern inclusiv cu votul si cu acordul reprezentantilor UDMR pentru promovarea unei pozitii a Romaniei impotriva initiativei UDMR. Dupa care partile, Guvernul USD si Guvernul UDMR se inteleg ca "o sa mai vedem", iar Guvernul nu mai trimite noi documente la Curte. Despre ce << noi documente >> este vorba si faptul ca termenul urmator este in noiembrie nu va exista nicio lamurire. Tema se ingroapa. Oricum, Guvernul poate sa-si vada de intelegerile electorale, pozitia Comisiei Europene o va sustine Slovacia la Curtea de la Luxemburg si daca va castiga, cum este foarte posibil, o sa se faleasca si "demnul" Guvern de la Bucuresti", afirma Diaconescu.

"I-as intreba si pe romani si pe etnicii maghiari din Romania cata batjocura mai indura. Este o situatie sensibila tratata ticalos de ambele parti. Dar ar mai fi o intrebare: ca sa adopti prin Ordonanta de Urgenta 97 de modificari incredibile la Legea educatiei, sa anunti modificari devastatoare ale regimului de impozitare a proprietatii sau sa-ti bati joc de un subiect sensibil cum este cel legat de drepturile minoritatilor este nevoie de ceva mai mult decat niste slugi penibile, de la asa zisul Avocat al Poporului pana la ministerele de linie - ai nevoie de acel tupeu de clan interlop care stie ca nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Si acesta este adevarul, batjocura acceptata de cei batjocoriti poate sa nu aiba limite", mai afirma fostul ministru.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...