Ziare.com

Cristian Diaconescu, lui Viktor Orban: Axa Moscova - Budapesta nu va trece prin Romania

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 20:46

   

Cristian Diaconescu, lui Viktor Orban: Axa Moscova - Budapesta nu va trece prin Romania
Cndidatul PMP la prezidentiale Cristian Diaconescu a reactionat, sambata, la Baile Tusnad, la declaratiile premierului ungar Viktor Orban, afirmand ca nu partea romana a fost cea care sa initieze vreun gest care sa lezeze demnitatea statului ungar si ca "initiativa" a venit de la Budapesta.

Cristian Diaconescu a declarat, sambata, la Baile Tusnad, unde a avut o intalnire cu simpatizantii Miscarii Populare, ca partea romana nu a initiat niciodata vreun gest care sa lezeze interesele si demnitatea statului ungar.

"Este o problema importanta ca orice proiect in relatia bilaterala romano-ungara sa-l tratam prin prisma unui respect reciproc, pe care ni-l datoram ca state si ca popoare care locuim in aceeasi vecinatate de mii de ani. Si, din acest punct de vedere, nu partea romana a fost cea care a initiat vreun gest care sa lezeze interesele si demnitatea statului ungar, nimeni din autoritatea statului roman nu a tratat cu lispa de respect poporul ungar si colegii nostri din Ungaria.

Din pacate, initiativa a venit de la Budapesta si de la politicienii de la Budapesta, din aceasta perspectiva. Sunt convins ca linia politica a autoritatilor de la Bucuresti va ramane acceasi, pentru ca pornind de la respect putem pune bazele unor proiecte de colaborare si respect intre cele doua tari", a sustinut Cristian Diaconescu.

Laszlo Tokes, la Tusnad: Acum trebuie sa actionam, a sosit momentul autonomiei

El a mai spus ca, indiferent care sunt optiunile geopolitice ale Budapestei, din punctul de vedere a autoritatilor de la Bucuresti "axa Moscova - Budapesta nu va trece prin nicio regiune a Romaniei vreodata", adaugand ca "acest lucru trebuie clar inteles si nu exista nicio alta varianta de compromis".

Cristian Diaconescu: Exista interese si demersuri pentru a aduce Romania pe axa Budapesta-Moscova - Interviu

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, sambata, la Baile Tusnad, ca este nevoie de respect in relatiile romano-ungare, sustinand ca daca el nu a facut nicio declaratie lipsita de respect la adresa natiunii romane, din partea statului roman astfel de afirmatii au curs cu "duiumul".

Viktor Orban despre autoritatile romane: Au fost cu duiumul declaratii lipsite de respect fata de maghiari

"Ma laud cu asta si toata comunitatea nationala se poate mandri ca in ultimii doi ani nu a fost nicio declaratie a premierului Ungariei care sa nu dea respectul cuvenit presedintelui, premierului si natiunii romane. Dar din partea romana declaratiile care nu trateaza cu respect maghiarii din Romania, statul maghiar, natiunea maghiara sunt cu duiumul", a spus Viktor Orban la Universitatea de vara "Tusvanyos" de la Baile Tusnad.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4190 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Reactia domnului Diaconescu este legitima si normala pentru

un candidat la presedintia tarii:
"axa Moscova - Budapesta nu va trece prin nicio regiune a Romaniei vreodata".

De ce nimeni altcineva nu a avut aceeasi pozitie?
Nici Basescu, nici Ponta sau Corlatean, si mai ales, nici un alt candidat la presedintie?

Cristian Diaconescu marcheaza un punct foarte important, mai ales pentru aliatii Romaniei!
Ceilalti au ratat o buna ocazie.

 

Pai bine, nea Cristi,

ai uitat ca Orban e prieten bun cu sefu dumitale? Sa vezi ce urecheala ai sa primesti!

 

da, e in coalitie cu pontanacul,

asa ca iarasi te-ai facut de rasul curcilor:)

aha, au si maghiarii un mincinos ca viorel, care se lauda singur:)

"Ma laud cu asta si toata comunitatea nationala se poate mandri ca in ultimii doi ani nu a fost nicio declaratie a premierului Ungariei care sa nu dea respectul cuvenit presedintelui, premierului si natiunii romane. Dar din partea romana declaratiile care nu trateaza cu respect maghiarii din Romania, statul maghiar, natiunea maghiara sunt cu duiumul", a spus Viktor Orban la Universitatea de vara "Tusvanyos" de la Baile Tusnad.

 

ce, vrei sa spui ca minciuna e calitate obligatorie a premie-

rilor?
Da, in cazul celor doi suntem de acord!
Si numai noi doi.....

pai ungurii de ce n-ar avea hotzii si mincinosi lor?

.

Degeaba ai un prim ministru mincinos,domeniu in

care Ponta exceleaza.
Daca nu e si plagiator atunci n-are nici un chichirez.
Deci Ponta al nostru are ce nu are nici un prim ministru al Europei.
Si noi ne mandrim cu asta !

Excelenta replica dlui Diaconescu !

Se vede stofa si profesionalismul diplomatului.

 

DA !

Acum, ca vin Alegerile ... :)
PANA_Acum NU l-am auzit vreodata.

Nici pe Prezidelluu' ...

O ATITUDINE de urmat, de fiecare BUN CETĂȚEAN roman, mai ales cand

este vorba de "elitele vulpi", extremiste și revizioniste maghiare, lipsite de caracter și chiar bun simț, in relațiile cu statul, poporul și națiunea romană.
Ce spune exponentul lor, Victor Orban, o "elită vulpe" mai hoață ca orice vulpe, i se potrivește foarte bine vorba romanească - "hoțul strigă, hoții, hoții!".
Dracul in persoană-Laszlo Tokes, spune că trebuie să treacă la autonomie, timpul fiind prielnic.
Cred că trebuie să luăm in serios nemerniciile acestor neeuropeni și să nu lăsăm atrași in cursele pe care le intind și nici nu trebuie să ne bazăm pe buna credință a celor care se lasă linși in ureche de lobyul maghiar, dus atata perseverență și neseriozitate.
Atenția mare trebuie să existe și in faptul să nu lăsăm ca in ȚARA NOASTRĂ - ROMÂNIA, acești nemernici să dea naștere unor conflicte, oricat de mici și care de abia așteaptă să degenereze, pentru a putea pescui in apele de ei tulburate.
Autoritățile statului, actuale, trebuie să aibă o deosebită grijă in problema maghiară.
Iar in ceia ce privește autoritățile viitoare, fiecare cetățean roman, trebuie să ințeleagă că trebuie să aleagă in fruntea statului roman, un roman adevărat, așa cum este CRISTIAN DIACONESCU, curajos, iubitor de țară și cetățeni romani, dar și un bun cunoscător aș politicii externe, portofoliu cel recomandă, dintre toți candidații la funcția de Președinte, ca singurul și cel mai bun pentru ca noi să-l votăm, intr-o mare majoritate.
CRISTIAN DIACONESCU - PREȘEDINTELE ROMÂNIEI !!!

Uniți și impreună, vom face Romania Bună !!!

 

Cine nu ne Respectă;..Granițele,Strămoșii și Istoria.........

...............NU NE RESPECTĂ..............
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Diaconescu... "locuim in aceeasi vecinatate de mii de ani"... !!!!

Asta chiar habar n-are de istorie si are pretentia s-ajunga presedintele Romaniei.

- in anul 700 sunt mentionati in cronicile coreene ca fiind niste nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei si estul Chinei
- in 896, sapte triburi maghiare si trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc in Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), in total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea in Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sangeroase s-au desfăsurat in toată Europa ajungand pană in Spania, pană cand Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld in 955.
- Stefan cel Sfant (997 – 1038) unifică triburile unguresti si ii crestinează. Totodată incepe si procesul de maghiarizare agresivă a populatiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenta strategiei de supravietuire a acestui mic popor migrator asiatic in Europa.
Personalitătile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sarb, părintii lui nu cunosteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum si majoritatea regilor Ungariei. In 1910 un istoric maghiar recunoaste că doar 10% din unguri sunt urmasii celor sapte triburi maghiare stabilite in Europa in 896, restul fiind populatii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmasul cetelor mongoloide venite in Europa in secolul IX?
Ceea ce trebuie accentuat este faptul că incepand de la Stefan cel Sfant si pană la disparitia regatului ungar in 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind intotdeauna voievodat autonom.
- Infrangerea de la Mohacs din 1526 in fata turcilor si cucerirea capitalei Buda in 1541 are ca urmare disparitia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine pasalac turcesc. Transilvania rămane principat independent sub suzeranitate otomană.
- După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar si Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
- In 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar interventia habsburgică si taristă inăbusă această pretentie.
- In urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat in cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), avand constitutie proprie si o oarecare autonomie.
- In 1918, in urma infrangerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu Romania.

 

Văd cu tristețe,că pe acest Site este disprețuit ADEVĂRUL..

prin voturi Negative..!
Cei care ți-au dat voturi de negare,pe ce dovezi istorice te-au contrazis..!
Acesta este site-ul Ziare.com și postacii săi antiromani..!
**Fără cuvinte**
..IUDELE Neamului Romanesc..!!
Pupații pe toți in funnd și scuipați-vă in continuare Neamul și asta spune totul despre voi..!

scuze vezi asta cam tarziu

dar nici un vot si nici o comentare "documentata"(cine stie unde) nu poate schimba adevarul

Matematic vorbind,

Delaratia domnului Diaconescu este corecta.Ce depaseste un mileniu devine plural ca ne place sau nu ne place.Deci aprocsimativ 1400 de ani de vecinatate.Deci daca cauti nod in papura caut-o la bizantini si nu la diaconescu care a facut o constatare.Cu respect.

Diaconescu dovedeste o slaba cunoastere a istoriei...

O fi absentat, o fi tras chiulul de la orele de istorie, ce poti sa spui cind vezi ce aberatii poate sa debiteze

"locuim in aceeasi vecinatate de mii de ani"
..................................................

Trebuie să subliniez imbecilitatea revizionistilor unguri. Cum pot sustine că Transilvania a apartinut Ungariei 1000 de ani, cand regatul Ungariei a dispărut din 1541 pană in 1867, perioadă in care a fost pasalac sau provincie habsburgică, in timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Stefan cel Sfant (997 – 1038) pană in 1699 cand devine provincie austriacă (ca si Ungaria de altfel). Deci Transilvania si-a pierdut independenta in 1699 si a apartinut pană in 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 pană in 1867 nu a existat).

- In 1940, in urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată in istorie) Ungariei. Pană in 1944, cand revine Romaniei, ce fac ungurii in Transilvania? Ce stiu mai bine: ucid valahi si evrei, considerati rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zelosi executanti ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. In perioada 1940 – 1944, timp in care Transilvania a apartinut Ungariei, populatia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autoritătile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat si in Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei in 1941.

In incheiere, ca să sintetizez relatia dintre băstinasii valahi si alogenii unguri, imi ingădui un scenariu: un ungur pribeag bate la usa unui valah. Acesta, ospitalier, il primeste in casă. Ii intinde masa, oferindu-i ce are mai bun in cămară. Ungurul, in timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineinteles) considerand că ar fi normal ca după ospăt valahul să ii ofere si un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă si nevasta, ungurul ii trage o palmă zdravănă valahului si incă una. Inainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe ulită strigand din toti rărunchii: săriti oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă. Asa că, valahi, fiti intelegători si dati-le si nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorintă va fi casa voastră.

 

Atituinea de "gura casca"

@malmo. este corectce spuneti. 1 Cu ungurii avem o istorie impletita. 2 Ungurii transilvaneni sunt transilvaneni sicetateni romani.Ca majoritari si stat national atitudinea potrivita este aceea pe care de fapt o avem. 3 Guvernantii nu trebuie sa includa demonstrativ sau stupid UDMR in guverne. 4. Guvernele subestimeaza posibilitatea unui conflict intentionat generat intre unguri si romani in Transilvania de Nord. Ar fi o diversiune perfecta. 5.Am citit un proiect de autonomie ungureasca, incluzand in fapt totArdealul de Nord, cu prevederea ca romanilor li se poate da posibilitatea sa emigreze din cuprinsul autonomiei. 6 Regionalizareile care ne sunt impuse de la Bruxelles trebuie facute cu mare atentie. Acestea se vor transforma in Landuri, toate relativ autonome odata cu incetarea de facto a suveranitatii statului roman, si in prezent in confederatie, doar partiala. 7. Fata de romanii din HARCOV unde exista majoritate ungara statul trebuie sa aiba politica speciala. 8. Regiunea care va cuprinde HARCOV nu trebuie sa cuprinda Judetul Mures, incare ungurii nu sunt majoritari.9 Sa nu se mai exagereze de dragul demonstratiei cum ar fi un ministru al cultutrii ungur. 10. Romania are o politica corecta fata de minoritati in general , nu trebuie sa si exagereze pentru a arata cat de europeana este politica sa. 11. Atentie cu retrocedarea pamanturilor in general. Latifundiarii unguri optanti au fost despagubiti, mostenitorii nu au dreptul la retrocedari.

@ malmo

mai vezi si altceva decit casa de filme 5.
http://www.youtube.com/watch?v=HkL-Qgz5Px0

 

bai moghioros,

d-te bre si te culca, ca o venit amiaza!

incoronatule

buna idee e ora siestei


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor