Cristian Diaconescu renunta la candidatura la prezidentiale si o sprijina pe Udrea (Video)

Joi, 28 August 2014, ora 16:12
8929 citiri
Cristian Diaconescu renunta la candidatura la prezidentiale si o sprijina pe Udrea (Video)
Foto: Realitatea TV

Cristian Diaconescu a anuntat, joi, ca renunta la candidatura independenta la prezidentiale si o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP la functia de presedinte al Romaniei, in campania electorala.

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara a explicat, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu Elena Udrea, ca situatia interna "extrem de complicata" si situatia internationala impun o "atitudine solidara".

"Consider ca proiectul presedintelui Traian Basescu in legatura cu modul in care statul roman sprijinit pe institutii puternice poate deveni un stat modern, trebuie incurajat si sprijinit atat de Fundatie, cat si de PMP", a mai explicat Cristian Diaconescu, apreciind ca era o "aventura" ideea de a imparti electoratul presedintelui.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

De asemenea, acesta a sustinut ca decizia anuntata astazi este "un raspuns clar in fata agresiunii asupra statului de drept" manifestata de Guvernul Ponta prin adoptarea ordonantei de urgenta care permite migrarea primarilor, pe care a catalogat-o ca "ilegala, imorala si contraproductiva pentru sensul democratic al Romaniei".

Traseismul, legalizat: Statul de drept si democratia, suspendate 10 zile de Guvernul Ponta

Cristian Diaconescu a sustinut ca Fundatia Miscarea Populara o va sprijini pe Elena Udrea in "demersul sau legat de castigarea presedintiei".

"E un anunt cat se poate de natural (...) Solidaritatea intre candidati, fortele politice, trebuie sa prevaleze in fata unei agende personale", a mai spus acesta.

Intrebat de jurnalisti, Cristian Diaconescu a subliniat: "am un angajament cu Traian Basescu si il duc pana la capat; si astazi ma aflu in acest angajament".

De asemenea, acesta le-a cerut si altor candidati ai dreptei "sa se gandeasca la solidaritate".

La randul sau, Elena Udrea a spus ca presedintele FMP "dovedeste in felul acesta ca este un adevarat om de stat", pentru ca "interesul national este de a-l opri pe Victor Ponta de a deveni presedinte al Romaniei".

"Proiectul Miscarea Populara a prornit cu aproape un an in urma (...) E firesc ca cei care ne regasim in acest proiect sa actionam impreuna. Imi doresc ca Cristi Diaconescu nu doar sa fie un sustinator de la Bucuresti, ci sa imi fie alaturi in aceasta campanie. Vom merge in tara, le vom vorbi oamenilor despre proiectele pe care le avem, ii vom convinge, iar in 16 noiembrie cu siguranta vom castiga functia de presedinte al Romaniei",a declarat aceasta.

"Doi oameni, doi parteneri, decid sa se aseze unul langa altul si sa porneasca in cea mai grea campanie electorala impreuna, a mai adaugat aceasta exprimandu-si convingerea ca din acest moment sansele de a obtine victoria cresc", a adaugat presedintele PMP.

In urma cu zece zile, conducerea PMP a decis inlocuirea lui Cristian Diaconescu din postura de prezidentiabil al partidului si inscrierea Elenei Udrea, presedintele formatiunii politice, in cursa pentru Cotroceni.

Cristian Diaconescu si-a exprimat nemultumirea fata de acesta decizie si a anuntat ca va candida ca independent pentru ca si-a asumat un "angajament".

In replica, Elena Udrea a spus ca motivul pentru care s-a renuntat la candidatura lui Cristian Diaconescu este acela ca s-a aflat ca acesta ar fi facut parte din cei 322 de parlamentari care l-au suspendat in 2007 pe Traian Basescu.

Udrea: Diaconescu nu e candidat de dreapta, a facut parte din cei 322 care l-au suspendat pe Basescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Diaconescu retrage candidatura prezidentiale, #Diaconescu Udrea prezidentiale , #Miscarea Populara
Comentarii