Cristian Diaconescu: Romania are nevoie de un presedinte care sa-i recastige prestigiul

Joi, 19 Iunie 2014, ora 18:03
2173 citiri
Cristian Diaconescu: Romania are nevoie de un presedinte care sa-i recastige prestigiul
Foto: Facebook Cristian Diaconescu

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu, propus de PMP candidat la Presedintie, a declarat joi, la Timisoara, ca Romania are nevoie de un presedinte care, impreuna cu structurile guvernamentale si cu toti romanii, sa fie capabil sa-i recastige prestigiul si demnitatea pe plan international.

"Participarea cu drepturi egale la dialogul european, capacitatea viitorului presedinte de a reprezenta cu demnitate si cu forta Romania, poate reprezenta un beneficiu pentru fiecare dintre noi. Din acest punct de vedere, cred ca obligatia viitorului presedinte este sa recastige demnitatea pentru romani si pentru Romania", a afirmat Cristian Diaconescu intr-o conferinta de presa.

Cristian Diaconescu, pus la zid de un lider PSD: Un homo sovieticus. Brrrr, tremuram

El a spus ca, dupa marile proiecte comune care i-au mobilizat unanim pe romani - intrarea in NATO si aderarea la UE -, proiectul de tara care i-ar mai putea uni pe toti romanii ar fi unul pe Justitie.

Conform lui Diaconescu, acesta presupune asigurarea unei justitii unitare si corecte pentru toti, indiferent de functii, fara prevederi legislative care sa-i protejeze pe unii parlamentari sau inalti demnitari ai statului.

"Cu atitudinea de astazi a unor politicieni, niciodata nu am fi devenit membri NATO si ai UE. Nu avem dreptul, de la presedinte la cetatean, sa schimbam parcursul european al Romaniei. Avem nevoie de o cultura a legii si a egalitatii de sanse intre noi toti. Trebuie pornit de undeva. In conditiile in care, cel putin pe responsabilitatea minimala in fata legii suntem diferiti, nu putem pleca mai departe", a punctat liderul Fundatiei Miscarea Populara.

Cristian Diaconescu nu se vrea un "presedinte jucator" - Ce ofera si de ce se dezice Interviu

Diaconescu a mai afirmat ca, tinand cont de faptul ca politicienii si guvernantii de varf ai Romaniei de azi sunt mult mai sensibili la criticile venite din exterior si raman aproape inerti la criticile venite din randul populatiei autohtone, ca alegatorul trebuie sa invete sa poate decide asupra clasei politice, dar pe plan intern lipseste posibilitatea unei sanctiuni imediate, ceea ce-i incurajeaza pe politicieni.

"Cultura responsabilizarii politicianului in alte state este mult mai serioasa, din punct de vedere politic, moral. La noi, multi isi imagineaza ca doar ziua votului conteaza", a explicat candidatul PMP la Presedintie.

Intrebat ce fel de premier si-ar dori o data ajuns la Cotroceni, Diaconescu a completat: "Mi-as dori un premier care este desemnat democratic si care este gata sa coopereze".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Cristian Diaconescu presedinte Romania, #Diaconescu presedinte Romania prestigiu, #Diaconescu prestigiu respect Romania , #Miscarea Populara