Ziare.com

Cristian Diaconescu: Romania are nevoie de un presedinte care sa-i recastige prestigiul

Joi, 19 Iunie 2014, ora 18:03

   

Cristian Diaconescu: Romania are nevoie de un presedinte care sa-i recastige prestigiul
Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu, propus de PMP candidat la Presedintie, a declarat joi, la Timisoara, ca Romania are nevoie de un presedinte care, impreuna cu structurile guvernamentale si cu toti romanii, sa fie capabil sa-i recastige prestigiul si demnitatea pe plan international.

"Participarea cu drepturi egale la dialogul european, capacitatea viitorului presedinte de a reprezenta cu demnitate si cu forta Romania, poate reprezenta un beneficiu pentru fiecare dintre noi. Din acest punct de vedere, cred ca obligatia viitorului presedinte este sa recastige demnitatea pentru romani si pentru Romania", a afirmat Cristian Diaconescu intr-o conferinta de presa.

Cristian Diaconescu, pus la zid de un lider PSD: Un homo sovieticus. Brrrr, tremuram

El a spus ca, dupa marile proiecte comune care i-au mobilizat unanim pe romani - intrarea in NATO si aderarea la UE -, proiectul de tara care i-ar mai putea uni pe toti romanii ar fi unul pe Justitie.

Conform lui Diaconescu, acesta presupune asigurarea unei justitii unitare si corecte pentru toti, indiferent de functii, fara prevederi legislative care sa-i protejeze pe unii parlamentari sau inalti demnitari ai statului.

"Cu atitudinea de astazi a unor politicieni, niciodata nu am fi devenit membri NATO si ai UE. Nu avem dreptul, de la presedinte la cetatean, sa schimbam parcursul european al Romaniei. Avem nevoie de o cultura a legii si a egalitatii de sanse intre noi toti. Trebuie pornit de undeva. In conditiile in care, cel putin pe responsabilitatea minimala in fata legii suntem diferiti, nu putem pleca mai departe", a punctat liderul Fundatiei Miscarea Populara.

Cristian Diaconescu nu se vrea un "presedinte jucator" - Ce ofera si de ce se dezice Interviu

Diaconescu a mai afirmat ca, tinand cont de faptul ca politicienii si guvernantii de varf ai Romaniei de azi sunt mult mai sensibili la criticile venite din exterior si raman aproape inerti la criticile venite din randul populatiei autohtone, ca alegatorul trebuie sa invete sa poate decide asupra clasei politice, dar pe plan intern lipseste posibilitatea unei sanctiuni imediate, ceea ce-i incurajeaza pe politicieni.

"Cultura responsabilizarii politicianului in alte state este mult mai serioasa, din punct de vedere politic, moral. La noi, multi isi imagineaza ca doar ziua votului conteaza", a explicat candidatul PMP la Presedintie.

Intrebat ce fel de premier si-ar dori o data ajuns la Cotroceni, Diaconescu a completat: "Mi-as dori un premier care este desemnat democratic si care este gata sa coopereze".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1981 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CD il ataca pe TB ?

Daca Romania are nevoie de un presedinte sa-i recastige prestigiul ce se poate spune despre cel actual ?

 

Are nevoie dar nu de tine,diaconescule...

...ai contribuit din gros și tu la pierderea prestigiului Romaniei fiind unul din artizanii ăluia care a dus in dizgrație Romania,tu fiind consilier,tovarășul nomenclaturist comunisto-securisto-mafiot care se ocupă intens de desființarea Parlamentului și a instituțiilor statului de drept și care a umilit Romania cum niciun alt conducător(ăsta n-a fost niciodată conducător,șef al mafiei da),distrus și indatorat această țară cum nici in visurile cele mai negre ale oamenilor cinstiți...hai,dispari,tovară-șe diaconescu...ia-o și pe șefa ta,Izaura Laik Udrea...

Clanul interlop al carui sef de cabinet ai fost se prabuseste!

Basila Interlopul securist ne-a distrus ca natiune!Tragic si umilitor pentru derbedeul alcooloafemiat de la Cotroceni! Derbedeul vindut iudeoamericanilor,va raspunde in fata romanilor in sfirsit.I se termina si imunitatea odata si odata!noiembrie nu-i departe!Americanii l-au scapat definitiv din brate.L-au pregatit pe celalat lingau josnic Diaconila!
Votati Diaconescu sa traiti si mai bine! Votati transformarea Romaniei in pasalic americano-tiganesc!
zoaie.com !Am folosit un limbaj in deplina concordanta cu propaganda murdara si destabilizatoare pe care ati dus-o impotriva Romaniei si romanilor!
Votati Diaconescu sa traiti si mai bine!

Romania are nevoie de un presedinte care sa-i recastige prestigiul

BINE....si cine sä fie äla, Pontax?????
dr , a facut romania de " cocolata" pänä acum, pe acest motiv sunt si multi"Mändru ca sunt plecat"

 

UN BUN PREȘEDINTE, pentru oricare dintre romani, va fi numai

acela care va ințelege că trebuie ales de romani, chiar fără ca unii sau alții să-și manifeste opțiunile.
Numai cine are dreptul de vot, poate să-și și exprime opțiunile, așa cum noi nu ne exprimăm opțiunile de cine trebuie ales prin nu știu ce părți ale lumii.
Nu știu de ce, dar parcă candidații anunțați și neanunțați la candidatura pentru funcția de Președinte, incă nu știu că există un singur stăpan căruia trebuie să i se inchine și să-l slujească, care nu poate fi decat Romania și poporul roman.
Să fim foarte atenți pe cine alegem, iar acesta nu poate fi decat un BUN CETĂȚEAN ROMÂN, care simte și gandește profund romanește, doar va trebui să fie Președintele Romaniei și a romanilor.
Pe deasupra, trebuie să aibă in spatele său și să se bazeze pe o echipă potrivită, tot din buni romani, care se simt onorați și hotărați să servească Romania și pe romani.

Numai, uniți și impreună, vom face Romania Bună !!!

Noi, cu noi!!!

 

Intr-un fel, bine zis...

...sa-l recaștige, nu sa-l plagieze! Si pentru asta avem nevoie de oameni cu pregătire, nu de securiști cu diplome la xerox!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor