PMP acuza: E lipsa de respect ca au taiat imnul doar pentru a nu pomeni de Traian

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 16:25
2841 citiri
PMP acuza: E lipsa de respect ca au taiat imnul doar pentru a nu pomeni de Traian

Partidul Miscarea Populara (PMP) nu se poate pronunta cu privire la un viitor comun cu noul PNL, atat timp cat cele doua formatiuni care au fuzionat, PNL si PDL, nu au convenit asupra unui candidat comun, iar noul partid nu are un proiect de tara convenit cu societatea civila, a declarat duminica, la Galati, candidatul PMP la presedintie, Cristian Diaconescu.

"Este important ca orice gest de unitate sa se bazeze pe un proiect de tara, programul propus de un partid reunificat trebuie sa cuprinda acele angajamente absolut naturale in relatia cu societatea si eu nu am vazut un program coerent din acest punct vedere.

In acea zona politica sunt mai multe formatiuni care azi par a fi in proces de unificare, dar care sunt inca in proces de desemnare a candidatului la presedintie. Pana cele doua - candidatul si proiectul de tara - vor fi clarificate, este foarte greu sa dam un raspuns la ideea de unificare care sa cuprinda si PMP", a afirmat Diaconescu.

"Traian", scos din imnul intonat la Congresul PNL. Fuziunea s-a transat in 25 de minute

Totodata, Cristian Diaconescu a caracterizat ca pe un semn de "imaturitate si lipsa de respect la adresa simbolurilor nationale" decizia organizatorilor congresului de fuziune dintre PNL si PDL de sambata de a renunta la o strofa a imnului national doar pentru a nu se pomeni numele de Traian.

"Preluand angoasele fostului USL, am vazut ca la conferinta de ieri au taiat o fraza din imnul Romaniei. Mi se pare un gest cu o simbolistica aparte care arata, oarecum paradoxal, imaturitate si o forma de lipsa de respect la adresa simbolurilor nationale, indiferent cate resentimente ar exista fata de un politician sau altul", a adaugat reprezentantul PMP.

Cristian Diaconescu a participat, duminica, la Galati, la alegerea conducerii organizatiei judetene a PMP, eveniment la care fusese anuntata si prezenta presedintelui PMP, Elena Udrea.

Potrivit lui Catalin Cristache, presedintele PMP Galati, Elena Udrea si-a contramandat venirea din cauza unui deces survenit in familia unei prietene.

#Cristian Diaconescu fuziune PNL PDL, #Cristian Diaconescu PNL, #Cristian Diaconescu imn Traian , #Miscarea Populara