Diaconescu: Minoritatile nu sunt partid si nu deranjeaza pe nimeni dialogul cu ei

Marti, 16 Martie 2010, ora 13:49
2006 citiri
Diaconescu: Minoritatile nu sunt partid si nu deranjeaza pe nimeni dialogul cu ei

Cristian Diaconescu, unul dintre cei trei independenti care au facut parte din delegatia care s-a prezentat consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, i-a ironizat pe liderii PSD si PNL care au parasit sala, deranjazi de prezenta grupului lor.

"Minoritatile nu sunt nici partid politic si nici formatiune politica si cu toate astea nu deranjeaza pe nimeni dialogul cu dansii", a spus Diaconescu, la Realitatea Fm.

PNL, PSD si PC au plecat de la consultari din cauza independentilor

El a spus, insa, ca totul s-a desfasurat extrem de civilizat, cei de la liderii Opozitiei explicandu-si motivel pentru care nu au mai dorit sa ramana la consultari.

"Cat se poate de normal si civilizat (s-a desfasurat totul, n.red.), dansii fara a avea o relationare personala in ceea ce priveste grupul independentilor considera ca o negociere in aceeasi incapere in legatura cu modificarile Constitutiei nu poate fi purtata in prezenta noastra", a povestit Diaconescu.

El a explicat, totusi, ca grupul independentilor este format, in mare parte, din oameni care au fost dati afara din partidele lor, nu care au ales sa faca asta.

"Hai sa privim grupul independentilor ca atare si sa vedem ca trei sferturi dintre ei sunt dati afara din partid, deci sunt oameni carora li s-a spus in partidele lor 'plecati!'. In al doilea rand, aici sunt doua teme diferite. Daca este vorba sa discutam despre moralitate in politica si in partidele politice, cred ca reprezentantii partidelor politice ar fi ultimii care ar trebui sa se erijeze in judecatori.

Despre moralitate sa discute societatea, sa discutati dumneavoastra, sa discute cei care intr-adevar privesc din afara sau care din pacate sufera din cauza imoralitatii din politica. Cei din partidele politice sa asculte aceste indemnuri si chiar sa faca ceea ce societatea le spune", a mai spus Diaconescu.

Vezi cum s-au desfasurat consultarile de la Cotroceni

El a mai spus ca discutiile de luni de la Cotroceni au avut mai mult o natura informativa si ca reprezentantii partidelor care au plecat ar fi fost surprinsi sa vada ca independentii sustin unele dintre masurile cerute de ei.

"Discutiile de ieri erau de natura informativa, practic ne puneam la curent intre noi in legatura cu optiunile privind modificarea Constitutiei si cred ca surpriza pentru celelalte partide politice ar fi fost sa vada ca si grupul independentilor impartaseste o serie din propunerile de modificare a Constitutiei asa cum le-au prezentat PSD sau PNL, ceea ce ar fi generat un rezultat partial pozitiv", a mai spus fostul lider PSD.

Intrebat ulterior la Antena3 daca grupul independentilor are o strategie comuna cu PD-L pentru schimbarea lui Geoana de la presedintia Senatului, Cristian Diaconescu a negat.

"Din punctul nostru de vedere, demersurile din Parlament si, din pacate, Mircea s-a asociat lor, au fost orientate politic, pentru ca nu este nicio baza legala, constitutionala si nici macar morala, pentru a limita posibilitatea acestor oameni care nu mai sunt in partide, sa fie pedepsiti.

Prin retorica publica si prin atitudinea din Parlament, partidele cu mana lor lunga vor sa ajunga spre acesti oameni facand gesturi de decredibilizare sau tot felul de manevre. Acest lucru este inadmisibil pentru cineva care conduce o institutie", a declarat Diaconescu care a infirmat existenta vreunei negocieri intre presedintele Senatului si grupul independentilor.

A.S.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...