Cati candidati are PSD la Primaria Capitalei?

Vineri, 09 Mai 2008, ora 22:30
4571 citiri
Cati candidati are PSD la Primaria Capitalei?

Campania electorala care a inceput in urma cu mai putin de o saptamana nu pare impresioneze prea mult bucurestenii. Candidatii sunt persoane deja cunoscute publicului larg - care starnesc interesul prea putin, sloganurile lor nu dau dovada de prea multa imaginatie, iar pactul de neagresiune dintre Cristian Diaconescu si Vasile Blaga a lasat lupta politica fara scandaluri.

Despre strategia PSD in acest an la alegerile locale s-a vorbit si s-a scris mult. Inca dinainte de a se alege un candidat pentru primaria Capitalei se zvonea ca social democratii pun la cale un adevarat circ. Astfel, exista voci care sugereaza nici mai mult nici mai putin decat faptul ca Sorin Oprescu si-a anuntat candidatura ca independent, printr-o strategie sugerata de Ion Iliescu si elaborata de consultantii politici ai partidului.

Si totusi, se pare ca PSD a intrat in lupta pentru primaria Capitalei cu mai multi jucatori. Oficial, este Cristian Diaconescu - imagine publica buna, daca nu chiar excelenta, la fel cum beneficiau odinioara Mircea Geoana sau Adrian Cioroianu. Si poate tocmai din cauza ca Diaconescu nu este obisnuit cu presiunea unei campanii si cu dezbaterile electorale in contradictoriu, o eventuala rasturnare de situatie pare plauzibila.

Faptul ca social democratii nu au castigat niciodata Bucurestiul i-a determinat sa-l arunce in lupta pentru primarie si pe Sorin Oprescu - independent, un om cu care se poate marca sigur, un doctor care poate ajunge in turul doi.

La o privire mai atenta, insa, cei doi nu par a fi singurii candidati de partea PSD impinsi in lupta electorala. Alexandru Mironov candideaza si el la Primaria Capitalei, din partea PSR. Asadar, unul dintre admiratorii lui Ion Iliescu a intrat in jocul electoral pe extrema stanga.

Cozmin Gusa este un candidat abil care poate deruta orice adversar politic. Desi este alegerea PIN pentru Bucuresti, Gusa isi doreste sa faca parte din echipa PSD, dupa alegerile locale.

Un alt fost social democrat este si Codrin Stefanescu, acum candidat al conservatorilor la Primaria Generala. Daca tragem linie si calculam, PSD nu are doar un candidat la Primaria Generala a Capitalei, ci patru. Cate partide mai au atatia sateliti?

In plus, este cunoscuta sustinerea lui Ion Iliescu pentru doctorul Sorin Oprescu. Totusi, pana la alegeri mai este destul timp si potential de surprize si rasturnari de situatie.

Citeste si:
Pacienți infectați cu COVID-19, din București, transferați la Târgu Mureș. Sute de solicitări de transfer în luna septembrie
Pacienți infectați cu COVID-19, din București, transferați la Târgu Mureș. Sute de solicitări de transfer în luna septembrie
Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat vineri că patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus vor fi transferaţi din Bucureşti la Târgu Mureş. "Între 1 şi 8 septembrie am avut 50 de...
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Sursa: Ziare.com