Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 14:01
11877 citiri
Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

Senatorul Cristian Diaconescu, fost vicepresedinte PSD, a decis miercuri sa se alature grupului de parlamentari independenti.

Informatia a fost data publicitatii de liderul acestui grup, Gabriel Oprea, la randul lui fost membru PSD.

"Da, am demisionat, dar nu vreau sa fac alte comentarii", a declarat pentru EVZ Cristian Diaconescu.

Liderul grupului mixt din Senat, Liviu Campanu, sustine ca a depus la conducerea Senatului adeziunea lui Cristian Diaconescu la independenti, incepand cu data de 24 februarie 2010, potrivit NewsIn.

Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

Contactat de Ziare.com, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca nu comenteaza acest subiect pana ce Cristian Diaconescu nu isi prezinta el insusi public pozitia.

Ponta a spus ca va da declaratii dupa ce colegul sau va confirma aceasta informatie si va da explicatii pentru gestul facut.

Cristian Diaconescu a sesizat marti Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la presupusa sa monitorizare, dinaintea Congresului PSD.

Diaconescu a facut plangere la Parchet dupa ce a fost monitorizat

Cristian Diaconescu le-a cerut procurorilor sa investigheze conditiile in care a fost monitorizat, cu cateva zile inaintea Congresului PSD.

A fost santajat Diaconescu pentru a se retrage?

Gestul lui Diaconescu vine dupa ce jurnalista Floriana Jucan a declarat, sambata, in noaptea Congresului, ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare.

Dezvaluirile jurnalistei au fost facute dupa ce cu putin timp inainte de se trece la votul pentru noul presedinte al PSD, Cristian Diaconescu si-a surprins colegii anuntand ca renunta sa mai candideze si il sustine pe Mircea Geoana.

Marti seara, Cristian Diaconescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca va pleca din PSD doar daca un social-democrat a ordonat monitorizarea sa.

"(Plecarea mea din PSD, n.red.) depinde foarte mult de concluziile pe care le va trage Parchetul in acest caz. Dar eu sper ca acest lucru sa nu se confirme si sa nu fie cazul. Si nu e neaparat sa raman in politica. Sper ca n-a fost vorba de nicio monitorizare, ci doar de o neintelegere", a mai spus Diaconescu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Cristian Diaconescu independenti, #Diaconescu demisie PSD , #PSD