Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 18:20
4940 citiri
Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

Cristian Diaconescu a revenit sambata la tribuna Congresului PSD si a anuntat ca a decis sa se retraga din cursa si sa il sustina pe actualul lider al partidului, Mircea Geoana.

Diaconescu a explicat ca nu doreste sa contribuie la fragmentarea partidului si, in plus, "in cateva luni oricum va trebui sa trecem la organizarea unui Congres de profunzime, in care se vor face schimbari majore. Nu voi mai continua sa candidez si sprijinul meu merge catre Mircea Geoana!", a declarat Diaconescu in aplauzele multor participanti.

"M-am gandit mult, deosebit de serios si vreau sa fiu primul care sa va spuna ca si in fata celui mai mic pericol ca PSD sa se fragementeze, am o foarte mare retinere", si-a explicat Diaconescu decizia, criticand faptul ca s-a discutat prea mult in legatura cu persoanele care si-au depus candidaturi si mai putin legat de statut sau programe.

"Nu am sa ma asociez la eforturile de fragmentare (...) Eu lucrez impreuna cu Mircea Geoana de 16 ani si sunt, din aceasta sala, singurul care are pretentia ca il stie cel mai bine", a mai adaugat acesta.

Declaratia lui Cristian Diaconescu a venit exact in momentul inceperii votului si a creat rumoare in sala, in conditiile in care, in repetate randuri in ultimele zile anuntase ca va lupta pana la capat.

Retragerea sa a fost catalogata de diversi analisti politici drept o modalitate "de a echilibra balanta", in conditiile in care Miron Mitrea si Radu Mazare anuntasera sambata dupa-amiaza ca se retrag si isi dau voturile lui Victor Ponta.

Vasile Dancu: Diaconescu nu va accepta sa intre in echipa lui Geoana

Diaconescu: Am obosit sa neg ca nu ma retrag

Diaconescu: Pericolul de rupere a PSD este mare

Victor Ponta a declarat ca, in opinia sa, era normal ca Diaconescu sa nu se retraga in favoarea sa.

"Cristi Diaconescu a fost mereu apropiat de organizatia de Bucuresti, era normal sa nu se retraga in favoarea mea", a declarat Ponta.

Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Tensiuni majore în USR: Elena Lasconi amenință cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Național. De asemenea, aceasta susține că nu poate candida la alegerile prezidențiale fără...
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Liderii Coaliției au revenit asupra deciziei privind datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor nemulțumiri din PNL. Potrivit analiștilor, modificările au...
#Diaconescu retragere congres, #Cristian Diaconescu sustinere Geoana, #congres PSD 2010 , #PSD
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Onest. Felicitari ! Dumneavoastra sunteti primul candiidat credibil la functia de Presedinte din partea PSD! Sper sa va vad pe lista in 2014 d-le Diaconescu!
  1. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  2. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  3. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  4. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  5. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  6. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  7. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  8. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  9. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  10. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”