De ce si-a retras candidatura Cristian Diaconescu?

Marti, 23 Februarie 2010, ora 08:31
8231 citiri
De ce si-a retras candidatura Cristian Diaconescu?

Cristian Diaconescu sustine ca aparitia stirii, chiar in noaptea Congresului, potrivit careia ar fi fost monitorizat, nu are niciun fel de legatura cu retragerea sa din cursa.

Fostul ministru de Externe a tinut sa precizeze ca a facut acest gest la rugamintea lui Geoana si a sustinatorilor sai.

"Nu are niciun fel de legatura una cu alta. Au existat doua motive care au dus pana acolo. Bine, acuma sa nu credeti ca, inainte de Congres, a fost cineva scutit de negocieri si aranjamente! Dar, in seara aceea, Mircea Geoana, impreuna cu alti sase colegi de-ai nostri - intre ei Catalin Chereches si Sorin Bota de la Maramures, Ion Toma de la Olt - m-au rugat, in situatia in care Mazare si Mitrea renuntasera in favoarea lui Ponta, sa-l sustin pe liderul in exercitiu", a declarat Diaconescu pentru Gandul.

Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

Mai mult, Diaconescu sustine ca s-a retras deoarece a constatat ca ramanerea lui in cursa ar fi insemnat prelungirea inutila a Congresului sau chiar blocarea lui, din cauza ca s-ar fi facut un tur doi iar votantii plecasera deja acasa.

"M-am gandit atunci ca daca n-o fac, congresul va fi, mai mult ca sigur, anulat. Niciunul dintre noi n-am fi obtinut numarul minim de voturi pentru a putea castiga din primul tur - as fi obtinut si eu 200 - 300 de voturi -, iar la ora 4 dimineata nu s-ar mai fi aflat in sala prea multi delegati, care sa reia procesul de vot.

Nimeni n-ar fi castigat si am fi mers asa, in continuare. In aceste conditii am acceptat propunerea. Puteam spune ca ma retrag fara sa sustin pe nimeni. Sau puteam spune ca-l sustin pe Ponta. Am considerat, insa, ca am lucrat, o perioada lunga de timp alaturi de Mircea Geoana si, de aceea, am facut acel anunt", a mai declarat Diaconescu.

A fost santajat Diaconescu pentru a se retrage?

Jurnalista Floriana Jucan a declarat, sambata, in noaptea Congresului, ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare.

Cristian Diaconescu neaga orice forma de santaj la adresa sa

Diaconescu a afirmat ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.

#Cristian Diaconescu retras, #Diaconescu santajat candidatura retras, #Diaconsecu Congres PSD , #PSD
Comentarii