Diaconescu e reticent fata de ideea boicotarii congresului PSD

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 14:55
1564 citiri
Diaconescu e reticent fata de ideea boicotarii congresului PSD
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri ca nu crede ca se pune problema unei boicotari a congresului partidului din 20 februarie.

Diaconescu a fost intrebat despre situatia in care mai multi lideri PSD si-au exprimat nemultumirea fata de impartirea delegatilor la congres si stabilirea normelor de reprezentare.

"Aici situatia este foarte simpla, secretarul general si CN trebuie sa lamureasca criteriile pe baza carora a fost stabilita norma de reprezentare si pe de alta parte trebuie sa existe vointa politica ca acest congres si toate deciziile care se iau sa se inscrie intr-un cadru statutar normal.

Din punctul meu de vedere nu cred ca se pune problema unui boicot, dar in orice caz cred ca pana la capat trebuie sa mergem cu intregul proces, pe care daca nu-l consacram a fi democratic, vom avea de suferit si dupa 20 februarie", a afirmat Diaconescu.

El a mai amintit ca marea majoritate a conferintelor extraordinare vor incepe de vineri. "In primul rand daca exista nemultumiri organizatiile sunt cele care trebuie sa le sublinieze (...) Daca organizatiile nu accepta norma de reprezentare atunci avem o problema", a mai spus vicepresedintele PSD.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat marti ca Mircea Geoana incearca sa aduca cat mai multi delegati din filialele unde are sustinere si l-a acuzat ca ar vrea prin aceste manevre sa fraudeze alegerile din partid.

Mitrea a aratat ca prin acest demers se incearca, in mod evident, formarea unui Congres care sa-l avantajeze pe actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana, si a amenintat ca isi va indemna colegii sa boicoteze Congresul in cazul in care aceasta situatie nu va fi indreptata.

"Am spus mai demult ca in cazul in care va incerca sa fraudeze alegerile, Congresul, in acest mod sau in alt mod partidul risca sa se sparga. (...) Daca vad ca nu se indreapta ceea ce s-a facut ieri, adica nu se adopta transparent norma de reprezentare la Congres - se incearca aceasta norma care sa-l faca pe Vanghelie sa aiba 300 de oameni in sala iar alte organizatii, chiar daca au castigat alegeri, sa aiba o reprezentare simbolica -am sa fac apel la colegii mei sa-l boicotam", a subliniat social-democratul.

Nemultumiri privind norma de reprezentare la congres si-au exprimat si presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, vicepresedintii Victor Ponta si Ion Stan sau seful PSD Vrancea, Marian Oprisan.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#congres PSD 2010, #boicotare congres PSD, #Diaconescu congres PSD, #Mitrea Congres PSD , #PSD