Diaconescu il vede pe Nastase la Cotroceni

Joi, 12 Iunie 2008, ora 18:15
1893 citiri
Diaconescu il vede pe Nastase la Cotroceni

Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase ar putea fi un candidat extrem de important din partea PSD pentru presedintie in anul 2009, a apreciat, joi, vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu.

"Nu tine de mine sa fac disocieri sau alegeri in partid, acest lucru se va face clar la un Congres si nu printr-un vot. Dar, repet, domnul Adrian Nastase este un candidat extrem de important", a spus Diaconescu.

La randul sau, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, aflat intr-o vizita electorala, a declarat, miercuri seara, ca PSD ar trebui sa-si pregateasca candidatii pentru functia de presedinte.

Iliescu ii nominalizeaza pe Nastase, Geoana si Diaconescu, in timp ce vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a spus, intr-o conferinta de presa, ca Sorin Oprescu ar putea fi candidatul PSD la Presedintie.

Ponta sustine ca ideea i-a venit vazand reactia pe care candidatura senatorului la Primaria Capitalei le-a provocat-o democrat-liberalilor.

Adrian Nastase priveste tot spre Oprescu in lupta pentru Cotroceni.

Diaconescu vorbeste de problemele interne din PSD

Intrebat de problemele interne ale PSD, Diaconescu a spus ca unii au fost si sunt obsedati sa distruga partidul, aici fiind inclusa si Elena Udrea. "A fost incercarea obstinanta, atat a partidelor politice cat si a altor forte, de a sparge PSD. Asta a fost tinta fundamentala", a spus Diaconescu.

"Atat in plan intern, cat si in plan international, atat prin masuri directe, contondente, cat si prin atitudini politice directe scopul, tinta a fost spargerea PSD", a precizat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a mai spus ca dupa alegeri conducerea centrala va analiza rezultatele si va lua masuri acolo unde nu s-au obtinut rezultatele scontate. Liderul PSD a venit in Mures pentru a-l sustine pe candidatul social democrat in turul doi pentru Primaria Santana de Mures.

Viorel Bubau, care este si campion la calarie, s-a plans, printre altele, ca din cauza ca a fost citat foarte des la DNA in 2007 nu s-a putut pregati pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, unde s-a calificat. Acesta este cercetat intr-un dosar privind un prejudiciu de 54.000 de euro din fondurile europene in programul Sapard.

Despre ca revizuirea Constitutiei, Diaconescu a explicat ca este necesara, in sensul in care ar trebui sa reflecte faptul ca democratia si statul de drept sunt ireversibile in Romania, dar si sa stabileasca un echilibrul al puterilor in stat.

"Numai ca Romania va trebui sa aiba o Constitutie europeana si nicidecum euro-africana sau euro-asiatica. Constitutia va trebui sa reflecte faptul ca democratia si statul de drept sunt ireversibile in Romania. Avem nevoie de o Constitutie care sa asigure echilibrul puterilor in stat si articularea Romniei in sistemul decizional european", a declarat Diaconescu.

Politicianul a mai afirmat ca, in acest moment, actul constitutional nu asigura echilibrul puterilor in stat. "Consider ca, in acest moment, Constitutia, din pacate, nu acopera toate elementele prin care sa putem considera ca echilibrul puterilor in stat este intelept, la vedere si implict respectat in litera si spriritul sau de catre institrutiile statului", a afirmat Diaconescu.

El a dat drept exemplu interventia Curtii Constitutionale. "Sunt suficiente exemple, cel mai important fiind interventia in prea multe situatii din partea Curtii Constitutionale. Repet, este important sa se articuleze european nu pentru frumusetea cuvintelor, cat pentru faptul ca avem un tratat constitutinal european care impune drepturi, obligatii si responsabilitati.

Faptul ca nu am discutat acest tratat european in Romania reprezinta o forma de neglijenta iresponsabila din punctul meu de vedere. Pentru ca, repet, vom fi confruntati cu obligatii pe care trebuie sa ni le respectam ca stat si cu delegari de elemente de suveranitate, elemenete de suveranitate fata de care cetatenii Romaniei nu stiu nimic in acest moment", a spus Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Cotroceni, #Ion Iliescu, #jocuri, #Adrian Nastase, #Presedintie, #Cristian Diaconescu , #PSD