Diaconescu: Nu Parchetul trebuie sa rezolve problema filajului, ci PSD

Marti, 09 Martie 2010, ora 15:52
3024 citiri
Diaconescu: Nu Parchetul trebuie sa rezolve problema filajului, ci PSD

Fostul lider PSD Cristian Diaconescu spune ca nu a primit inca niciun raspuns din partea Parchetului in legatura cu demersul unei eventuale anchete in cazul filajului sau, dar ca mai degraba problema ar trebui rezolvata in interiorul partidului.

"Nu am primit niciun semn de la Parchet. Nu m-a cautat nimeni de la Parchet. Nu am niciun fel de document (de la jurnalista Floriana Jucan, n.red.) si nici nu cred ca e normal sa facem noi schimb de hartiute. Nu sunt atat de naiv incat sa intru in conflictualitati cu jurnalistii!

Jurnalistul nu a facut decat sa transmita ceea ce a primit, motiv pentru care nu continutul e problema, ci faptul ca un politician aflat intr-un moment de campanie politica interna, nu pentru o functie publica, nu pe bani publici, poate sa fie subiectul acestui demers.

Asa ca nu neaparat Parchetul ar trebui sa rezolve o problema extrem de complicata de natura politica interna intr-un partid, ci partidul politic", a declarat Diaconescu, la Realitatea Fm.

Intrebat de moderator daca ar trebui ca noul presedinte al PSD, Victor Ponta, sa faca o investigatie in partid, Diaconescu a raspuns ironic: "Nu, nu, s-o lase asa...!".

Diaconescu a mai spus ca "e treaba PSD cum isi prefigureaza apararea valorilor morale in interiorul partidului" si ca cel putin pentru el este foarte clar ca filajul a fost comandat din interiorul PSD.

"Ce alta confirmare decat faptul ca chiar in timpul procesului de vot o astfel de problema devenise tema de discutie in interior si din acest punct de vedere influentarea intr-o forma sau alta a colegilor nostru se realizase?", a mai spus Diaconescu.

Geoana a gresit ca presedinte al Senatului

Despre cel pe care l-a sustinut la presedintia PSD, Diaconescu spune ca a gresit mult sustinand blocarea accesului independentilor la viata politica.

"Mircea Geoana a gresit intrand in siajul uneori cu o exprimare de un primitivism pe care pe mine ma stupefiaza in directia expcluderii acestor parlamentari independenti de la viata politica si daca partidele politice au din frica o reactie atat de violenta, sau unii reprezentanti ai lor, nu inteleg pe celelalte componente de ce Mircea Geoana a intrat in aceasta logica", a spus Diaconescu, precizand ca personal nu a luat o decizie de a se alatura sau nu demersului de revocare din functie a presedintelui Senatului.

Si pentru ca discutia era in zona PSD-ului, Diaconescu a precizat si cateva dintre lucrurile care ii lipsesc de pe vremea de cand era social-democrat.

"Imi lipsesc oamenii cu care aproape 10 ani am muncit, mai ales cei din teritoriu si faptul ca din cate stiu la PSD sunt o serie de colegi care intr-adevar vor sa faca politici de stanga in Romania. Nu-mi lipsesc alte lucruri care dupa parerea mea strica si imaginea si viitorul acestui partid ca de altfel a multor altor partide din Romania.

Senzatia ca indiferent de vointa, de entuziasm sau de optimismul celor care muncesc cu adevarat pana la urma la Bucuresti jocurile se fac de asa natura incat sa reprezinte interesele unora si nu a celor care in egala masura ar avea dreptul sa fie recunoscuti ca atare.

Faptul ca la un moment dat dai sustinere politica fara o decizie sau faptul ca mimezi o anumita decizie si faci cu totul si cu totul altceva punand pana la urma si membrii de partid, ca de altfel si intreaga societate, in fata faptului implinit. Aceste lucruri nu-mi lipsesc", a mai spus Diaconescu.

A.S.

#Cristian Diaconescu filaj PSD, #Diaconescu independent PSD , #PSD