Diaconescu: Nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 22:26

   

Diaconescu: Nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi
Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat vineri ca "nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi" pentru sefia partidului, refuzand insa sa precizeze daca exclude in acest moment o astfel de candidatura.

Diaconescu a declarat in legatura cu o posibila candidatura a sa la sefia PSD ca "nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi, dar sigur se pune problema unei discutii in interiorul partidului".

"Deci, in opinia mea, retorica publica a fost utila pana la un punct, dar acest moment trebuie sa-si gaseasca o finalizare cat se poate de rapida, deoarece ne asteapta probleme ale tarii mult mai importante decat chestiunie de personal in interiorul PSD", a afirmat vicepresedintele PSD.

Intrebat daca exclude in acest moment o candidatura la presedintia partidului, Diaconescu a raspuns ca nu este momentul sa dea un raspuns.

De asemenea, el a mentionat ca "este extrem de important sa se realizeze o separare intre functia publica, functia eventual guvernamentala si functia politica in interiorul partidului".

"Este foarte important ca cei care ne reprezinta la nivelul administratiei centrale si locale sa poata da socoteala in fata structurilor politice si, de asemenea, este foarte important sa realizam un soi de mai multa rigoare ceva mai clara in ceea ce priveste responsabilitatea politica a celor care pun in aplicare politicile publice ale PSD", a mai explicat Diaconescu pozitia sa fata de modificarea statutului PSD.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat joi ca este gata sa faca parte dintr-o echipa de conducere, insa PSD are nevoie de un "proiect ideologic", criticand "siajul mercantilist" al social-democratilor, conform caruia partidul se poate alia cu orice alta formatiune.

"Am discutat cu mai multi colegi aceasta idee de a forma o echipa. Ma onoreaza increderea lor, a tuturor, si sunt convins ca, in conditiile in care sunt considerat util, sunt gata sa fac parte dintr-o echipa", a comentat Diaconescu, la Realitatea FM, informatiile potrivit carora atat Mircea Geoana, cat si Adrian Nastase, i-ar fi propus o candidatura in tandem.

El a precizat ca aceasta candidatura depinde de modul in care PSD va reusi sa propuna un "proiect ideologic", prin care sa-si clarifice situatia pe scena politica, criticand de asemenea "siajul mercantilist" al partidului.
Citeste mai multe despre
Sursa: rNews

Articol citit de 253 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Domnule Cristian Diaconescu, ce spuneti, aderati personal la o idee ? Calculam ?
Ma gandesc ca societatea civila, noi, putem face mult mai mult pentru noi daca controlam cum se cheltuie banii publici.

Daca am reusi sa gasim cate o persoana din fiecare localitate cu acces la internet si care sa fie dispusa sa ceara informatii publice de la autoritatile locale ar fi excelent. Similar am putea solicita de la fiecare institutie publica.
Incercam sa construim un soft care sa emita formulare si cererile necesare si care sa preia datele si sa calculeze apoi indicatori, in %, care sa permita ulterior efectuarea de comparatii intre localitati sau institutii... publicam rezultatele sintetice pe internet ... construim un program soft si poate facem si bani din asta...

invatam incet-incet unii de la altii cum sa-i tragem la raspundere pe cei care folosesc ineficient banii publici sau vom vedea cum putem sa-i ajutam sa devina mai eficienti...
Ce ziceti, cine stie poate dupa aceea vom infiinta si un nou partid politic de centru ?

p.s.
Iubesc notele mici si portocalii care demonstreaza cata dorinta de reforma reala exista la comentatorii si manelistii din tribul colorat al puterii...

Nu este bine sa se vada corectitudinea si eficienta... reformei ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor