Diaconescu: Nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 22:26
704 citiri
Diaconescu: Nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat vineri ca "nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi" pentru sefia partidului, refuzand insa sa precizeze daca exclude in acest moment o astfel de candidatura.

Diaconescu a declarat in legatura cu o posibila candidatura a sa la sefia PSD ca "nu se pune problema deocamdata a asumarii vreunei candidaturi, dar sigur se pune problema unei discutii in interiorul partidului".

"Deci, in opinia mea, retorica publica a fost utila pana la un punct, dar acest moment trebuie sa-si gaseasca o finalizare cat se poate de rapida, deoarece ne asteapta probleme ale tarii mult mai importante decat chestiunie de personal in interiorul PSD", a afirmat vicepresedintele PSD.

Intrebat daca exclude in acest moment o candidatura la presedintia partidului, Diaconescu a raspuns ca nu este momentul sa dea un raspuns.

De asemenea, el a mentionat ca "este extrem de important sa se realizeze o separare intre functia publica, functia eventual guvernamentala si functia politica in interiorul partidului".

"Este foarte important ca cei care ne reprezinta la nivelul administratiei centrale si locale sa poata da socoteala in fata structurilor politice si, de asemenea, este foarte important sa realizam un soi de mai multa rigoare ceva mai clara in ceea ce priveste responsabilitatea politica a celor care pun in aplicare politicile publice ale PSD", a mai explicat Diaconescu pozitia sa fata de modificarea statutului PSD.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat joi ca este gata sa faca parte dintr-o echipa de conducere, insa PSD are nevoie de un "proiect ideologic", criticand "siajul mercantilist" al social-democratilor, conform caruia partidul se poate alia cu orice alta formatiune.

"Am discutat cu mai multi colegi aceasta idee de a forma o echipa. Ma onoreaza increderea lor, a tuturor, si sunt convins ca, in conditiile in care sunt considerat util, sunt gata sa fac parte dintr-o echipa", a comentat Diaconescu, la Realitatea FM, informatiile potrivit carora atat Mircea Geoana, cat si Adrian Nastase, i-ar fi propus o candidatura in tandem.

El a precizat ca aceasta candidatura depinde de modul in care PSD va reusi sa propuna un "proiect ideologic", prin care sa-si clarifice situatia pe scena politica, criticand de asemenea "siajul mercantilist" al partidului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Diaconescu, #candidatura PSD, #sefia PSD , #PSD
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Domnule Cristian Diaconescu, ce spuneti, aderati personal la o idee ? Calculam ?