Diaconescu: PSD s-ar putea alia si cu PD-L

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 08:34
2395 citiri
Diaconescu: PSD s-ar putea alia si cu PD-L

PSD nu tine seama de doctrina atunci cand vine vorba de coalitii de guvernare. Nu mai este importanta culoarea politica, fie ea de stanga sau de dreapta.

Decisiv va fi programul de guvernare intr-o eventuala coalitie, chiar si cu PD-L, "cu principii si de dreapta, si de stanga" si transparenta acestuia, sustine Cristian Diaconescu intr-un interviu acordat jurnalistilor de la "Gardianul".

El vorbeste si despre Congresul PSD care va avea loc in weekend, cu ocazia caruia va fi validata formula de guvernare, care il va avea in frunte pe Mircea Geoana, a carui nominalizare nu va putea fi schimbata, dupa ce va fi validata la Congres.

"In conditiile in avem aceasta desemnare si in conditiile in care PSD va castiga alegerile, nu am cum sa ma gandesc ca cineva din institutiile statului roman va incalca regula jocului.

Altfel, aceasta schimbare se face evident printr-un alt congres. Dar, repet, nu vad o cale normala pana la urma de functionare a unui sistem politic prin schimbarea premierului. Dar daca este vorba de o incalcare a regulii de functionare a statului de drept, atunci nu este obligatoriu sa venim la putere", a declarat Diaconescu.

Vicepresedintele PSD sustine ca a fost de acord cu alianta PSD-PC si ca orice coalitie este binevenita, desi majoritatea nu rezista si dupa ce ajung la putere.

"Cred ca orice fel de alianta in Romania este oportuna, in conditiile in care exista premise ca aceasta sa reziste. Din pacate, s-au facut multe coalitii, aliante de-a lungul anilor si chiar la putere fiind s-au dezmembrat. Nu stiu, orgoliile, argumente de tot felul au determinat o disolutie practic a oricarui gen de parteneriat politic, ceea ce este un semnal prost pentru democratie si pentru modul in care societatea percepe seriozitatea partidelor politice", a mai declarat Cristian Diaconescu celor de la "Gardianul".

Acesta sustine ca in prezent nu exista un razboi intre Miron Mitrea si Mircea Geoana si ca "orice impartire de portofolii in afara desemnarii premierului este ridicola si chiar nu-si are rostul". El a mai precizat ca nu isi doreste un post de ministru in cabinetul lui Geoana.

PSD se asteapta sa obtina aproape de 40% din locurile din Parlament. Cat despre candidatul PSD la presedintie, Diaconescu sustine ca "cel mai abilitat" este Adrian Nastase.

"Este un candidat puternic impotriva lui Basescu. Probabil ca oricare dintre cei care fac politica in Romania au in egala masura calitati si vulnerabilitati. Pe de alta parte, este si o persoana care a mai candidat, care are experienta conducerii unei institutii executive a statului".

Intrebat daca Sorin Oprescu ar fi un candidat mai bun decat Nastase la presedintie, Diaconescu a raspuns: "Nu stiu, dansul nu este in PSD".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Cristian Diaconescu, #aliante, #PSD, #PC, #parlamentare, #Mircea Geoana , #PSD