Diaconescu spune ca isi va depune joi candidatura individual, fara echipa

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 23:22
2064 citiri
Diaconescu spune ca isi va depune joi candidatura individual, fara echipa

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri, dupa Conferinta PSD Bucuresti, ca isi mentine candidatura si o va depune joi individual.

Intrebat de ziaristi daca isi va depune candidatura alaturi de o echipa, Diaconescu a negat: "Nu, cred ca vor fi suficienti care se vor inscrie individual pe lista deschisa, deci implicit pe un vot direct, ma rog, uninominal, dar nu e prea corect din punct de vedere juridic, si impreuna cu ei se poate realiza o politica de substanta pentru PSD".

Cristian Diaconescu dezminte ca se retrage din cursa pentru sefia PSD

PSD Bucuresti a votat pentru sustinerea echipei Geoana-Diaconescu

Anterior acestui anunt, liderii PSD Bucuresti i-au cerut in repetate randuri lui Diaconescu in discursurile lor sa se alature echipei lui Geoana in calitate de prim-vicepresedinte, insa acesta nu a oferit un raspuns clar, spunand ca va privi "cu toata atentia" aceste propuneri, precizand ca o echipa nu inseamna "afinitati personale" si atentionand participantii la Conferinta PSD Bucuresti sa aleaga "bine".

"Echipa nu este o structura de afinitati personale, ci o suma de competente. As spune, parafrazandu-l pe domnul Ion Iliescu, sa aveti grija ce echipa aduceti. Negocierile intre diversi candidati s-au terminat. Ne-am epuizat si si s-au epuizat. Va spun direct, nu sunt prea satisfacut de ce au putut liderii dumneavoastra sa dea in aceasta perioada. Multi au uitat ca si dupa congres noi vom ramane impreuna. (...)

Oameni care si acum considera ca o pozitie sau alta in partid reprezinta o ocazie sa-si plateasca polite sunt oameni care incurca acest partid. Care nu privesc la munca celui de alaturi, ajutandu-l. Acestia nu au ce cauta in echipa pe care eu cred ca dumneavoastra o doriti", a mai spus Diaconescu in discursul de la conferinta PSD Bucuresti.

"Va multumesc pentru propunerile dumneavoastra si va asigur ca le voi privi cu toata atentia, dar alegeti bine. Alegeti pentru urmatorii 8-10 ani!", s-a adresat Diaconescu participantilor.

"Dumneavoastra veti hotari cei care, nu va conduc, va reprezinta. Nu aveti nevoie sa fiti condusi cu mana de fier. Eu nu am mana de fier. (...) Sunt convins ca veti alege bine, ca toata aceasta perioada ne va invata ce inseamna sa ne responsabilizam", a conchis Diaconescu.

Mircea Geoana i-a oferit lui Cristian Diaconescu postul de prim-vicepresedinte. Cu o seara in urma, acesta a declarat ca ar putea sa candideze pentru acest post daca va avea atributii reale.

Citește și:
Cum a devenit Curtea de Conturi cadou tradițional de pensionare în PSD. "Marii" social-democrați care au primit sinecura
Cum a devenit Curtea de Conturi cadou tradițional de pensionare în PSD. "Marii" social-democrați care au primit sinecura
În ultimii ani, Curtea de Conturi a devenit una dintre destinațiile principale de "repaos" pentru membri de la vârful PSD care fac o pauză de la politica mare ori se retrag definitiv, fiind...
Anunțul lui Bogdan Aurescu după discuțiile cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen
Anunțul lui Bogdan Aurescu după discuțiile cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat miercuri, 30 noiembrie, cu Wopke Hoekstra, viceprim-ministru şi ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, despre rapoartele...