Opinii: Despre Cristi Diaconescu si "virginele politice"

Joi, 25 Februarie 2010, ora 10:03
3407 citiri
Opinii: Despre Cristi Diaconescu si "virginele politice"

Ca de obicei, tipul cu bun simt o pateste. Cel mai rau. Proaspat demisionarul din PSD Cristian Diaconescu s-a trezit atacat din toate partile. Hulit. Ostracizat. Calcat in picioare. De catre cine? De o adunatura de oameni politici care sunt orice, numai virgine politice nu. Pentru ce? Pentru optiunea lui politica.

Si pentru suspiciuni pentru care nu exista absolut, dar absolut nimic in afara declaratiei unei jurnaliste care e recunoscuta pentru faptul ca arunca pe piata ipoteze politice halucinante.

Uite cine i-o spune!

Ar trebui Diaconescu sa fie trist ca e atacat de fostii lui colegi sau bucuros ca doar oameni cu "bube" au facut-o?

Mai interesant e cum au facut-o - invocand lipsa lui de principii politice. Adica ceva ce lipseste la 99% dintre politicienii romani. Asta venind de la unii care n-au fost vreodata suspectati ca ar avea alte principii in politica in afara de dobandirea puterii si/sau capatuirea personala.

"Nu e temeinic", a spus Iliescu, cel care vede demisia din partid in 2010 cu aceiasi ochi cu care vedea demisia din partid in 1952. Punem pariu ca Ceausescu gandea la fel despre el?

"Jitie tradatoare", l-a numit Radu Mazare, acel primar al Constantei care are atat bun simt cati palmieri sunt la Polul Nord. Si care, culmea, e un traseist politic venit din fostul PD.

"Profitor", a venit si catalogarea lui Ilie Sarbu, cel care a dovedit ce principii are cand a complotat pe la spatele partidului doi ani de zile intrarea la putere cu "dusmanul" Basescu.

Lipsa de respect pentru singurul pesedist care a mai spalat prin CV-ul sau impecabil imaginea ,,partidului de corupti'' nu a inceput dupa demisie, ci chiar inainte.

Mitrea, Nastase si Ponta s-au grabit chiar sa sugereze ca Diaconescu are cariera politica pe jumatate incheiata. Ba chiar proaspatul presedinte al PSD a mai jignit indirect inteligenta acestuia si a publicului atunci cand a spus ca i-a oferit presedintia Senatului. Adica o functie pe care nu o putea ocupa, dat fiind ca nu mai au majoritate pentru a-l impune.

Nici presa nu l-a iertat, daca ne gandim ca pana si Cristian Tudor Popescu l-a catalogat prin cuvinte pe care le-a folosit rar chiar si fata de ministrii corupti ai lui Nastase.

In plus, dupa cum insusi a declarat, palma cea mai grea a venit de la faptul ca practic nimeni nu a miscat un deget pentru a-l apara.

Cand a fost bun Diaconescu?

Diaconescu e o specie rara in politica romaneasca. A avut un comportament impecabil. Impecabil ! Si ca profesionist, si ca politician, si ca om de sacrificiu. A fost bun cand a fost adus cu imaginea lui excelenta pentru a spala imaginea Justitiei cand ne ardea buza pentru inchiderea negocierilor de aderare. A fost bun cand s-a sacrificat pentru partid prin candidatura la Primaria Capitalei. A fost bun cand aveam nevoie de un ministru de Externe de reala calitate.

Cum sa te comporti in halul asta cu un om care totusi a dovedit, pe langa cele de mai sus, nefiresc de mult bun simt bun?

Si de ce asta ? Fiindca l-a sustinut pe Geoana? Nu mai are voie sa aiba optiuni politice in favoarea omului cu care a lucrat aproape doua decenii? Sau pentru ca o jurnalista a declarat ca ar fi lucruri pentru care poate fi santajat, fara sa dea vreun indiciu?

Toate astea nu conteaza insa prea mult pentru cei care nu au nicio ezitare sa arunce primii piatra.

Citeste si:
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei
Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost...
Sursa: Ziare.com