Oprea: Diaconescu va avea o functie de conducere in viitoarea constructie politica

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 22:34
1167 citiri
Oprea: Diaconescu va avea o functie de conducere in viitoarea constructie politica
Foto: Gandul

Liderul grupului parlamentar al independentilor, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, sustine ca proaspat demisionarul din PSD Cristian Diaconescu va primi o functie de conducere in partidul ce se va forma.

"S-a inscris in grupul independentilor si, in viitoarea constructie politica, va avea un rol important. Impartasim acelasi sistem de valori si este un om cu o important expertiza profesionala, cu o imagine foarte buna. Va avea o functie de conducere in viitoarea constructie politica", a declarat, pentru Gandul, Gabriel Oprea.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

Acest lucru fusese avnasat si de liderul grupului mixt din Senat, Liviu Campanu, care a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca este "absolut convins" ca la experienta parlamentara si politica a lui Cristian Diaconescu, acesta va avea o functie de conducere in cadrul viitorului partid politic la a carui formare lucreaza independentii.

"Sunt absolut convins ca experienta parlamentara si politica il recomanda pe Cristian Diaconescu sa aibe o pozitie de mare importanta in viitorul partid", a afirmat Campanu, care a precizat ca independentii pregatesc o formula politica sub care sa-si organizeze activitatea. Intrebat daca fostul social-democrat se afla in discutii cu independentii de dinaintea Congresului PSD, senatorul a precizat ca nu poate da aceste detalii.

Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

Cat priveste stadiul coagularii viitoarei formatiuni politice, senatorul independent a mentionat ca, in acest moment, se discuta despre directia partidului, care cel mai probabil va fi de centru-stanga, si despre reglementarea infrastructurii de partid in teritoriu.

Campanu a sustinut ca viitoarea formula politica va fi prezentata public in prima parte a lunii aprilie, dupa sarbatorile de Paste, cand se vor finaliza cel mai probabil discutiile despre noua structura politica.

"Lucram la structura partidului. Din cate stiu, este posibil ca viitoarea formula de conducere va fi formata dintr-un presedinte, un presedinte-executiv si opt vicepresedinti", a explicat Campanu.

Diaconescu: Nu am murit inca!

Senatorul Cristian Diaconescu, fost vicepresedinte PSD, a decis miercuri sa se alature grupului de parlamentari independenti. Diaconescu declara marti seara, la Antena2, ca nu s-a gandit inca sa plece din partid, dar o va face daca se va demonstra ca unul dintre colegii sai a avut vreo legatura cu monitorizarea sa timp de 10 zile. Diaconescu a facut abia ieri plangere penala la Parchet pentru ca autoritatile abilitate sa stabileasca cine si de ce l-a monitorizat, daca l-a monitorizat.

Decizia de miercuri a lui Diaconescu, in lipsa unui verdict al instantelor, a dat nastere la multe zvonuri legate de implicarea PSD-ului in monitorizarea sa. Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca regreta demisia lui Diaconescu si ca spera ca acesta sa se razgandeasca. Totodata, Ponta a precizat ca daca se va demonstra ca cineva din partid a fost implicat va suporta sanctiunile maxime.

Victor Ponta spera ca Diaconescu se va razgandi

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Oprea Cristian Diaconescu, #Diaconescu demisie PSD independenti, #Diaconescu conducere partid Oprea , #PSD