PSD Bucuresti a votat pentru sustinerea echipei Geoana-Diaconescu

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 22:34
2814 citiri
PSD Bucuresti a votat pentru sustinerea echipei Geoana-Diaconescu
www.sutu.ro

Conferinta extraordinara a PSD Bucuresti a votat, la propunerea liderului organizatiei, Marian Vanghelie, sustinerea lui Mircea Geoana la presedintia partidului si a lui Cristian Diaconescu pentru functia de prim-vicepresedinte.

Vanghelie a motivat ca propunerea facuta lui Diaconescu de catre organizatia de Bucuresti, de a intra in echipa lui Mircea Geoana, a fost facuta pentru a gasi o solutie pentru partid. "E foarte greu sa alegem intre Cristian Diaconescu si Mircea Geoana, deci noi l-am rugat sa ne ajute sa constituim echipa si sa gasim o formula ca acest partid sa functioneze", a explicat liderul PSD.

In aceasta situatie, Vanghelie a propus pentru adoptare o rezolutie pentru sustinerea lui Geoana, dar si a lui Diaconescu, care sa ocupe postul de prim-vicepresedinte.

Geoana s-a razgandit, vrea vot pe liste deschise

De asemenea, in echipa care i se va alatura lui Geoana vor mai face parte Rodica Nassar, Ecaterina Andronescu, Aura Vasile, Corina Cretu, Adrian Severin si Marian Vanghelie, care au obtinut votul conferintei. Mai mult, a fost exprimata sustinerea lui Adrian Nastase pentru presedintia Consiliului National.

Cei 225

Conferinta extraordinara a PSD Bucuresti i-a desemnat pe cei 225 de delegati la congresul partidului din 20 februarie, printre acestia figurand si presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, care a anuntat recent ca si-a facut mutatia la PSD Prahova.

Au fost validati totodata cei 77 viitori reprezentanti in Consiliul National si trei reprezentati in Comisia de arbitraj si alti trei reprezentanti in Comisia financiara.

intre delegatii de la PSD Bucuresti se numara Ion Iliescu, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu Corina Cretu, Nora Rebreanu, Adrian Severin, serban Nicolae. Social-democratul Andrei Alexandru, aspirant la sefia PSD, nu se numara printre delegatii PSD Bucuresti.

Nastase a anuntat insa in urma cu cateva zile ca el s-a transferat de la PSD Bucuresti la PSD Prahova.

"In urma cu cateva zile, mi-am facut mutatia de partid din Bucuresti in Prahova. Mi s-a parut normal si din faptul ca mandatul meu de deputat a fost castigat in aceasta circumscriptie. Am considerat ca este un gest firesc, de camaraderie politica. Ulterior, am aflat ca delegatii de la Bucuresti au primit indicatii sa arate, la Congres, in mod obligatoriu, votul lor pentru Geoana. Cred ca mi-ar fi fost oarecum dificil...", scria acesta pe blog.

Citește și:
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea...
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...