Ziare.com

Cristian Diaconescu, despre UNPR, saraci si ce pericol ne pandeste dinspre UE - Interviu (I)

de Lucian Lumezeanu
Luni, 18 Iulie 2011, ora 14:36

   

Cristian Diaconescu, despre UNPR, saraci si ce pericol ne pandeste dinspre UE - Interviu (I)
Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu de la UNPR, a acordat un interviu Ziare.com, in care a raspuns intrebarilor referitoare la formatiunea din care face parte, la guvernare, Constitutie, reorganizarea teritoriala si problemele cu care se confrunta Romania.

In prima parte a acestui interviu, senatorul UNPR a vorbit despre faptul ca partidul sau isi propune un scor de circa 10% in alegerile din 2012, anuntand totodata ca acesta pregateste cel putin doua proiecte care vizeaza zona sociala. Primul dintre acestea se refera la instituirea unei taxe de solidaritate, iar al doilea, la acordarea de alimente subventionate pentru populatia cu venituri foarte reduse, care din 2012 nu va mai beneficia de ajutoarele de acest tip oferite de Uniunea Europeana.

Referindu-se la fondurile europene destinate comunitatilor locale, presedintele de onoare al UE s-a aratat de parere ca folosirea frauduloasa a acestora e un adevarat pericol pentru Romania, intrucat mai multe tari europene vor sa foloseasca acest argument pentru a ne reduce substantial finantarea. Diaconescu mai crede ca raportul pe fonduri europene este mai periculos pentru Romania decat un eventual raport cu probleme pe Mecanismul de Cooperare si Verificare.

In acelasi interviu, Cristian Diaconescu a vorbit si despre reorganizarea administrativ-teritoriala, pe care o considera foarte importanta pentru Romania, dar si despre raporturile din cadrul coalitiei, pe care le considera esentiale pentru masurile de austeritate care au salvat Romania.

Urmareste mai jos prima parte a interviului cu vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu:

Domnule Diaconescu, in primul rand vreau sa va intreb despre UNPR, cum credeti dumneavoastra ca sta in acest moment si ce perspective are, in conditiile in care majoritatea sondajelor il dau sub pragul electoral?

Din datele interne pe care le cunosc, strict inregistrati, cu carnet, avem 156.000 de membri. Avem organizatii pana la nivelul oraselor medii, in toate comunitatile din Romania. Sigur, prin trecere de la alte partide, sunt parlamentari, avem primari de orase mari si mijlocii. Asa cum arata situatiile pe care noi le avem, oricum am trece de pragul electoral, speranta noastra e sa trecem de 10% in perioada urmatoare. Sunt cateva sute de primari care si-au exprimat adeziunea semnata fata de UNPR. In toamna va fi o reuniune la Bucuresti in care ii adunam, lucrurile sa fie cat sa poate de certe.

Tinand cont si de disponibilitatea a peste 40% dintre romani de a face altfel de politica, de a se implica totusi in politica, si de faptul ca 60% din cei care in UNPR sunt oameni care nu au mai facut parte din alte partide politice, avem o speranta relativ normala in legatura intrarea in Parlament, dar inainte de toate, cu alegerile locale, acolo va fi un moment reper, un moment extrem de important. Sondajele noastre ne arata un procent de aproximativ 7%, sigur in masura in care, atunci cand se fac investigatiile sociologice, se au in vedere si zonele cum ar fi Bucuresti, sectorul agricol Ilfov, Olt, Dolj, Gorj sau Iasi, Neamt, zonele in care ponderea politica e ceva mai semnificativa. Sigur, in alte zone, lucrurile nu sunt foarte dezvoltate din punct de vedere politic, dar cam asa stam, ca imagine de ansamblu.

In al treilea rand, exista o foarte mare dezamagire in legatura cu partidele politice. Sigur, speranta noastra e sa oferim o alternativa de a face altfel politica. Dar nu cred, pe de alta parte, nu cred ca cineva din partidele politice mari isi face iluzii in legatura cu nivelul de incredere de care se bucura. Sigur, atunci cand discutam de optiunea de vot, exista un electorat strict atasat unui partid de ani de zile, dar exista si foarte multi oameni care isi pun problema daca se poate gasi si o alta alternativa. Noi speram sa facem o politica, asa incat aceasta alternativa ramane viabila. Ramane de vazut.

Dar credeti ca identitatea politica a UNPR e inca in dezvoltare?

E inca in dezvoltare, e corect ce spuneti. E inca in dezvoltare, am prins un moment politic foarte complicat pentru Romania, alegand intre ideea de a pastra o stabilitate care, iata, se dovedeste esentiala daca vorbim de economie si aceea de a ne atasa unui proces de disolutie care poate crea nu incredere, ci simpatie, pe un termen relativ scurt care s-ar fi evaporat cat se poate de repede, pentru ca, pana la urma, romanii tind spre echilibru, spre stabilitate.

Consideram, cel putin pe acest palier, ca politicieni, ne-am facut datoria, cu toate injuraturile pe care le-am primit din toate directiile. Ca partid, identitatea de centru-stanga, intr-un moment in care guvernul e obligat sa ia masuri de austeritate e greu perceput. Mai e un an pana la alegeri, speram ca lucrurile vor putea fi reglate.

Cu ce proiecte va veni UNPR pentru a se diferentia de celelalte partide?

Ca si demers in coalitia de guvernare avem o serie de rezultate legate de pensia minima, legate de aspecte sociale. Suntem, intr-un fel, factorul de echilibru intr-o coalitie foarte de dreapta. Categoric, sper ca proiectele de care in mod clar trebuie sa ne atasam trebuie sa fie si identificabile ca fiind ale UNPR. Insistam pe taxa de solidaritate. Nu a fost foarte bine intampinata, din foarte multe zone ale spectrului politic romanesc aceasta idee. E aproape evident ca ceea ce functioneaza natural in alte state e dificil de obtinut, aceasta solidaritate, chiar si prin lege.

Avem in vedere, si in toamna vom depune proiectul de lege, privind sprijinul, o categorie de sprijin in alimente, subventionate de stat, pentru zona cea mai saraca a societatii romanesti, pentru pensionari in special. E proiectul pe care Uniunea Europeana il pune in aplicare si diversi primari il arata ca fiind al lor, e acel spijin in 4-5 categorii de alimente care se dau celor cu pensii foarte mici, care se va opri in 2012. Expira perioada in care a fost bugetat. E absolut necesar sa venim cu o astfel de initiativa legislativa, am discutat-o preliminat in coalitie. Sigur ca exista un sprijin generic dar, dincolo de componenta sociala evidenta, e ceva de care multi din oamenii din Romania au nevoie. Speram ca aceasta initiativa va fi promovata de Guvern si va intra in dezbatere de urgenta in Parlament.

Mai avem in vederea discutarea, de aceasta data cat se poate de serios, a problemei restructuratii administrativ teritoriale, care, din pacate, a alunecat pe o zona etnica, care nu poate inlocui principalele teme: descentralizarea, modul in care decizia se apropie de primarii, eficientizarea sistemului de educatie, a celui medical si, de ce nu, la o anumita reorganizare a structurilor informale la nivel local care, cu aceeasi oameni, aceleasi inclinatii si aceeasi birocratie, gestioneaza comunitatile de ani de zile - o fac intr-o maniera transpartinica, generatoare de coruptie.

Doua treimi din cetatenii Romaniei sunt nemultumiti de ceea ce se intampla la nivel local. Aceasta chestiune trebuie sa inceteze.

Apoi, trebuie sa ne uitam la ceea ce se intampla la nivelul comunitatilor locale. Fara a exonera centrul de responsabilitatile sale, modul in care vor fi reflectate, in raportul Comisiei Europene, mecanismul de absorbtie a fondurilor la nivel local s-ar putea sa conteze, politic pentru Romania, mai mult decat Mecanismul de Cooperare si Verificare, e un moment in care fiecare stat european se uita la modul in care sunt cheltuite fondurile, mai ales in conditiile in care apar semnale de pervertire a mecanismului de folosire fondurilor europene.

Exista intentia, in statele europene, de a folosi aceasta evaluare impotriva Romaniei. E o situatie complicata si va trebui sa fim extrem de atenti din punctul asta de vedere.

Credeti ca un minister al fondurilor europene ar ajuta?

Cu o singura conditie, ca intr-adevar, prin vointa politica sa facem din acest minister o institutie cu atributii si responsabilitati puternice. Daca ne oprim la ideea de a crea un alt partener al Bruxelles-ului cu care sa dialogheze in Romania, da, e bine, dar e de departe insuficient. Motiv pentru care acest minister trebuie sa aiba responsabilitati de management, de control, clar stabilite prin lege si extrem de intruzive, pentru ca altfel, prin legislatia actuala, atat comunitatile locale, cat si structurile centrale, nu au obligatii legale de a coopera cu o institutie centrala. Daca avem curajul sa uitam de politica din acest punct de vedere, sa asiguram folosirea fondurilor europene nu numai din punct de vedere politic, ci si din punct de vedere tactic, atunci am reusit. Eu asa as vedea vointa politica.

Vizeaza UNPR acest minister sau largirea prezentei sale in Guvern, la o foarte probabila remaniere, din toamna?

Nu. Deocamdata, primul ministru nu a pus in discutia Coalitiei aspectele legate de remaniere, deci ar fi prematur sa abordez eu aceste lucruri. Noi am spus ca, daca va fi nevoie de expertiza noastra tehnica pe anumite domenii, suntem gata sa o oferim, dar nu punem inaintea vointei politice de a avea o coalitie stabila diversele pretentii ale unora sau altora sau oportunisme de orice fel. Pur si simplu, in acest moment nu s-a discutat remanierea in cadrul Coalitiei si nu am abordat nici noi, ininteriorul partidului, acest lucru.

E adevarat insa ca va trebui sa avem un guvern capabil ca, intr-un an electoral, intr-o perioada in care se negociaza bugetul Uniunii Europene, atentia, si intr-un an in care speram ca Mecanismul de Cooperare si Verificare al Uniunii Europene sa fie ridicat in ceea ce priveste Romania, Guvernul sa fie capabil sa isi faca datoria cu prisosinta. Sa nu uitam ca si in zona economica ne aflam intr-un moment extrem de delicat. Eventualele reverberatii ale unor probleme economice, in Grecia, in mod categoric, dar si in Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, pot genera consecinte economice complicate pentru Romania, iar Guvernul trebuie sa aiba si capacitatea profesionala si forta politca de a le contracara.

Sigur, nu se mai pune problema unor noi masuri de austeritate, dar se pune problema pachetului de masuri active pentru crestere economica, in primul rand folosirea unor fonduri sanatoase - fondurile de la Comisia Europeana, Fondul Monetar, Banca Mondiala, fondurile europene si atragerea investitiilor sanatoase, pe termen lung.

Nu mai putem vorbi de supraincalzirea economiei prin consum, nu mai putem vorbi de cresterea taxelor si impozitelor pentru finantarea PIB-ului. Da, datoria publica nu e mare in Romania, dar nici productivitatea.

Revenind la problema reorganizarii teritoriale, sunt doua aspecte pe care as vrea sa discutam - prima ar fi reactia Opozitiei, mergand pana la a spune ca Basescu negociaza harta Romaniei cu premierul Ungariei - a doua, despre perspectivele ca UDMR sa accepte o reorganizare

In primul rand, afirmatia ca Basescu ar negocia cu Orban impartirea tarii, e atat de puerila cum nu-mi inchipuiam ca intr-un stat membru al Uniunii Europene mai putem auzi asa ceva. Nu e nationalista, e mai jos de asa ceva.

E vadimista?

Nici macar. E absolut ridicola si nu e o forma de nationalism, e mai jos de nationalism. E doar o zicere, ma mir cine ar mai fi capabil sa asculte o astfel de afirmatie. Astfel de lucruri sunt spuse in conditiile in care nu exista o minimala cunoastere a regulilor de functionare in Uniunea Europeana. Revenind la chestiunea pusa in discutie. Atata vreme cat, fara a uita elementele de identitate etnica, un castig al democratiei in Romania, o consacrare a unor standarde si valori privind minoritatile care chiar ne-a facut cinste in evaluarea europeana si euroatlantica, modul in care s-a intamplat in Romania a reprezentat un model, pe parcursul mai multor guvernari - dar, in egala masura cetatenii de etnie romana, maghiara sau de orice alta etnie sunt interesati de nivel de trai, intr-o viata normala, predictibila pentru ei, pentru ei, familiile lor si pentru tot ceea ce inseamna un trai decent.

Din aceasta perspectiva, practic, o data ce reusim sa gasim metodele prin care, prin reorganizare, reusim sa descentralizam decizia la nivelul primariilor, indiferent de culoarea politica, de profilul etnic, odata ce vom avea un sistem al spitalelor si scolilor bine pus la punct, la nivel european si imediat ce capacitatea de absorbtie a fondurilor europene va fi crescuta la nivel local, o anume emotie de natura etnica se va diminua. In acest moment, practic, si din absenta unor discutii mai aprofundate pe acest palier, a aparut doar aceasta idee a redesenarii unor zone, unor regiuni, fara sa ne referim la problemele economice, posibilitatile de infrastructura, proiectele de mediu, de infrastructura, cand vom porni de la aceste premise, temerile de natura etnica nu-si vor mai gasi rostul.

Exista proiecte la nivel european care presupun regiuni care depasesc doua milioane de locuitori. Nu cred ca cetatenii dintr-o anumita zona vor renunta la aceste proiecte doar pentru ideea de a pastra un anumit numar de cetateni care sa reprezinte o anumita etnie. Ceea ce cred e ca, odata prezentate clar criteriile si unde se ajunge, lucrurile vor fi mult mai simple.

Credeti ca UDMR ar fi dispus si alta varianta?

Nu pot sa vorbesc in numele lor. Acum discutam aspectele legate de descentralizarea deciziei.

Deci descentralizarea se face sigur?

Da. Asta insemnand apropierea deciziei de primarii si, in al doilea rand, reducerea si reorganizarea unitatilor descentralizate, a inspectoratelor, a agentiilor. Nu am auzit pe cineva de la UDMR sa fie nemultumit de aceasta etapa. Si ei considera ca un inspectorat de politie judetean poate fi redus, reorganizat teritorial, ca sa dau un exemplu. In mod evident, o impartirea strict pe harta poate genera nemultumiri.

Sunteti acuzati adesea ca ati fi la remorca PDL, ca sunteti un fel de satelit. Cum sunt raporturile in cadrul coalitiei?

Bun, retorica politica de la Bucuresti...nu ne putem mandri cu prea multa decenta. Si acest lucru pare-se ca il consideram cu totii un rau necesar. Nu stiu la ce e necesar.

Dincolo de aceste aspecte, repet, am avut de ales - sustineam partidul majoritar din Coalitie pentru a lua niste masuri extrem de complicate, pe marginea carora Opozitia broda o alernativa absolut irealista, absolut anormala, din toate punctele de vedere. Tin sa amintesc ca intre retorica de la jumatatea anului trecut si programul de guvernare pe care l-a propus USL e o mare diferenta. Si-au permis sa faca o serie de promisiuni pe care le-au abandonat prin propriul program de guvernare. Va dau foarte multe exemple. Insasi ideea anuntata si mult clamata de renuntare la acordul cu Fondul Monetar, pentru ca apoi sa spuna ca raman in relatie cu Fondul, dar ca vor renegocia.

Revenind, noi am sprijinit nu un partid sau altul, ci stabilitatea acestei tari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7570 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
62 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Diaconescule , dute pe "you tube" si lasa-ne in pace !

repeta in oglinda cum se face "cruce de Sfanta Maria" ca sa nu te i-a astia prin surprindere ! arata-le ca esti pregatit !

 

IATA PRIMUL SOCIALIST ROMAN MODERNIST,CU CAPUL PE UMERI!

UN OM INTELEPT,CU LOGICA,PRESTANTA SI CREDIBILITATE!

NICI NU POT SA CRED CA A SERVIT VREODATA PARTIDULUI

BOLSEVICULUI ILICI SI AL FANFARONULUI EXCITAT PONTA!

SUNT SIGUR CA VA CANDIDA PENTRU FOTOLIUL DE PRESEDINTE

SI IL VA INVINGE ZDROBITOR PE PAIATA ANTONESCU!

FELICITARI DOMNULE DIACONESCU SI SUCCES!

@ Adevar

Sa intelegem de la tine ca Alianta Socialista e de fapt aia de la guvernare?:))

Desi nu sunt adeptul migratiei politice, in cazul UNPR mi-as dori, de dragul ironiei, sa-si incheie activitatea asa cum si acolo unde si-a inceput-o: in Parlament.

Despre declaratiile lui Cristian Diaconescu - una dintre marile dezamagiri politice - pot spune doar ca flaneaza pe marginea unor texte coborate de pe lozinci. Nici program, nici viziune, ci o bolboroseala patriotarda despre solidaritate si stabilitate.

Daca-i asa "dastept" cum de a fost in alt partid?

Sau era "cartitza" in PSD!?
Eu stiu ca a candidat la conducere, deci era patruns de convingere ..pt PSD!
Daca l-au tzapit psd-eii...trebuia sa se retraga din politica, demn...nu sa sara la inamic!!
Cinstea si onoare odata le pierzi in viatza! Dupa aia..esti un simplu tradator...nu te spala apa Somesului nici in 100 de ani!

CD: Alt Stolo...Din lac in put :)))

Diaconescu (Alt Stolo) se inscrie in randul celor care se doresc munai cu functii.

Nu sesizeaza ca a devenit o marioneta in mana lui Basescu pana acesta nu va mai avea nevoie de el, apoi va pati ca si "draga Stolo".

Pe tot ce pune mana Basescu se strica. (Apa - Uscat)Personal regret ca s-a lasat atras de un santaj de doi lei.

Poporul roman in intelepciunea lui are un proverb: fiecare pasare pe limba ei piere.

Nimeni nu ii iubeste pe tradatori, pe cei fara caracter. Imi pare rau ca trebuie sa remarc ca Diaconescu si-a tradat prietenii si a vrut sa demonstreze tuturor ca nu are caracter.

Un campin mondial paraseste vizuina ...

Diaconescu asta poate fi trecut direct in trash,incolo sa nu mai auzim de el.
Unul din cei ce au sustinut ca un stil de viata ;ciolaniada;
Daca ar fi un CM de alergari dupa ciolan calcand in picioare propiile opinii,ori rotiri in viteza la 180 grade, asta si Cristoiu s-ar situa pe locul 1 si 2.

NOTARILE MESAJELOR ACESTUI FORUM ESTE OGLINDA

ORIENTARII POLITICE A ZIARE.COM SI NU OPINIA CITITORILOR!

dar Roman, Melescanu, Vasilescu, Oprescu, Dobre

Voiculescu, Marinescu etc., etc., pe ce loc credeti ca s-ar situa???

UNPR EXECUTANTUL ORDINELOR TERORISTE PDL-BASESCU

de distrugere a sigurantei nationale si armatei romanesti.de cand Gabriel Oprea ,seful mafiei PSD-iste a ajuns ministrul apararii fatpele terorste ale PDL-BSESDCU tRAIAN AU devenit stirir zilnice.Gruparea de crima organizata PDL-UNPR-OPREA BASESCU BOC se fac fac vinovati ,planificat de vanzarea de documente secrete clasificate de la RA pentru Activităti Nucleare, despre care se afla abia dupa ce focoasele au disparut si este foarte posibil sa fi ajuns deja pe mana teroristilor internationali ce sunt in stranse relatii teoriste cu T.Basescu.

http://www.cotidianul.ro/152225-Focoasele-ar-putea-ajunge-la-talibani-care-le-ar-putea-utiliza-chiar-impotriva-militarilor-romani

http://www.romanialeaks.org/2010/12/wikileaks-cablu-basescu-si-terorismul.html

D-le Diaconescu cariera dvs.din p.d.v.politic este spre apus.

Nu vorbim despre traseismul politic pe care il practicati,ne intrebam ce formatiune politica o sa abordati la anul dupa alegeri.Cu lipsa de coloana vertebrala si caracter ce se muleaza dupa necesitati ma indoiesc ca cineva sa va aciuiasca prin preajma.In rest vorbiti vorbe,vorbe....

CRAPA RANZA IN VOI USLASI CA DIACONESCU S-A TREZIT

DIN COSMARUL COMUNIST SI SI-A DAT SEAMA CATI BANI A

FACUT ILESCU SI GASCA!

IMPORTANT ESTE CA S-A RIDICAT,A RECUNOSCUT SI A PLEACAT

PE UN ALT DRUM!

DUPA VOI,MANTUIREA NEAMULUI OMENESC PRIN POCAINTA ESTE

IMPOSIBILA SI DECI DESFIINTATI CRESTINISMUL,CARE ARE

IN CENTRU TOCMAI IERTAREA CELOR CARE REGRETA,UITA

TRECUTUL SI URMEAZA DRUMUL RENASTERII!

VOI USLASI,CAND MAMA V-A NASCUT NU A STIUT CA VETI

DEVENI RATATI!

ERATI NISTE INOCENTI,CARE MAI APOI ATI DEVENIT

IGNORANTI!

CE EXPRIMARI DE PRIMATA BATAUSA SECURISTA ARE PDL

-securist"adevar".Parca il si auzi cum urla impotriva oamenilor pe care-i snopeste in batatie in beciurile securitatii ceausiste ale lui Basesdcu Traian."Sa crape ranza "in oameni ,sa moara toti romanii si sa ramana doar ei criminalii teroristi internationalizati PDL-UDREA BASESCU BOC!Pentru mintea de gorila PDL-ista a lui "adevar"daca nu esti PDL-ist esti USL-ist?Ce idiotenie,ca si cum romanii numai afiliati la criminalitatea neocomiunista PDL-PSD-ista pot trai in Romania?

Unii sufera grav de Toparlanism.

Primul socialist roman modernist.Ba asta care spui o asemenea gogomanie cand ai facut ultimul control medical la maselota?Tu habar nu ai ce este socialismul si mai introduci si cuvantul modernist ca nuca in perete,nestiind semnificatia lui.Deci tu din ignoranta si necunostere (dar te dai mare curcan)il pui pe trogloditul de Diaconescu alaturi de Lucian Blaga,Tudor Arghezi,Franz Kafka,James Joyce,Marcel Proust.Poate ca nu inteleg eu si te referi la modernismul Romanesc ori cel Lovinescian.
Dar totusi eu cred ca tu vrei sa spui cat de bine te simti in prima parte a celor doua silabe ale Poporanismului,cea mai elevata forma de gandire a ta.

Felicitari pt interviu , Dle Lumezeanu .

Dl Diaconescu are o mare calitate : NU MINTE .
Domnia sa nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume, sa se ia la tranta cu adevarul .
PSD a piedut enorm incercand in felul lor caracteristic sa-l umileasca , sa-l denigreze . Dl. Diaconescu a parasit PSD , lasand loc unora care se manifeta pecum vedem ; PSD a luat locul PRM , acolo unde era numai unul cu injuraturi si porcaieli , in PSD insa aceasta atitudine fiind acum "calitatea" care te propulseaza catre functii in partid si mai apoi -- spera ei ! -- in stat . Sunt frati de exprimare si atmosfera politica cu PNL si PC , as ca daca ii voteaza romanii , sa nu va mirati daca ministrii vor da suturi in spate populatie -- la propriu !-- si daca premierul nu ne va injura de mama sau ala care ii va lua locul lui Basescu nu ne va trage o flegma intre felinare .

Dl Diaconescu este un factor de echilibru .
Domnia sa este un castig enorm pt Dl BOC , care are in el un prieten , un colaborator corect si loyal .
Mare lucru !

Citi ce spune si retineti ca nu minte .
Atat .

 

O sa ramai surprins de a doua masura ce o va propune UNPR

Masura ,,populista,, de vanzarea cu pret redus a unor alimente catre familii le sarace.
Asa a facut Vanghelie cu cele doua magazine de tip ECONOMAT pana a falimentat acele magazine.

Si asta a facut-o pentru voturi la PSD,metoda PSD, pe care Diaconescu o vrea reactivata pe stil UNPR. Dar de unde bani ?
Basescu va intoarce legea la initiator sa stabileasca sursa de finantare, inafara bugetului de stat.
In concluzie este deja vo masura sortita esecului practic. Ea probail va fi vanturata de UNPR. Fiind o masura populista lunea se prinde ca va fi doar AMAGIRE.

Daca asa stau lucrurile, vor avea de castigat

Diaconescu a raspuns corect la toate intrebarile, a dat solutii viabile pentru urmatoarea perioada , si a dezvaluit si proiectele de viitor ale UNPR, pentru romani din 2012. Dragut om.

Bine spus!

Adevarul supara pe multi. Daca ar fi fost pus in aplicare proiectul cu taxa de solidaritate, ar fi fost mult mai bine pentru romani. Diaconescu stie ce vorbeste, este un om cerebral si un politician competent.

Cainii latra, ursul trece!!

Tocmai pentru ca este un politician competent si stie ce vorbeste irita pe multi!!! Daca mai era inca in barca mafiei PSD-iste poate ca nu ar avea atatia carcotasi. Pentru ca a preferat sa se alieze unui partid mic dar cu proiecte concrete pentru romani - vorbesc despre UNPR - sar toti sacalii pe el!!!

D-"nul" Diaconescu are o mare calitate : e tolomac.

De ce? Pai sa vedem: de tot, degeaba, de doua ori cate trei picaturi pe zi, de treci codri de arama, de la mine pana la tine...

....Ai grijă!

Eu i-am zis,putin enervat pe un coleg:"măi desteptule!"
Si mi-a replicat:"Te rog să nu mă jignesti!"
Mai 2-3 luni in urmă,am spus despre portocalii exasperat de discursul lor,că parcă ar fi tolomaci...Drept pentru care moderatorul de serviciu a devenit Boc si mi-a tăiat 1000 din agoniseli anterioare.
Deci ZISUL se pedepseste,nu manifestarea ca atare!

Tolomac?

E prea urat spus pentru un om caruia nu ii plac certurile si porcariile. Ce usor e sa categorisesti un om dupa aparente, un om caruia nu i-a placut sa se balacareasca niciodata si care a incercat sa explice calm ceea ce a vrut sa transmita.

@ghilotina

"Basescu nu ne va trage o flegma intre felinare " - limbaj tipic de golan pedofil din IOR, boschetar dovedit cu peste 20 de copii distrusi - exact ca tot tineretul Pedelist care se ocupa de trafic de carne

Din cauza celor ca si Diaconescu suntem aici!

Oameni slabi, fara coloana...tradatori!
Asta e "echipa " lui t.b. ..oportunistii, yes-menii si tradatorii!
Cica diplomat...fara onoare!
Nu exista asa ceva...

 

PSD trebuie sa fie multumit ca au plecat toti membrii care il

facea de rusine!

Asa, s-au concentrat pontii, nastasii, vangelionii, geoneii, olgutele si alte "valori de valori" ale politicii romanesti......

Pai sa stii ca se bucura!

TU nu te-ai bucura sa incalzesti o vipera la san si sa plece inainte sa apuce sa te muste?!
Cum nu!
Sa ramana PDL refugiul "viperelor" din politica romaneasca!
Iti dai seama ... daca iesea Diaconescu presedinte PSD!? era la remorca PDL, se compromitea total!

Sarcasticule!

De ce nu observi si faptul că au plecat multi imbogătiti
de pe urma PSDului,către un partid,chipurile,cu program
social!
In PSD au rămas multi demagogi ai curentului social si
nu vor putea niciodată acestia să fie de stanga CURATĂ!
Dar nici unpÂrŢ nu poate fi luat ca grupare de stanga, ci de UMPLUTURĂ!
Se poate observa că azi e RENTABIL să fi pentru tine de
DREAPTA si in discurs electoral PENTRU PLEBE!

Ai uitat sa adaogi aripa tanara ...

Robby Negoita, Nicusor Banicioiu etc. toti unu si unu care nu aveau cum sa invete carte de la Diaconescu, stim noi de ce.

Ce era sa mai faca la PSD?

De cate ori era pe val si aducea in jurul PSD simpatia oamenilor, se gasea unu' care sa il dea la o parte. Pai cum sa nu te saturi si sa iti doresti sa continui pe alt drum?

tu ai coloana?

de ce critici fara sa sti sau ai interese ascunse cu alte partide sau esti platit sa faci bascalie?

Intreb si eu....asa......sa fie

Cum am putea da de pamant cu toti cei de pana acum si sa vina altii.Oricine,dar sa fi numai persoane care nu au mai fost nici primari,nici consilieri ,nici parlamentari.Pentru ca ne-am saturat de rocoda care se intampla,Numai unii si aceiasi.Daca nu sunt primari,sunt consilieri,daca nu sunt parlamentari ,sunt sefi de cabinete sau directori pe la vreun deconcentarat,daca nu sunt ministrii,sunt secretari de stat....

 

simplu :))))

tot ei isi vor trimite copii, nepotii, amantele, nevestele sau alte rude pe care boborul nu le cunoaste !!

CHAIR ASHA VESTALO, SA ... VIE ORI_CINE ... :)):)):))

Putzina Alegere ...

Cand avetzi Unu'ca GABIERUL, Voi va ganditzi la Nime'N'Drum ... :)):)):))

NIMENI DIN AFARA SISTEMULUI NU POATE "VENI"...

Adica Avantu' _Prabushirea GARANTAT ...

Pen'ca INDIFERENT de

CE cred Aia, "Decidentzii" ROMANI despre ei, FAC CE TREBUIE, conform Legilor de Definitzie ale Sistemului Im_PUS ...

Chiar si Io, GABIERUL, ash fi SILIT sa bat Pasu' de Front al SISTEMULUI Im_PUS ...

TOTZI care FURA, DISTRUG Statul Roman,
pot fi, la Modul Dublei Mentalitatzi, in Foru' lor INTIM Buni Romani ...

Da' pentru ca ALT-FEL NU se poate trai DECENT sau face
Afaceri DECENT, conform Capitalismului de Universitate,

TREBUIE sa fure ...
NUMAI EI si Ai Lor ...

AILALTZII sunt Co_Ruptzii si Anti_Romanii ...
ASHA gandesc si actzionaza SI Sefii de Mafii de Droguri ...

INTRE AI LOR, in Orashul LOR sunt Cetatzeni ONRABILI ...
Dulci cu Saracanii LOCALI ...

Si Fiare cu AILALTZII ...

"OCOLESC" Mental Realitatea ...
NU exista, ca NU vor EI ...

Asha face si ZIARE.KOM la Pun'tajele GABIERULUI ... :)):)):))

Este PARTE a Sistemului ...

Slabe sanse sa scapam de ei

dar ii putem forta sa lucreze in interes national schimband "cotetul legislativ" in care functionam; sau, conform acestei schimbari, vor pleca ei pe rand... Imprumut aceasta exprimare de cotet, cu scuzele de rigoare, pentru ca exprima plastic realitatea politica neaos romaneasca: democratia asigura tuturor accesul la o viata mai buna in ideea in care toti tragem la aceeasi caruta; la noi este putin mai altfel, de tras tragem cam toti de la caruta la pisica, dar la avantaje tre sa ai carnet de partid; ca asa este legal; asta este si motivul in care numeam democratia romaneasca simplu democratura. Una din cauzele acestui flagel economico-social tine de forta primitiva a naturii umane, care este cam aceeasi peste tot in lume, cu diferenta ca civilizatia moderna a ales spiritul colectiv in dauna celui individual ca mecanism de evolutie si progres.

maxi si era o rusine ptr PSD sa fie la guvernare???

Parerea mea este ca in urmatorii 50 la PSD va fi ales fie un neam de comunist, fie o marioneta!

 

Tu esti sau te faci...

PSD a iesit de la guvernare ca sa nu fie partasi la taieri de pensii, la moartea unor cetatzeni, la ruina!
Ca au murit destui de foame in guvernarea lui t.b.!
Au prevenit de dezastrul la care am ajuns!
Lumea a votat in consecitza dar s-au furat voturi, ...serviciile sunt responsabile de treaba asta!
Yes-menii, cei fara coloana si fara de onoare!Deci vor la guvernare dar pentru romani nu la remorca finantzei mondiale!
Violatori si ruptzi in fund ...

am inteles, din opozitie au putut apara mai bine

pensiile decit o putea u face daca erau la guvernare.....

Dar, sa stiti ca ei au lasat impresia ca au plecat de la guvernare suparati ca nu puteau fura cit isi propuneau.....
Probabil ca este doar o impresie :)))

PSD a iesit de la guvernare

din oportunism politic, nu pentru cine stie ce nobile idealuri. PSD a vrut totul, adica Presedintia Romaniei, care le-ar fi permis apoi nominalizarea Primului-ministru si implicit accesul la guvernare fara PD-L, fapt care nu le-a iesit, pentru ca romanii s-au cam saturat de modul in care PSD guverna doar pentru PSD, nu pentru Romania.

Sper ca in 2012 cat mai putini romani sa gandeasca precm Adevar

Diaconescu a luat-o prin balarii. Isi da seama ca formatiunea lui, acum sub 1%, nu are cum sa prinda pragul, daramite 10%, si arunca cu populisme ieftine (pomeni pentru naivi, ca sa nu zic de-a dreptul - prosti). Eu sper ca romanii, in 2012, in marea lor majoritate, sa nu mai voteze pe pomeni, ci pe programe solide si serioase de reforma si integrare europeana.
Fondurile europene, intr-adevar, trebuie sa ajunga la cei care pot pune in valoare bogatiile, frumusetile si resursele tarii noastre. Este o greseala sa consideram aceste fonduri ca niste sume de bani pe care le cheltuim si gata (ca pe o gala de box, de exemplu). Fondurile ar trebui utilizate pentru dezvoltari productive si activitati care nu se epuizeaza intr-o noapte, ci se autodezvolta in timp, creind, la randul lor, alte oportunitati si asa mai departe. Trebuiesc gasite alte metode si alte cai de intocmire si selectie a proiectelor. Decat pomeni pentru tigani si cei care se comporta ca tiganii, mai bine legi si proceduri pentru facilitatrea accesului la banii europeni de catre cei care pot produce in sensul exploatarii eficiente a resurselor noastre, in special a pamantului bun si frumos pe care il avem.
Reorganizarea teritoriala, in mod normal, nu ar fi necesara daca romanii, la nivel inalt, ar putea colabora intre ei (de exemplu, pe proiecte mari, sa colaboreze mai multi primari de localitati si mai multi secretari judeteni). Dar noi avem probleme mari la capitolul colaborare si atunci apare necesara o reorganizare care sa simuleze, intr-un fel, situatia dintr-un stat federal. Uniunea Europeana, care se doreste o federatie, nu obliga, dar sugereaza si ii convine o regionalizare pe care sa se aplice mai usor organizarile si legislatiile de tip federal. Descentralizarea oricum trebuie sa se faca la nivel de localitati, fiecare cu rangul ei, bineinteles.
Daca PD-L va mai creste in sondaje, cel mai probabil UNPR va fi luat sub aripa PD-L. Daca, insa, speranta electorala a PD-L va ramane scazuta, va fi foarte greu sa rupa ceva si pentru UNPR. Multi membri UNPR vor trebui sa se hotarasca, ori intra in PD-L, ori se intorc la PSD.

 

Cronos

Au iesit pt ca au crezut ca exista o farama de onoare in politica!
Sa stai la guvernare, sa te porcai cu contracandidatul...si sa mergi inainte (trebuie nesimtzire a la T.B.)!!
Chiar si in politica trebuie onoare! de aia a iesit PSD!
Uite..T.B. e exclus, izolat in politica europeana, mondiala..tocmai ca nu e om, e o reptila fara suflet, fara responsabilitate, fara eroism!
Un nimik!
Toata lumea asteapta, lupta ca sa treaca acest vis urat!!

"sa voteze pe programe solide si serioase" domnu' info?

Cam ca programele alea pe care le propune geniala haita USL?

UNPR o remorca plina de oportunisti ordinari!

Diaconescu si ai lui daca vroiau sa dovedeasca romanilor ca nu sunt niste oportunisti ordinari ar fi trebuit ca odata desprinsi de PSD sa ramana in OPOZITIE fata de monstruoasa coalitie PDL-UDMR-minoritati.
Mai exact: UNPR ar fi trebuit ca in tot acest timp sa lucreze la structurarea propriei identitati si nu sa linga duios unde tot romanul a scuipat gros!
Ca in prezent lui Diaconescu si ai lui le tzatzaie nadragii in fund de frica disparitiei in "bezna lui sub 0.1%" e de inteles. Sfatul meu e unul singur: Diaconescule fii "barbata"! Arata mai multa demnitate in fata *** politice a UNPR! Dumnezeu sa va ierte ca eu unul nu pot!

 

Corect ! Dar ce ai vrea sa fie floare de nufar ?

La cate abureli sunt in interviul asta, vehiculate de vreo 15 ani, nici nu m-am obosit sa-l citesc tot.
La cate fonduri de solidaritate si fel si fel de ajutoare au astia in cap care maresc si mai mult fiscalitatea, cum de nu s-au gandit sa mai reduca si din taxe.
Cred ca dl Diaconescu a plecat din psd din cauza unui santaj si nu m-as mira sa nu fie unul sexual; oricum e cu fundul in doua barci, una e unpr si alta e psd functie de cum plutesc fiecare.
Si inca ceva, a pomenit cineva pana acum de un al doilea val al crizei si cum va rezista Romania cu asemenea scule in conducerea Romaniei inclusiv dl Isarescu care sunt zvonuri ca a ajutat si el la intensificarea recesiuni si crizei in Romania.

10%

10%?!astia pe ce lume traiesc?vrabia malai viseaza si calicu' praznic!ce i-as mai trimite eu pe smecherii astia din bucuresti in orasele mici monoindusriale sa traiasca cu 5-6 mil de lei pe luna ca pe hartie e asa usor ...!tara de cacao!si politicieni pe masura!

 

L-A PUPAT PE BASE IN TOATE PARTILE SENSIBILE PENTRU FUNCTII

L-AU PUPAT PE BASE IN TOATE PARTILE SENSIBILE , AU VOTAT TOATE INEPTIILE IN PARLAENT LA COMANDA CIORULUI IAR ACUM VORBESTE DE SARACIE.

 

diferenta dintre bou si om

Esti - ori rau intentionat, ori limitat in gandire - daca ai tupeul sa afirmi ca tu toata viata o sa refuzi sa gandesti pentru tine si o sa-i lasi pe altii sa faca asta, o sa traiesti anost de pe o zi pe alta fara provocari, vei munci ca prostul la acelasi serviciu (daca ai) pana la pensie, vei merge in concediu (poate) in acelasi loc, la acelasi hotel toata viata, vei purta mereau acelasi slip demodat, etc. Daca faci toate astea esti un bou. E adevarat ca si omul e un animal, dar unul cu veleitati sociale. Adica are trairi, stie ce vrea si face ce trebuie. SE ADAPTEAZA! Asta fac Diaconescu si ceilalti unpr-isiti. Se adapteaza conditiilor economico-financiare concrete si creaza oportunitati pentru categoriile sociale defavorizate. Nu au ramas slugi la formatiunile politice de origine care au intrat demult in putrefactie si put. Forteaza progresul social prin eliberarea de jugurile/ jegurile comuniste sau interlope.

 

n-ai cu cine

teorie prea subtila pentru a intelege ceva boii la care te referi. diaconescu s-a cernut de lichelele psd-iste ca faina de neghine. e cea mai potrivita persoana pentru urmatorul presedinte al Romaniei.

CA S-A AUTOEJACULAT BATAUSUL ASTA DIN PSD,L-A SCUTIT PE PONTA S-OFAC

Cam multa atentie i-a dat LU8CIAN LUMUZEANU LUI NEICA NIMENI ASTA CU FIGURA DE FECIOARA NEPRIHANITA.Prin ce s-a remarcat acest curvar in afara de bataus de femei? Frumoasa DANA RAZBOIU,inca nu a spus cat a tras si cate batai crunte a incasat de la acest individ cat i-a fost sotie.Ce acte de vitejie a facut in afara de a-si snopi nevasta-n bataie? A candidat la Primaria Capitalei din partea PSD impotriva independentului SORIN OPRESCU SI A LUI LUCIAN BLAGA. Ce scor a obtinut? Dezastru total. lA ALEGERILE PENTRU CONDUCEREA PSD FIIND SANTAJAT CU UN DOSAR CU TOATE MATRAPRAZLACURILE FACUTE, A TRADAT SI S-A COMPORTAT DEPLORABIL.A DEMISIONAT DIN PSD SI A SARIT IN BARCA LUI BASSESSCU ALATURI DE CEL PE CARE BASSE' I-L NUMEA SEFUL MAFIEI PERSONALE AL LUI ADRIAN NASTASE.CREDEA CA PERATUL IL PUNE IN FRUNTEA BUCATELOR, SPUNAND CA EL ARE MESERIA DE MINISTRU!!? IA-UZI CHESTE LA CRETINUL ASTA! EXISTA CUMVA IN NOMENCLATORUL DE MESERII, MESERIA DE MESERIA DE MINISTRU? ACESTI TRADATORI CU DOSARE GRELE,A FOST O MANA CEREASCA PENTRU PRESEDINTELE JUCATOR SPECIALIST INDIVERSIUNI SI CACEALMALE.ACESTORA AMENINTATI CU SANTAJUL FAC EXACT CA URSUL CARUIA URSARUL I-A BAGAT BELCIUGUL IN NAS,JOACA PRECUM BATE TOBA URSARUL DE LA COTROCENI. MAI SI-AU TRAS SI UN PARTID AL LOR AL TRADATORILOR,INCALCAND GRAV CONSTITUTIA ROMANIEI,UN PARTID AL NIMANUI.A VOTAT CINEVA FACATURA ASTA DE TRADATORI? AU FOST EI PE LESTELE DE ALEGATORI? CATEGORIC NU.PENTRU TOT RAUL PE CARE-L FAC POPORULUI ROMAN ACESTI TRADATORI TREBUIESC DEFERITI ORGANELOR DE JUSTITIE...CAND LE VOM AVEA. SI LE VOM AVEA.

 

Maxi esti vandut complet coruptilor din din PSD

Noi, la ora actuala nu mai avem partid social democrat, care sa reprezinte clasa de jos. Diaconescu, Oprescu etc, au fost nevoiti sa plece din acest partid, care sustine parlamentari, primari etc infractori. UNPR este o alternativa la acest partid corupt.Ca, Cristian Diaconescu sunt putini in PSD.Cred ca el va fi si viitorul presedinte al Romaniei. Shalom

 

Shalom

acu am intzeles
Shalom domnule ITZIC!
DECi nu a tradat...au facut ce a zis Ierusalimul!
Mama mama, astia ne mai lipseau, informatorii la MOSSAD!

DIACONESCU ESTE UN TRASEIST

ADICA ,O C.URVA MAI DIRECT

BRAVO DIACONESCU CRISTIAN

DE CE VA TOT LUATI DE UNPR? POATE CA ACESTA ESTE PARTIDUL PE CARE IL ASTEPTAM DE 20 DE ANI INCOACE? cE ARE DIACONESCU DE VA SUPARA ATAT? SINCERITATE ? PATRIOTISM? CORECTITUDINE SI PROFESIONALISM? vRETI IAR SA VINA CORUPTIA SI BARONII PSD-PNL-PC SA VA CONDUCA? NU V-ATI SATURAT INCA?

 

Diaconescu si ajutorul oamenilor saraci din Romania

In toate sondajele UNPR apare cu procente mici, dar in realitate nu trece saptamana sa nu atraga noi membrii, primari si alte personalitati poliice si numai. Ultimul este Antonie Solomon care si-a anuntat candidatura la primaria Craiova din partea UNPR.

Asa-i mai talica...

...daca si preamarele Solomonache a decis UNPR atunci musai tu ca portar la Primarie trebuie sa-l omagiezi! Pe Solomonica "of course my horse"!

Diaconescu un om de nimic...

...eu zic ca te-ai sculat gresit dupa 20 de ani de asteptari somnoroase. Nu e timpul pierdut: "Undepierzileul" te asteapta teapan pe nasalie! Si promite sa-ti faca economat!

n-ai cu cine, bai

Demonstreaza tu ca esti mai bun sau fa o propunere onesta care sa-i tina piept lui Diaconescu. Criticam, criticam, dar ce punem in loc? Figuranti de doi bani, lasati-ne!

Atacuri nefondate

Pai, ce este mai simplu decat sa critici? Diaconescu este un politician responsabil, iar proiectele UNPR sunt cat se poate de constructive. Poate ca tocmai asta este motivul pentru care acest partid si membrii sai sunt din ce in ce mai des atacati. USL-ul pierde teren si incearca prin orice mijloace discreditarea UNPR-ului . . .

Musatine intoarce-te cu fata in jos

Putini politicieni(indiferent de culoarea politica) se bucura de respect,se bucura de liniste si atentie ptr. a fi ascultat...Printre acestia se afla si domnul Cristian Diaconescu...pare educat de o scoala occidentala, pare crescut de-o mama catolica...merita sa fie ales...ii doresc mult succes...nu ne-ar fi rusine la multi romani cu alegerea sa ca presedinte al Romaniei..

sunt de acord cu tine

da toti va luati de Diaconescu voi nu va uitati ce este in tara asta cu toti *** la guvernare si uitati cat sa furat ce ii tineti pe toti in slavi sau poate aveti si voi ceva cu acele persoane si aveti interese?
opinia mea personala este ca UNPR va face ceva bun daca va reusi in alegeri pt ca ei chiar vor lupta pt care nu ca alti pentru ei asa ca incercati sa vedeti si realitatea

Invazia de Insecte

Invazia insectelor in sectorul 1
Chiar daca in aceasta vara primaria sectorului 1 a primit anumite fonduri... pentru dezinsectia principalilor "oaspeti" de vara si anume tantarii, mustele, capusele si diversi gandaci, acestia continua sa se inmulteasca si sa faca viata imposibila locuitorilor sectorului 1 in principal. Parintii au inceput sa devina ingrijorati doarece stim foarte bine cat de neplacute sunt aceste muscaturi de insecte sau eventuale boli pe care aceste insecte le pot transmite. Desi odata cu vremea capricioasa de vara-calduri sufocante urmate de ploi torentiale, invazia mustelor, gandacilor si tantarilor poate fi privita ca o problema generala, ea nu este deloc asa, deoarece primaria dispune de fonduri bine structurate si special destinate pentru a ameliora aceasta situatie.
Cu toate ca locuitorii acestui sector asteapta venirea serii pentru a se bucura de un strop de racoare, ei sunt deranjati de muscaturile tantarilor si aspectul dizgratios al multimii de gandaci ce se bucura si ei de aleile sectorului 1.
Aceste aspecte dauneaza nu numai sanatatii, dar si aspectului Romaniei pe plan extern, deoarece sectorul 1 este sectorul cel mai frecventat de oamenii de afaceri straini si potentialii investitori. Ce credibilitate sa mai aiba niste locuri in care verdeata parcurilor se impleteste frumos cu multimea cainilor maidanezi iar acum peisajul este intregit ideal si cu tantarii de noapte, mustele care lucreaza neincetat si gandacii care misuna peste tot?
Domnilor de la conducerea primariei sectorului 1, dumneavoastra vi se par in regula locurile acestea? Unde sunt acele substante care an de an erau imprastiate peste copacii aflati pe strazi sau peste gardurile vii ?

 

Sunt insectele ros portocalii ale guvernarii Basiste!

Au iesit pe poarta Cotroceniului sa roada frunza copacilor si iarba din parcul Bordei! Parca asa-i spune locului unde Basescu a improprietarit un mafiot? Nu-i asa tovarasi?

da cam asa este dar

crede ma ca este o problema serioasa cea cu insectele
in ani anteriori se dadea cu insecticide anul acesta nu sa dat cu nimic ,iarba ne tunsa .
Sectorul 1 este plin de muste,tantari,capusi din cauza ierbi si plin de maidanezii crede ma ca iti este teama sa te plimbi seara prin sector sau prin aviatiei,baneasa zona Herastrau in principal
si de avem un primar de il intereseaza asa mult sectorul de nu mai poate Domnul Andrei Chiliman

Diaconescu este Alba ca Zapada a Romaniei!

El nu a parasit Opozitia pentru ciolanul oferit de Basescu... nuuu nicidecum. El este doar speranta natarailor de mai bine: caci a fost crescut de mama catolica, educat pe afara si intzarcat la tzatza vestejita a lui Beshescu!
Acum ca mi-am spus in mod democratic oful astept provincia cu telegrame de felicitare!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor