Cristian Diaconescu, viitorul presedinte al Senatului?

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 18:28
3803 citiri
Cristian Diaconescu, viitorul presedinte al Senatului?

Cristian Diaconescu, vicepresedinte al Senatului si presedinte de onoare al UNPR, ar putea fi candidatul sustinut de coalitia de guvernare pentru functia de presedinte al Senatului eliberata prin revocarea lui Mircea Geoana.

Informatia a fost lansata sambata de presedintele PIN Lavinia Sandru, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Lavinia Sandru a sustinut ca astfel de speculatii se fac in zona politicienilor din arcul guvernamental, unde se discuta tot mai mult despre faptul ca senatorii democrat-liberali Radu Berceanu sau Vasile Blaga nu ar fi agreati de presedintele Traian Basescu, in timp ce Anca Boagiu are un minister greu de condus, Transporturile, pe care nu il va abandona.

"Daca PDL ar sustine un candidat UDMR, ar fi o problema. Singurul partid care ar putea sa isi trimita un om acolo, PDL sa il inghita si o parte din PSD sa il voteze, e Cristi Diaconescu", a declarat Lavinia Sandru, reamintind ca fostul ministru de Externe s-a inteles foarte bine cu presedintele Traian Basescu si este apreciat si pe plan extern.

"Niciun pedelist nu ar avea curajul sa mearga in fata lui Traian Basescu sa ii spuna: 'Propunerea noastra este Vasile Blaga'", a mai spus Lavinia Sandru, referindu-se la numeroasele speculatii aparute in presa pe tema unui conflict mai vechi intre Vasile Blaga si seful statului, in parte confirmate la conventia din 14 mai, cand presedintele l-a sustinut pe Emil Boc.

Pozitia de presedinte al Senatului, a doua in statul roman ca importanta, este ocupata temporar de vicepresedintele Senatului Petru Filip (PDL) incepand de miercuri, cand plenul a votat eliberarea din functie a lui Mircea Geoana ca urmare a excluderii lui din PSD.

Situatia se va transa prin votul senatorilor, in cateva zile. Senatorul PSD Titus Corlatean este singurul candidat al USL, in timp ce din partea partidelor aflate in coalitie s-au vehiculat mai multe nume, printre care Radu Berceanu, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Gyorgy Frunda sau Marko Bela.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#presedinte Senat, #Geoana revocat Senat, #Cristian Diaconescu, #Blaga presedinte Senat , #senator
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Sa vedem daca Lavinia Sandru are talent de prezicatoare!