Ziare.com

Confuzie in legatura cu varsta relatiilor diplomatice romano-sarbe

Joi, 12 Martie 2009, ora 15:59

   

Confuzie in legatura cu varsta relatiilor diplomatice romano-sarbe
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a avut joi o intrevedere cu omologul sau sarb, Vuk Jeremic, aflat in vizita de lucru la Bucuresti, cu prilejul aniversarii a 130 de ani de relatii diplomatice intre cele doua tari.

In timpul conferintei de presa sustinute de cei doi ministri, un participant a contestat acest numar de ani, sustinand ca are surse potrivit carora istoria relatiilor dintre cele doua tari este chiar mai veche, datand din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mai exact de la 1863.

Cristian Diaconescu, care anterior anuntase ca a convenit cu omologul sau sarb organizarea, in 2009, a unor evenimente aniversare, a afirmat ca Serbia si Romania vor marca ambele date.

"Chiar am discutat aspecte legate de o eventuala deosebire dintre informatiile istorice in ceea ce priveste stabilirea relatiilor diplomatice si am luat o foarte dificila si complicata decizie si anume sa sarbatorim de fiecare data cand avem cate un argument istoric relatiile bune si traditionale dintre cele doua tari", a spus minsitrul roman de Externe.

"Bineinteles ca putem sarbatori stabilirea relatiilor dintre cele doua tari de mai multe ori", a confirmat si Vuk Jeremic, aflat intr-o vizita de lucru la Bucuresti de o zi.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, cei doi demnitari au discutat despre domeniile de cooperare bilaterala si cele din plan european, cu accent pe masurile si proiectele bilaterale si regionale pentru dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari si in Balcani, in conditiile in care schimburile comerciale dintre Romania si Serbia ating 1 miliard de dolari.

De asemenea, cei doi ministri de Externe au mai discutat si despre perspectiva europeana a Serbiei si sprijinul concret pe care Romania il poate acorda autoritatilor de la Belgrad pentru accelerarea integrarii in UE.

"Romania va fi in continuare un avocat de nadejde al Serbiei pentru ca obiectivul major de aderare la UE sa devina realitate", a declarat presei ministrul Diaconescu.

In cadrul convorbirilor au fost abordate, totodata, aspecte privind cooperarea dintre cele doua tari privind protectia minoritatilor din Romania si Serbia. "Sunt incurajat in ceea ce priveste preocuparea autoritatilor de la Belgrad privind situatia comunitatii romanesti din Valea Timocului", a precizat ministrul roman de Externe.

Ministrul Vuk Jeremic a adresat ministrului roman de Externe invitatia de a efectua o vizita in Serbia.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1209 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Heeei!!!

Confuzie in legatura cu titlul acestei stiri! Voi chiar nu cititi inainte sau atat puteti!?

 

titlul e ok...ce-i in neregula...?

relatiile romano-sarbe au o varsta in legatura cu care exista o confuzie...ce nu-i in regula...?
SUNTETI BLONDA??? Alo...Cenzurica?

 

Si romanii din valea Timocului ?

Cum ramane cu oropsirea de catre sarbi, a romanilor din valea Timocului ?

 

Romania-Serbia

Bravo Domnule Diaconescu. Ai avut demnitate de a ridica problema romanilor din Timoc, asa trebuia sa procedeze si alti.
La noi sirbi se bucura de toate drepturile, este cazul de a nu mai ignora. Valea Timocului

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor