Cristian Diaconescu, in misiune imposibila in Italia

Duminica, 22 Februarie 2009, ora 18:37
1252 citiri
Cristian Diaconescu, in misiune imposibila in Italia

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu pleaca luni in Italia unde are de indeplinit o misiune dificila - sa calmeze spiritele si sa genereze un climat de trai normal pentru romanii de acolo, aratati colectiv cu degetul in urma unor incidente violente in care au fost implicati conationali.

Ministrul Cristian Diaconescu se va deplasa luni in Italia, pentru a discuta cu omologul sau italian Franco Frattini despre relatiile bilaterale, despre mediul de afaceri romano-italian si despre problema emigrantilor romani din Italia.

Misiunea lui Diaconescu pare foarte dificila in contextul in care in ultima vreme romanii se afla din nou in centrul atentiei autoritatilor si a presei din Italia, dupa o serie de acte violente ai caror protagonisti au fost, iar resentimentele italienilor se reflecta si in aparitia unor incidente cu caracter xenofob ale caror victime sunt cetateni romani nevinovati.

"Obiectivele prioritare ale vizitei mele la Roma sunt comunitatea romaneasca din Italia si dezvoltarea relatiei bilaterale excelente care leaga cele doua tari, conform parteneriatului strategic dintre Romania si Italia. In ceea ce priveste comunitatea, voi avea in vedere atat protejarea drepturilor si a demnitatii celor peste un million de romani care traiesc in Italia, cat si sprijinirea autoritatilor italiene pentru combaterea infractiunilor cu autori romani.

Subliniez inca o data ca aceste infractiuni reprezinta acte izolate si individuale, pentru care sanctiunea legala trebuie aplicata celor care le comit si nu intregii comunitati", a declarat ministrul inaintea vizitei, intr-un comunicat de presa.

Seful diplomatiei romane va avea o intrevedere cu omologul sau italian, urmata de o conferinta de presa care va avea loc in jurului orei locale 20.00 (21.00, ora Romaniei), la sediul Ministerului italian de Externe.

Agenda convorbirilor va cuprinde si alte chestiuni de interes comun in plan european, regional si international, inclusiv aspecte legate de criza economica si financiara, dosarul energetic, Balcanii de Vest, vecinatatea estica, parteneriatul transatlantic, problematica de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Diaconescu Italia , #stiri Cristian Diaconescu