Cristian Diaconescu pleaca de la Cotroceni. Basescu i-a semnat eliberarea din functie

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 19:48
8391 citiri
Cristian Diaconescu pleaca de la Cotroceni. Basescu i-a semnat eliberarea din functie
Foto: RFI

Cristian Diaconescu, pana acum consilier al presedintelui Traian Basescu, pleaca de la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri, 30 aprilie, un decret prin care il elibereaza pe Cristian Diaconescu din functia de consilier, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cristian Diaconescu a indeplinit functia de vicepresedinte al Senatului Romaniei, a fost ministru al Justitiei in guvernul Adrian Nastase (10 martie-28 decembrie 2004) si ministru de Externe in guvernul Emil Boc 1 si 2 (2008-2009 si 2012) din partea PSD si UNPR.

Diaconescu a avut si un scurt mandat, tot ca ministru de Externe in guvernul Mihai Razvan Ungureanu, apoi, dupa caderea Executivului, si-a dat demisia si a devenit consilier prezidential.

La sfarsitul lunii ianuarie, opt consilieri prezidentiali au parasit Administratia Prezidentiala. O parte din ei, printre care Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Gabriel Berca si Adrian Radulescu, s-au inscris in Partidul Miscarea Populara.

A.V.

#Cristian Diaconescu demisie Cotroceni, #Cristi Diaconescu plecare consilier Basescu, #Basescu semnare eliberare Diaconescu functie consilier , #stiri Cristian Diaconescu