Ziare.com

Cristian Diaconescu: Romania si-a creat singura probleme

Luni, 06 August 2012, ora 11:01

   

Cristian Diaconescu: Romania si-a creat singura probleme
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si fost consilier prezidential, crede ca Romania si-a creat singura probleme si a devenit vulnerabila pentru statele cu care se afla in "competitie".

De altfel, daca turbulentele politice vor continua "pana la o limita inacceptabila", Cristian Diaconescu nu exclude ca amplasarea scutului antiracheta in Romania ar putea fi rediscutata.

"S-au creat mari vulne-rabilitati in acest moment. Cred ca demersuri politice pentru a aplana situatia se fac, dar, pe de alta parte, ne-am creat inutil o dificultate majora, mai ales ca Olanda promisese sa nu se mai opuna dupa ultimul Raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), in cazul in care acesta ar fi fost pozitiv", a spus Cristian Diaconescu.

"Din cauza crizei politice, dar si fiindca premierul si ministrii sai nu-si respecta angajamentele luate in fata partenerilor occidentali exista posibilitatea ca la un moment dat, mecanismul consensual, asa cum functioneaza in interiorul UE, sa excluda Romania", adauga fostul ministru de Externe, reamintind cazul Austriei din perioada extremistului Jorg Haider.

In cadrul unui interviu acordat cotidianului Romania Libera fostul ministru de Externe declara, pe de alta parte, ca premierul a primit deja mesaje "contondente" din partea cancelariilor occidentale, inclusiv de peste Ocean, din cauza situatiei create o data cu suspendarea presedintelui.

In acelasi timp reducerea fortata a numarului votantilor din Romania, doar pentru a scapa de Traian Basescu, ar putea reduce proportional si numarul europarlamentarilor, forta votului Romaniei in UE, "nivelul fondurilor pe care le primim la un moment dat" si chiar "felul in care suntem pozitionati ca a saptea natiune in UE".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2103 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cand realegi

un presedinte mardeias de copii fara aparare,la ce sa te astepti?

 

Votul din 29 iulie, arata ca romanii s-au saturat de Traian Basescu!

Ca unii invoca ca nu au iesit 9 milioane de persoane cu drept de vot la referendum este o greseala. Daca ieseau atatia, tot nu era bine, intrucat nu au fost 9, 2 milioane.
Politicienii ar trebui sa ia in serios votul celor peste 7,4 milioane de votanti. Pana acum niciun Presedinte al Romaniei nu a fost ales cu peste 7 milioane.
Unii spun ca a fost frauda si dau exemple nu stiu ce localitati. Cat se putea frauda?
100000? 200000? Hai 400000! Dar 7 milioane au spus DA demiterii!

 

Nu,tradatorule fripturist.

Romania a fost bagata in criza de catre voi,tradatorii de neam si tara,prin actiunile irationale pe care le-ati intreprins,pentru apararea Ciclopului furacios si LAS.Stiati ca,prin disparitia acestuia de la putere,riscati sa va duceti dupa el cu totii,la Jilava,Rahova,Periprava,Poarta Alba,Colibasi si nu in ultimul rind,la Tirgusor(damele)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor