Cristian Diaconescu: Romania si-a creat singura probleme

Luni, 06 August 2012, ora 11:01
2358 citiri
Cristian Diaconescu: Romania si-a creat singura probleme
Foto: Arhiva

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si fost consilier prezidential, crede ca Romania si-a creat singura probleme si a devenit vulnerabila pentru statele cu care se afla in "competitie".

De altfel, daca turbulentele politice vor continua "pana la o limita inacceptabila", Cristian Diaconescu nu exclude ca amplasarea scutului antiracheta in Romania ar putea fi rediscutata.

"S-au creat mari vulne-rabilitati in acest moment. Cred ca demersuri politice pentru a aplana situatia se fac, dar, pe de alta parte, ne-am creat inutil o dificultate majora, mai ales ca Olanda promisese sa nu se mai opuna dupa ultimul Raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), in cazul in care acesta ar fi fost pozitiv", a spus Cristian Diaconescu.

"Din cauza crizei politice, dar si fiindca premierul si ministrii sai nu-si respecta angajamentele luate in fata partenerilor occidentali exista posibilitatea ca la un moment dat, mecanismul consensual, asa cum functioneaza in interiorul UE, sa excluda Romania", adauga fostul ministru de Externe, reamintind cazul Austriei din perioada extremistului Jorg Haider.

In cadrul unui interviu acordat cotidianului Romania Libera fostul ministru de Externe declara, pe de alta parte, ca premierul a primit deja mesaje "contondente" din partea cancelariilor occidentale, inclusiv de peste Ocean, din cauza situatiei create o data cu suspendarea presedintelui.

In acelasi timp reducerea fortata a numarului votantilor din Romania, doar pentru a scapa de Traian Basescu, ar putea reduce proportional si numarul europarlamentarilor, forta votului Romaniei in UE, "nivelul fondurilor pe care le primim la un moment dat" si chiar "felul in care suntem pozitionati ca a saptea natiune in UE".

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Cristian Diaconescu criza politica Romania, #Diaconescu parteneri europeni, #Diaconescu Romania externe , #stiri Cristian Diaconescu