Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu vor sa para camarazi

Luni, 19 Mai 2008, ora 21:35
4563 citiri
Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu vor sa para camarazi

Cum ne-au obisnuit deja, candidatii la Primaria Capitalei au ales lauda ca arma de bataie in aceasta campanie electorala.

Nici Cristian Diaconescu, candidat din partea PSD, si nici candidatul independent Sorin Oprescu, nu fac exceptie de la regula, si in loc sa se atace reciproc, cei doi contracandidati au ales, luni, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3, sa-l critice pe actualul edil al Bucurestiului, Adriean Videanu.

Potrivit senatorului independent, multe din proiectele lui Adriean Videanu sunt bune, motiv pentru care intentioneaza sa le continue, insa imediat dupa bila alba data actualului edil, Sorin Oprescu a acuzat mafia din Primarie.

"Tin sa-i atrag atentia ca, chiar daca n-o sa fie visul vietii mele sa stau sa deschid dulapuri ca cada schelete d-acolo, am sa ma interesez cum au fost folositi banii pentru Capitala. Am impresia ca 80% dintre fondurile Capitalei sunt folosite pentru 5% din cetateni. Am sa fac lumina in acest caz", a asigurat doctorul Oprescu.

La randul sau, Diaconescu il acuza pe Videanu de disparitia a 310 hectare de spatiu verde, incepand cu anul 2004.

"De ce au disparut 310 hectare de spatiu verde? De ce nu a intervenit, cand stia ca in Consiliul General se aproba planuri urbanistice zonale fara nicio analiza tehnica? Cum a putut sa accepte un bloc de 18 etaje langa biserica din Armeneasca si un alt bloc de 19 etaje langa Biserica Sfantul Iosif?", acuza Diaconescu.

Oprescu acuza primarii-pioni, Diaconescu critica uitarea trecutului

Intrebat daca este ceva ce-si propune fostul coleg de partid Cristian Diaconescu sa faca si este irealizabil, Oprescu a refuzat sa se arunce in astfel de aprecieri si a spus ca nu are "probleme cu aceste planuri", ci a atacat primarii ce s-au perindat la Primaria Capitalei de 18 ani, care desi aveau programe bune, au ales sa fie sclavii partidelor din care fac parte.

"Aceste planuri fiinteaza de 18 ani, cu aceste planuri bucurestenii sunt pacaliti din patru in patru ani. Sunt bine puse la punct tehnic. Aceste planuri au fost intotdeauna plimbate in ochii bucurestenilor si nu au fost facute pentru ca nu a existat vointa politica", a acuzat senatorul independent.

"Senzatia destul de pregnanta este ca toti candidatii trag linie in legatura cu trecutul. Eu nu sunt arhanghel.

Voi face un audit independent la Primaria Capitalei inca din prima saptamana. Trebuie intradevar sa blocam auorizatii de constructie, sa schimbam legea unde e nevoie si sa aducem licitatiile la Primarie.

Dezinteresul fata de ce s-a intamplat si fata de lege reprezinta principala hiba", au fost aprecierilor social-democratului in ceea ce priveste politica pe care o propun candidatii la functia de edil al Bucurestiului in campania electorala.

Oprescu catre Diaconescu: Tinte i-ai facut p-astia

Dupa ce ambii au raspuns la intrebari legate de cunoasterea orasului al carui primar vor sa fie, cat si despre cine sunt demnitarii publici, departe de incerca un atac la adresa fostului sau coleg, Sorin Oprescu i-a spus lui Diaconescu, razand: "Tinte i-ai facut p-astia!".

Singurele intrebari, care insa nu au intrecut climatul de camaraderie dintre cei doi, au fost legate de dorinta lui Diaconescu de a candida la Primaria Bucurestiului si cum se va descurca Oprescu, ca independent, cu membrii Consiliului General.

Raspunsurile au fost cele vehiculate in presa de o luna: Diaconescu vrea sa candideze pentru functia de primar si este mandru ca reprezinta PSD, iar Oprescu spune ca, in cazul in care nu se va intelege cu membrii Consiliului General, va apela la bucuresteni.

Referitor la programul sau electoral, Sorin Oprescu a asigurat ca, desi a fost "luat la misto", va construi autostrada pe care a promis-o. "O visez si va fi", a spus Oprescu.

Desi initial a spus, ironic, ca autostrada va fi construita pe strada Mihaileanu, atacandu-l indirect pe presedintele Traian Basescu, senatorul independent a revenit la un ton serios si a explicat ca soseaua va "strabate raza Bucurestiului, vor exista zone de expropiere", dar ca "bucuresteanul sa respire linistit, vom depasi ce exista". Autostrada "se poate face intr-un an, un an jumate, la un pret scazut, de autostrada de dedesubt", a mai spus Oprescu.

Potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR si comandat de Realitatea Tv, publicat luni, Sorin Oprescu, candidatul independent la Primaria Capitalei, se afla pe primul loc in preferintele bucurestenilor, fiind cotat cu 39% din optiunile alegatorilor.

Pe locul doi in sondajul INSOMAR se afla candidatul PD-L la functia de primar general Vasile Blaga, in timp ce locul al treilea este ocupat de Ludovic Orban, candidat din partea PNL.

Candidatul PSD Cristian Diaconescu este cotat cu 11% din voturile bucurestenilor, spre deosebire de Cozmin Gusa, candidatul PIN la Prmaria Capitalei, care este favoritul a 6% dintre bucuresteni.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#primarie, #candidat, #Sorin Oprescu, #Cristian Diaconescu , #stiri Cristian Diaconescu